Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Євген Клопотенко

Євген Клопотенко потрапив до міжнародного рейтингу 50 Next

26.04.2021, Гастрономія

Вперше в історії український шеф-кухар Євген Клопотенко увійшов у список 50 Next рейтингу The World’s 50 Best Restaurants!


Організатори 50 Next ставлять собі за мету надихати, розширювати можливості та об’єднувати нове покоління лідерів кулінарії. 50 Next – це список молодих фахівців (до 35 років) з усього світу, які формують сучасну гастрономію. 50 молодих осіб, які потрапили у цей список, об’єднує загальна мета – відкривати нові обрії, а 50 Next виводять їхні досягнення на світову арену.

В 2021 році до списку 50 Next розглядалися 700 кандидатів з 34 країн, розташованих на шести континентах. Ми вітаємо та щиро радіємо за нашого співвітчизника Євгена Клопотенка, який вважає своєю місією підвищити культуру харчування в Україні і познайомити з українською кухнею весь світ!

Євген домігся великих успіхів, змінюючи шкільне харчування та знайомлячи українців з автентичною кухнею. А головне – він активно працює над визнанням української кухні у світі і доводить кулінарну міць нашої країни.

Нині кулінар із власної ініціативи проводить кампанію з отримання статусу борщу, походження якого гаряче оскаржується Росією, як української культурної спадщини, для чого намагається запатентувати на світовому рівні назву «борщ» як української страви. Завдяки зусиллям Євгена Клопотенка у березні 2021 року Міністерство закордонних справ України подало заявку на внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини  ЮНЕСКО.

Робота Євгена триває і в ресторані «100 років тому вперед», який він заснував в 2019 році, де шеф-кухар пропонує страви, які їли українці протягом попередніх століть, і пропонує сучасний погляд на ці історичні рецепти.

Євген є автором двох кулінарних книжок, і в даний час працює над третьою, публікує рецепти на власному сайті та запускає онлайн-курси для кухарів-аматорів.

«Моя мета – показати світові Україну через нашу їжу і смаки», – стверджує Євген Клопотенко. І йому вже це вдається! Адже потрапити в список 50 Next – велике досягнення і визнання як праці Євгена, так і української кухні.

X
Украина