Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023: українські вина отримали 6 золотих та 9 срібних медалей

08.09.2023, Новини Автор: Ольга Тодорюк

Цього року літня дегустація MUNDUS VINI в Нойштадт-ан-дер-Вайнштрассе – 33-я церемонія Grand International Wine Award – продегустувала вина з 36 країн світу.


Результати

Майже 140 винних професіоналів, у тому числі представники команди Drinks+ і Wine Travel Awards, продегустували та оцінили 4238 вин під час чотириденної дегустації. Найбільшою кількістю зразків була представлена Італія – 1062, на другому місці Іспанія – 790 зразків, далі йде Німеччина – 744. Україна наразі взяла участь з 29 зразками на рівних із США.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

У медальному заліку на літній дегустації перше місце посіла Італія (3 Grand Gold, 225 Gold, 215 Silver), за нею Іспанія (5 Grand Gold, 148 Gold, 125 Silver) і Німеччина (2 Grand Gold, 116 Gold, 118) Срібло). Далі йдуть Португалія (100 медалей), Франція (90), Грузія (62), ПАР (45), Австрія (43), Румунія (43) і Чехія (40).

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Результати можна знайти тут.

Ми раді повідомити, що на цій літній дегустації українські вина були нагороджені 6 золотими та 9 срібними медалями, і, як ми можемо проаналізувати з офіційної інформації, їх кількість становить майже 50% зразків, надісланих на конкурс.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

6 золотих медалей і 9 срібних отримав відомий і один із найбільших українських виробників вина, переможець премії Wine Travel Awards 2022-2023 як The Visiting Card of the Country/Brand – the Visiting Card of the Country. Сімейний бізнес сім’ї Іукурідзе – SHABO розташований на південному узбережжі Чорного моря в основному виноробному регіоні Одеси. Також важливо відзначити, що Grande Reserve Cabernet Sauvignon 2020 за офіційною інформацією Mundus Vini став Best of Show Ukraine!

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Вина, нагороджені золотими медалями:

***Best of Show Ukraine***   2020 Grande Reserve Cabernet Sauvignon

2019 Grande Reserve Chardonnay

2020 Grande Reserve Cabernet – Merlot

2018 Limited Edition Vintage Dessert Muscat – Ottonel

2016 Limited Edition Vintage Dessert Traminer

2019 Limited Edition Sherry Fortified Dry

Mundus Vini 2023 Summertasting

Wines Awarded Silver medals:

2021 Classic Extra Brut White

2021 Shabo Reserve Chardonnay

2021 Limited Edition Rkatsiteli by Kakhetian Technology

2021 Shabo Reserve Cabernet

2022 Shabo Reserve Saperavi

2022 Limited Edition Saperavi – Merlot by Kakhetian Technology

2016 Limited Edition Vintage Dessert Cabernet

2016 Limited Edition Vintage Dessert Cabernet

Наша редакція вітає виноробню Shabo Family Winery з перемогою та сподіваємося, що в Україні буде більше виробників, які готові прийняти виклик і довести світові, що вони також виробляють вина міжнародного класу!

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Конкурс вин та інше…

Крім того, що літня дегустація MUNDUS VINI 2023 була вже 33-ю Великою міжнародною винною нагородою, під час дегустації команда відзначала річницю Meininger Verlag (саме цим важливим і найстарішим спеціалізованим видавництвом Німеччини було засновано MUNDUS VINI).

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Отже, рівно 120 років тому – 3 вересня 1903 року Даніель Майнінгер (Daniel Meininger) заснував видавництво Meininger Verlag. Міжнародні винні судді MUNDUS VINI вручили родині Майнінгер особливий подарунок, який на головній сцені вручив особисто Пол Роберт Блом (Paul Robert Blom).

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

З ініціативи Пола судді також зібрали суму на допомогу Україні. Ми хотіли б подякувати родині MUNDUS VINI за цю пожертву, і обов’язково повідоммо на які потреби її відправимо.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

«У світі є багато сімейних виноробень, які є прикладом ефективного винного бізнесу. А Meininger Verlag є одним із найкращих і навіть унікальних прикладів сімейного бізнесу, який спеціалізується на видатній пресі для напоїв», – зазначив у своїй промові на закритті конкурсу член правління MUNDUS VINI Роберт Джозеф (Robert Joseph). Communication Media Group повністю поділяє цю думку.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Але, звичайно, великою традицією команди MUNDUS VINI є фантастична додаткова програма, яка зазвичай організовується для міжнародних винних суддів. Цього разу в офісі Meininger Verlag у Нойштадті відбулася детальна та інформативна презентація SOAVE DOC. Усі судді мали  можливість скуштувати 17 відібраних італійських вин, представлених консорціумом SOAVE у Vinicombe of Meininger Verlag, і поділитися своїми думками про вина дуже давнього регіону, де виноград вирощували на вулканічних пагорбах поблизу Верони ще з римських часів.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

На третій вечір після нашого прибуття на конкурс відбулася модерована дегустація вин, представлена ICEX – Wine from Spain у співпраці з Контрольною радою DO Rías Baixas у Gesellschaftshaus BASF у Людвігсхафені. Крістоф Ніклас (Christoph Nicklas), редактор Meininger Verlag GmbH, провів нас через дегустацію вибраних вин із Галісії на північному заході Іспанії. І чудовим сюрпризом було скуштувати вина з цього регіону, дізнатися про особливості клімату та терруару ДО, скуштувати кілька культових ігристих, насичених і водночас свіжих білих вин, а також як відкрити для себе червоне вино сорту Бранчелао.

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Наша редакція хоче подякувати Крістіану Вольфу (Christian Wolf), директору Degustation та високомотивованій команді Mundus Vini за запрошення та організацію цих чудових чотирьох днів змагань!

MUNDUS VINI Summer Tasting 2023

Фото: Drinks+, AD Lumina

X
Украина