Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Практики сучасного виноробства

Наука напередодні нового збору. Українські винороби відвідали семінар «Практики сучасного виноробства»

23.08.2023, Новини Автор: Вікторія Макарова

Учасники семінару мали можливість вивчити досвід відомих вітчизняних експертів з виноградарства та виноробства.


Минулого вікенду у Києві відбувся семінар «Практики сучасного виноробства: поетапний навчальний майстер-клас з виробництва вина». Це — другий семінар із серії освітніх заходів для малих виноробів та підприємців, котрі проводяться за ініціативи Асоціації крафтових виноробів України та Wines of Ukraine в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини.

Практики сучасного виноробства

Учасники семінару мали можливість вивчити досвід відомих вітчизняних експертів з виноградарства та виноробства, дізнатись про специфіку догляду за виноградниками, нові технологічні розробки та базові правила вініфікації, коректне використання препаратів та інші складові процесу виробництва вина. 

Практики сучасного виноробства

Лектори другого семінару — науковці та практики: 

Наталя Каменева — докторка сільськогосподарських наук, професорка, зав. навчально-науковою  лабораторією сенсорного аналізу ОНТУ, консультантка з виноградарства; 

Оксана Ткаченко — докторка технічних наук, професорка, завідуюча кафедрою технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ, консультантка з енології; 

Маша Скорченко — виноробиня з досвідом роботи в Україні, Франції, США, Узбекистані та Новій Зеландії, де працює наразі, співавторка відомого освітнього проєкту Just Ferment It та різноманітних курсів і семінарів з виноробства; 

Аліна Тенетка — виноробиня бренду Oyster Bay у Новій Зеландії, PhD з виноробства, викладачка, співавторка освітнього проєкту Just Ferment It, наразі працює у Каліфорнії;

Юрій Кепканов — керівник компанії КОНТ-2, консультант з використання допоміжних препаратів для переробки винограду, виробництва вин та напоїв, лектор-консультант української Академії дистиляції.

Практики сучасного виноробства

«Цього разу всі спікери, котрі брали участь у семінарі, є провідними вітчизняними експертами, що активно працюють та проводять консалтинг як в Україні, так і за кордоном. Для нас це дуже важливий момент: українська виноробна експертиза, український досвід є релевантними не лише для нас, а й для іноземних ринків, у тому числі таких сталих, як Європа, США та Нова Зеландія,» — коментує керівниця освітнього проєкту, винна експертка та амбасадорка українського виноробства Евгенія Ніколайчук.

Другий захід, що відбувся напередодні нового збору врожаю, виявився не менш популярним, ніж перший. «Цього разу до нас долучилися 45 учасників оффлайн та близько 30 онлайн. Кожна лекція завершувалась активною сесією запитань та обговорень. Учасники семінару у буквальному сенсі не відпускали спікерів. Така зацікавленість та активне залучення підприємців, що працюють у винній галузі, для нас є підтвердженням: ми робимо потрібну справу,» — ділиться своїми спостереженнями Вікторія Агромакова, засновниця міжнародної виставки Wine&Spirits Ukraine та організаторка освітнього проєкту. 

«Сучасна виноробна галузь України, незважаючи на більш ніж тисячолітню історію, наразі знаходиться у стані розвитку. Ми всі, і винороби-початківці, і ті, хто вже багато років працюють у цій сфері, потребуємо нових знань та актуальної експертизи. Саме тому ми запрошуємо в якості спікерів експертів, котрі мають не лише серйозне теоретичне підґрунтя, а й неабиякий практичний досвід. Це дуже корисно. Ми обовʼязково продовжимо організовувати подібні заходи й надалі,» — розмірковує Світлана Цибак, голова Асоціації крафтових виноробів України, організаторка освітнього проєкту.

Наступні заходи з освітнього циклу заплановані на осінь 2023 року. Інформація про них буде публікуватись на сторінках Асоціації крафтових виноробів України та Wines of Ukraine у Facebook та Instagram. Участь у семінарах є безкоштовною для всіх учасників за умови реєстрації. Слідкуйте за оновленнями, далі буде!

Практики сучасного виноробства

Інфодовідка

Освітні заходи проводяться в межах грантового конкурсу з системної підтримки малого і середнього підприємництва на замовлення програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яку спільно фінансують Європейський Союз і уряд Німеччини. Грантовий конкурс виконує Фонд розвитку підприємництва, стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стійкості, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), а також підтримку інновацій та експорту. Детальніше: www.eu4business.org.ua.

Організатор заходу – ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України».

Зміст публікації та семінару є виключною відповідальністю ГС «Асоціація Крафтових Виноробів України» і не обов’язково відображає позицію Європейського Союзу, уряду Німеччини, GIZ, ФРП.

X
Украина