Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Oenorama

Oenorama. Жодних амбіцій – тільки вино!

27.03.2024, B2B Автор: Олеся Берсенєва

Найбільша виставка Греції Oenorama відсвяткувала своє 30-річчя, зібравши на початку березня 2024 року в “Zappeion Megaron” у центрі Афін найвиразніші вина яскравих теруарів Еллади.


Серед численних експонентів були і номінати Wine Travel Awards – нагадаємо, що до 31 березня триває голосування за переможців, саме час підтримати представників Греції в цьому комьюніті з винного туризму – добре знані у світі виноробні з Немеї Semeli Estate та Α. & G. PAPAIOANNOU. І можливість долучитися до міжнародної спільноти, що об’єднує виноробів, винних журналістів, гідів, школи, асоціфції та об’єднання з просування регіонів.

Афінська виставка вперше відбулася в 1994 році і була організована компанією Vinetum, яка спеціалізується на управлінні заходами, створенні контенту та консультуванні. Інші заходи, організовані Vinetum, включають: Fine Red Wines, Afros & Nectar (Sparkling & Sweet Wines), Drink Pink (Rosé Wines) Greek Spirits and the Athens Craft Beer Festival. За цей період Oenorama набрала найвищі рейтинги і цього року парадно виступила з більш ніж 250 експонентами та понад 2500 винами і дистилятами. По суті, на сьогодні – це єдиний експомайданчик у світі, що пропонує максимально повний огляд грецької виноробної промисловості. Така пропозиція зібрала понад 10 000 місцевих та іноземних відвідувачів, фахівців та енофілів. Серед них були і кореспонденти Drinks+.

Oenorama

Що привернуло увагу наших оглядачів?

Перш за все, кидалася у вічі повна відсутність звичної забудови стендів. Ніяких амбіцій – тільки вино! Як годиться на батьківщині світової демократії, усі експоненти – від малих сімейних виноробень і до потужних підприємств, що співпрацюють з усім світом, – мали однакові можливості продемонструвати свої вина за стандартними столиками, що вишукалися вздовж стін. Що прикметно, практично не було стендистів – за ними стояли власники, члених їхніх сімей або топ менеджери. І знаєте, як на мене, це виглядає, можливо, дещо незвично на око тому, хто щороку буває на провідних виставках світу, які подекуди перетворюються на ярмарки марнославства, але безумовно справедливо. І економічно. Організатори таким чином змогли з меншими витратами надати максимальну кількість експомісць грецьким виноробам. Ну, а у виноробів були рівні можливості привернути увагу до своїх брендів. А партнери та шанувальники у своєму виборі виходили виключно з якості та стилю представлених вин. Константінос Лазаракіс (Konstantinos Lazarakis) MW, директор винної школи WSPC (Греція) так прокоментував відзначену нами неймовірно душевну атмосферу: «Oenorama – це зібрання винної родини, тому всі мають значення. Адже на сімейні посиденьки треба ходити, навіть якщо хтось із родичів може діяти тобі на нерви. Або якщо нам може здаватися, що ми все це бачили раніше. Почуття приналежності важливе в будь-якому суспільстві! Тільки з таким почуттям приналежності ми можемо рухатися вперед, і Oenorama надає це винній спільноті».

Oenorama

І що цікаво, не зважаючи на таку сімейну, дещо неформальну обстановку, дякуючи добре організованій системі навігації на виставці, було досить легко орієнтуватися, розшукуючи ту чи іншу компанію.

Отже, тут було над чим поміркувати! До речі, ми давно вже звертаємо увагу міжнародної спільноти на зорю виноробства, що зійшла над теруарами Греції. Ця країна сьогодні почала виробляти яскраві, різностильові, як потужні, так і тонкі та вишукані вина. По суті, вина Греції – то космос, який можна досліджувати ціле життя (що, до речі, і робить номінантка категорії «Автор року» Маріанна Сігала (Professor Marianna Sigala) –  просимо підтримати її роботу, проголосувавши за неї).

Oenorama

До широкого спектру відомих та навіть великих грецьких вин, з кожним роком долучаються нові бренди та назви. На цьогорічній виставці було окремо представлено 200+ нещодавно випущених вин (з січня 2021 року), які можна було продегустувати у форматах, ідеальних для кожного відвідувача: в зонах виключно для  трейдерів, під час власних імпровізованих кругових дегустацій, а також в місцях для самостійного наливу.

Oenorama

Відзначили ми і таку цікаву розробку організаторів, як винний бар «Винні одкровення». Тут було презентовано 60+ вин з рідкісних автохтонніх сортів, а також органічні, біодинамічні та натуральні вина, що  розливалися та коментувалися командою сомельє.

Традиційна експозиція Oenotechnica представила найсучасніше енологічне обладнання та витратні матеріали.

Oenorama

 Дата наступної виставки поки не оголошена. Слідкуйте за повідомленнями Drinks+!

X
Украина