Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

«Підводна виноробня» на Eccellenza di Toscana

04.03.2024,

З кожним роком ком’юніті Wine Travel Awards поповнюється дедалі цікавішими номінантами; наша спільнота розширюється географічно та професійно, а деякі номінанти дивують цілковіто унікальним виробництвом. Цього року номінантом з таким унікальним виробництвом стала компанія Azienda Agricola Arrighi, власника якої – сеньйора Антоніо Аррігі, називають Multitalented Wine Entrepreneur (багатоталановитий винний підприємець).


У 2019 році світ почув про Nesos – «підводне вино», рецепт якого йде в давнину і налічує майже 2,5 тисячі років: перед тим як витримувати вино в амфори, виноград занурюють на певний час у морську воду, а потім викладають в’ялитися на сонці. Перший реліз Nesos вийшов кількістю всього 40 пляшок, а ажіотаж навколо презентації був настільки великий, що з двох сотень журналістів на прес-конференцію змогла потрапити лише половина.

Антонио Ариги

Сьогодні Nesos можна скуштувати на виноробні сеньйор Антоніо Аррігі (Antonio Arrighi), заздалегідь забронювавши відвідування, або на спеціальних заходах, у яких Azienda Agricola Arrighi бере участь.

2 та 3 березня таким заходом стала 22-а виставка Eccellenza di Toscana, присвячена дегустації найкращих вин Тоскани та організована AIS Toscana. Івент відбувся на Stazione Leopolda у Флоренції. Дегустація Nesos Azienda Agricola Arrighi пройшла 3 березня. Біля стійки сеньйора Аррігі, як і  завжди, була черга бажаючих скуштувати єдине у своєму роді вино.

Azienda Agricola Arrighi

Перебування винограду в солоній воді призводить до появи морської нотки в «носі» та смаку зрілих фруктів у «тілі», а велика кількість мінеральних залишків після мацерації в глиняних судинах робить це вино менш кислотним.

X
Украина