Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківЯкщо ви шукаєте досвід, який перенесе вас у серце автентичного духу італійського виноробного регіону, вам просто необхідно відвідати батьківщину Asti та Moscato d’Asti.
Розташовані в П’ємонті, на північному заході Італії, всього за кілька кілометрів від передгір’я Альп, берегів Середземного моря та рівнин долини річки По, родючі райони Asti Spumante та Moscato d’Asti протягом століть були батьківщиною сорту Moscato Bianco. Це давня лоза, що виростає в багатьох частинах світу, але виявляє особливу схильність до клімату та ґрунту П’ємонту, саме це надає винограду дивовижного аромату та смаку, які не виявляються, коли сорт вирощується в інших місцях.
Сорт Moscato Bianco, золоті грона якого перетворюються на Asti Spumante та Moscato d’Asti, вирощується приблизно на 10 тисячах га, що розкинулися на вершинах пагорбів у провінціях Алессандрія, Асті та Кунео.
Місцевий ґрунт — це шаруваті відкладення первісного океанського басейну, що надає цій території особливого геологічного профілю та створює різноманітне середовище, що сформувала рука людини не порушуючи природної краси.
Цей край стародавніх хуторів та міст, усіяний замками і старовинними резиденціями, де й досі використовуються викопані в землі підвали та тунелі, де зберігаються витримані вина та ігристе чудової якості, які цінують у всьому світі. Зрештою, саме тут понад сто п’ятдесят років тому народилося перше італійське ігристе вино – натуральне Asti Spumante.
У 2014 році землі Asti Spumante та Moscato d’Asti були першими з провідних виноробних регіонів Італії, оголошених ЮНЕСКО об’єктом Всесвітньої спадщини. Саме там, в провінції Асті, є Canelli’s Cantine Storiche, чиї унікальні винні підвали петляють кілометрами під землею.
Ще одне місце, яке обов’язково треба побачити, — це захоплюючі панорами пагорбів, геометрично вкриті рядами виноградних лоз, а також середньовічні вежі та фортеці, які розкидані по всій сільській місцевості; вся ця природна пишнота очікує екскурсантів.
І останнє, але не менш важливе – це знаменита кухня регіону, яка поєднує крафтові м’ясні закуски та сири і Asti Spumante або Moscato d’Asti, а також м’ясо з місцевих ферм та свіжі овочі і, звичайно, класичні страви П’ємонту: вітелло тоннато, аньолотті, різноманітні тістечка тощо.
Asti Spumante та Moscato d’Asti є ідеальними амбасадорами землі, яка може похвалитися стількими перевагами та повністю відповідає вимогам екотуризму: екологічна, стійка, сучасна та дбайлива.