Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Asti DOCG

Asti DOCG підкорив Global Sparkling Masters 2022

19.01.2023, Новини

На Global Sparkling Masters 2022 цей мальовничий виноробний регіон Італії отримав 56 медалей за свої ігристі. Одна з членів журі Патрісія Стефанович (Patricia Stefanowicz) MW назвала Moscato d’Asti «прима-балериною ігристих вин».


Будь то Asti Dry або Asti Dulce – ігристі вина від Asti DOCG справили враження на багатьох суддів на щорічній сліпій дегустації ігристих вин з усього світу.

Оригінальні ігристі напої Італії Asti Spumante і Moscato d’Asti в останні роки були затьмарені бумом Prosecco. Але це починає змінюватися, і вінтажі 2021 року, які виробник представив на останньому конкурсі Global Sparkling Masters, стали справжніми зірками конкурсу.

За словами Джакомо Пондіні (Giacomo Pondini), директора компанії, кількість пляшок Asti, випущених на внутрішній ринок Італії, зросла на 20% з січня по березень 2022 року порівняно з першими трьома місяцями 2021 року, а поставки до США зросли на 25% за той самий період, значно збільшився експорт і до Великої Британії.

Пондіні розповів, що 43 мільйони пляшок із загального обсягу виробництва, яке складає 103 мільйони пляшок у регіоні протягом 2021 року, були наповнені легшим і солодшим Moscato d’Asti з 5,5% ABV.

Патриція Стефанович MW, яка скуштувала сотні зразків ігристого вина, не маючи попередньої інформації про походження чи ціну, назвала Moscato d’Asti «грандіозним фіналом наприкінці блискучого шоу». «Ці вина середньої солодкості, м’яко ігристої текстури, легкі за вмістом алкоголю та тонкої структури…» – сказала вона.

І сухі, і більш солодкі вирази DOCG походять з 10 000 гектарів виноградників, що ростуть на крейдяних ґрунтах пагорбів у Південному П’ємонті, навколо міст Асті, Альба та Кунео. Виноград Москато ідеально підходить для даного мікроклімату, з нього отримують ніжні, мускусні та ароматні вина з гарним балансом солодкості та кислотності. 

Вина, що виготовляються класичним методом шампанізації, повинні пройти повторне бродіння в пляшках, тоді як Asti Spumante і Moscato d’Asti ферментуються в резервуарах під тиском або в автоклавах за методом Мартінотті.

До 2017 року всі ігристі Asti повинні були бути тільки солодкими, а максимальний рівень алкоголю становив 9,5%. Зміни 2020 року відкрили двері для всіх рівнів солодкості та скасували максимальний рівень алкоголю.

У 2021 році консорціум Asti DOCG підписав трирічну спонсорську угоду з тенісним ATP Tour, який планує провести понад 60 професійних турнірів по всьому світу – крок, який ще більше підвищує впізнаваність цих італійських вин на світовій арені.

У WTA є особливі радісні спогади про ці ігристі вина, оскільки Консорціум Asti DOCG став офіційним спонсором церемонії WTA у червні 2022 року та забезпечив вітальний напій для 80 VIP-гостей офіційної церемонії нагородження Wine Travel Awards на London Wine Fair. 

У цьому році WTA продовжує плідну і цікаву співпрацю з Консорціумом Asti DOCG. Чекайте на новини!

За матеріалами thedrinksbusiness.com

X
Украина