Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Консорціум Asti: «Oggi è Festa!» – сьогодні свято!

06.09.2022, Новини Автор: Drinks+

Consorzio di Tutela dell’ASTI DOCG (заснований17 грудня  1932 року) – офіційний спонсор церемонії WTA, забезпечив вітальний напій для 80 VIP-гостей офіційної церемонії нагородження Wine Travel Awards на  London Wine Fair  цього року 8 червня, розпочав святкування свого 90-річного ювілею захоплюючою та емоційною виставкою «Дев’яносто років бульбашок» в Палаццо Маццетті в Асті.


Історія Консорціуму пов’язана з П’ємонтом і починається з міста Канеллі, яке вважається столицею ігристого вина. Саме в підвалах Canelli день за днем ​​з великою пристрастю розроблялися технології, які дозволяють сьогодні виробляти вишукане ігристе вино Asti DOCG.

Представником італійської традиції ігристого в усьому світі Asti стало також завдяки яскравим іміджевим кампаніям, які увійшли в історію реклами та зробили ароматне ігристе вино made-in-Italy par excellence впізнаваним і популярним. До речі, «Oggi è Festa!» – це відоме гасло консорціуму, яке було проголошене Армандо Теста в 1959 році. 

Отже, в очікуванні ювілейної дати 17 грудня 2022 року, саме напередодні різдвяних і новорічних свят, невід’ємним атрибутом яких стало Asti, відкрилася виставка «Дев’яносто років бульбашок». 

З 29 серпня до 16 жовтня виставка відстежує та святкує 90 років історії Консорціуму. На ній представлено багато цікавих експонатів – від перших рекламних зображень до плакатів великих художників – як от Леонетто Каппієлло та Армандо Теста. Від чорно-білого телевізора Caroselli 50-х років минулого сторіччя до рекламних роликів сьогодення, які запам’яталися участю голлівудських зірок та найкращих тенісистів світу завдяки партнерству з Apt Tour, який зробив Asti офіційним ігристим вином у найпрестижніших змаганнях. 

Сьогодні Asti є одним з найвідоміших вин DOCG у П’ємонті. Бренд за свою історію пройшов шлях від 2 мільйонів пляшок у післявоєнний період до 40 млн вже у сімдесятих роках і який сьогодні експортує 90% своєї продукції. «У 2021 році виробництво Asti Spumante і Moscato d’Asti DOCG досягло 103 мільйонів пляшок, з яких Asti становить 60%, – розповідає Джакомо Пондіні, директор Consorzio – серед основних ринків США, Великобританії, Німеччини для Asti Spumante, а також для Moscato Сполучені Штати та Корея».

Цей захід від Асті – захоплююча подорож минулим, сьогоденням і майбутнім однієї з найстаріших компаній країни, яка народилася на тій самій території, де виникла сама Італія. Це історична панорама виноробного регіону – очима політиків і глав держав, VIP-персон, кінозірок і спортсменів. Але, перш за все, це найяскравіші, особливі моменти з життя італійських сімей виноградарів та виноробів, що працювали і працюють у Consorzio di Tutela dell’ASTI DOCG. 

За матеріалами: https://winenews.it/

X
Украина