Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

ProWein 2024

ProWein 2024: ренесанс бренді

28.12.2023, Новини

Актуальні тенденції на найбільшій виставці вин та алкогольних напоїв.


Великий огляд світу бренді буде представлено на майданчику Trend Show «same but different» у Hall 7, а також у новій зоні – ProSpirits Hall 5.

У сегменті коньяків виробники продемонструють витримані зразки у різних типах бочок, наприклад, дуб Мізунара (Cognac Park, зал 5, B16), токайські бочки (Cognac Ferrand, зал 5, B17), бочки з американського дуба (Cognac Bache-Gabrielsen, Hall 5 , K18).

Коментуючи ProWein Dusseldorf, що відбудеться 10-12 березня 2024 року, Юрген Дайбель (Jürgen Deibel), керуючий директор Deibel Consultants GmbH, фахівець із міцних спиртних напоїв, автор книги Sherry – Kultur und Genuss («Херес – культура і задоволення») пише: «Бренді, напій з багатими традиціями, який наразі переживає справжній ренесанс, його історія налічує близько 1000 років. Європейська сім’я бренді велика і включає основні виноробні країни цього континенту, а імена членів родини звучать чудово кожне по своєму: Коньяк, Арманіяк, Бренді, Граппа, Вайнбранд».

ProWein 2024

Дайбель акцентує, що арманьяк, давно забута категорія, нині переживає нове відродження. «З’явилися невитримані дистиляти, які можна використовувати як основу для коктейлів. Вони втілюють чистий та свіжий смак винограду. Арманіяки категорій VS, VSOP та XO однаково можуть бути використані в міксології та в чистому вигляді. Це означає, що арманіяк виходить за звичні рамки. Цікавими виробниками представленими на ProWein 2024 стануть SAS Holding Tariquet Domaine Tariquet (Hall 9, E66) та Armagnac Castarède SAS (Hall 5, M34)».

На ProWein 2024 широко представлять іспанський бренді де Херес (Hall 5, D02).

«Граппа – ще один дистилят, що повертається у свідомість споживачів та поціновувачів», – говорить у своєму огляді трендів ProWein Dusseldorf 2024 Юрген Дайбель.

Граппу називають «бренді з італійським характером». Marzadro (Hall 15, E57) покаже, на що здатна граппа, витримана в бочках з-під портвейну, а Distilleria Bocchino (Hall 5, B35) продемонструє граппу, витриману в бочках з-під сотерну. Інших виробників граппи зі Швейцарії та Італії можна буде знайти в Hall 5 та 7, а також у Hall 15 та 16.

Процес деалкоголізації вина дає цікавий базовий продукт для виробництва бренді: дистилят, що залишається в процесі виробництва безалкогольних вин. Дистиляти, що виробляються під вакуумом, виразні та дуже ароматні, «ідеальна сировина для виробництва бренді». Витримка в бочці перетворює його на чудовий напій, такий бренді від Kammer-Kirsch можна буде спробувати Hall 5, M45.

Джерело: prowein.com/en/Media_News/Magazine/Trend_topics/ProWein_2024_Brandy
Фото: facebook.com/ProWein.tradefair/photos

X
Украина