Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Віскі

Трансформація відходів виробництва віскі у цінні хімікати

16.08.2024, Новини

Шотландська хімічна компанія Ripcell об’єдналася з Університетом Абердіна для повторного використання відходів винокурень.


Ripcell – стартап з Абердіна розробив новий метод вилучення цінних хімікатів, включаючи молочну кислоту, з відходів виробництва віскі. Проєкт фінансувався Центром інновацій у галузі промислової біотехнології (IBioIC). Вилучені хімічні речовини потенційно можуть застосовуватись у фармацевтиці, косметиці, виробництві продуктів харчування та напоїв.

Оцінка впливу процесу на довкілля показала, що біохімікати, вироблені цим методом, мають значно менший вуглецевий слід у порівнянні з тими, що виробляються традиційними нафтохімічними шляхами.

Доктор Ів Вайлдман (Eve Wildman), засновник Ripcell, сказала: «Щороку в шотландській віскі-індустрії утворюється близько 2,6 млрд літрів стічних вод, тому потенціал цього процесу величезний. Десятиліттями більшість цих побічних продуктів використовувалася як корм для тварин, але ми знайшли новий, більш цінний варіант поводження з відпрацьованим осадом. І це може допомогти скоротити викиди парникових газів у процесі виробництва».

Виробник віскі Chivas Brothers надав для проєкту зразки відходів із 12 своїх винокурень, що розташовані по всій Шотландії.

Джерело: thespiritsbusiness.com
Фото: thespiritsbusiness.com

X
Украина