Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Свято Wine Travel Awards і Ком’юніті

30.05.2024, Премія

Вже третій рік поспіль Церемонія нагородження Wine Travel Awards і громадське голосування відбулися разом із London Wine Fair, зміцнюючи тривалу співпрацю між Drinks+ Communication Media Group і цією престижною подією.


Ця подія була наповнена атмосферою піднесення та єдності, що є справжнім свідченням місії Wine Travel Awards щодо сприяння теплій та інклюзивній спільноті. Знайомі обличчя знову зустрілися, а нові зв’язки розквітли, і всі вони об’єднані спільною пристрастю до винних подорожей. Це була чудова атмосфера дружби та свята.

Wine Travel Awards

Анджело Перетті (Angelo Peretti), переможець у номінації Author of the Year, красномовно передав дух події: «Я щасливий, надзвичайно щасливий. Роберт Джозеф (Robert Joseph), один із провідних світових винних критиків і аналітиків, щойно вручив мені нагороду на Церемонії Wine Travel Awards, шо відбувалася на London Wine Fair за мою книгу «Духовні вправи для любителів вина». (Видання Ampelos). Дякую, дякую, дякую! <…> Для мене було великою честю отримати цю нагороду, послухати повчальну промову Роберта Джозефа та скуштувати чудовий вибір вин, запропонованих під час заходу».

Angelo Peretti

Насправді Wine Travel Awards представляє згуртовану спільноту людей, об’єднаних своїм захопленням різноманітним світом винних подорожей і досліджень.

Церемонія нагородження Wine Travel Awards 2023-2024 була однією з найцікавіших міжнародних подій на Лондонській виставці. Навіть місце розташування свідчило про статус заходу — переможці WTA зібралися в галереї, де щойно працювало журі найгучнішої події цього року у всьому винному світі — Лондонського суду.

І саме в цьому представницькому залі наші господарі Анна Петуніна, старший менеджер WTA, фахівець з комунікацій Drinks+ Communication Media Group, і Таня Олевська, генеральний директор Friends Wine Travel, переможниця минулого сезону WTA, розпочали церемонію.

Основна концепція всіх наших заходів — бути гарними та корисними. Тому цього разу Церемонії нагородження передувала пізнавальна лекція. Ми пишаємося тим, що головним спікером Wine Travel Awards 2023–2024 став неймовірний Роберт Джозеф, якого обожнює вся наша жіноча команда!

Роберт Джозеф є видатним членом журі WTA, редакційним консультантом і колумністом Meininger’s Wine Business International, чий досвід і знання виявилися безцінними протягом цієї подорожі.

Robert Joseph

Він говорив на тему «Винний туризм: переваги та виклики» про зростаючу індустрію винного туризму, акцентуючи увагу на позитивному впливі, який він приносить, а також на труднощах, з якими стикається. Гумор та блискуча аналітика пана Джозефа, оригінальні висновки та рекомендації стали справжнім подарунком для шановної аудиторії, серед якої були МW та представники найпотужніших дистриб’юторських мереж Великобританії, інфлюенсери з усього світу, винороби з США, Австралії, Аргентини та країн ЄС.

Водночас Роберт Джозеф та команда Wine Travel Awards підготували особливі подарунки для наших переможців. Унікальні призи для кожного переможця цього року включали сертифікати на довгоочікувану книгу Роберта Джозефа – «Мислення про вино» – рідкісна можливість заглибитися в цю роботу перед її офіційним літнім випуском! Церемонія розпочалася з представлення кожного переможця та вручення кубка. Варто зазначити, що цього року до Лондона приїхало багато переможців, щоб особисто отримати свої дипломи та нагороди.

Daria Kholodilina

Ми вдячні всім, хто був з нами в цей день: Анджело Перетті (Angelo Peretti), Марінела Арделян (Marinela Ardelean), Дарія Холоділіна (Daria Kholodilina), представник Cloudy Bay Астрід де Йонг (Astrid de Jong), комерційний директор SHUMI Winery Саломе Ломсадзе (Salome Lomsadze), Мігель Леал (Miguel Leal), Олександра Полішук (від Віталія Ковача), Еллісон Левін (Allison Levine) та Доктор Елізабет Сміт (Dr. Elizabeth Smith).

І знову Анджело Перетті поділився враженнями від зустрічі з друзями та колегами: «Я познайомився з американською винною письменницею Еллісон Левайн (Allison Levine) під час прес-туру американських журналістів до Італії, країни, яку вона знає досить добре (та ще й вільно розмовляє італійською). Я був радий зустріти її на Wine Travel Awards у Лондоні. Ось ми разом на фото: вона з дипломом переможця публічного голосування в Wine & Food Influencer/Expert Opinion, я – з кубком переможця в номінації Author of the Year. Молодець, Еллісон, браво!»

Wine Travel Awards

Ми цінуємо, що гості з Tenuta Manoylo (Італія) — Ілля Манойло (Illia Manoylo) та Хелен Дзекунова (Helen Dzekunova) мали нагоду бути з нами на Церемонії WTA. Також ми були раді, що представник WildChina Travel (Китай) Кендра Томболато (Kendra Tombolato) відвідала Церемонію. Крім того, Жоао Васконселос (João Vasconcelos), менеджер із продажу у Великобританії Fladgate Partnership, відвідав наше свято, щоб отримати нагороди WOW (Португалія). Призи Imeretian Wine Association та Kabistoni Wine School, номінанта від Імеретії, отримала Ана Тбілелі (Ana Tbileli). Ми були дуже раді зустрітися з представниками Jidvei – Сабіною Строе-Бібеску (Sabina Stroe-Bibescu) та Кості Драганом (Costi Dragan).

На жаль, неможливо передати атмосферу доброзичливості, яку продемонструвала спільнота WTA у Лондоні, але про це свідчили приємні імпровізовані взаємодії, які відбувалися протягом усієї події. Зайве говорити, що Роберт Джозеф взяв на себе ініціативу допомогти нашим модераторам під час церемонії нагородження і навіть погодився сфотографуватися з кожним із наших переможців, такими фото деякі з них із вдячністю поділилися у своїх соцмережах.

Wine Travel Awards

Остання ітерація WTA показала, що Wine Travel Awards набуває міжнародного авторитету, про що свідчить присутність дипломатичних делегацій.

Wine Travel Awards

На Церемонії була безпрецедентна явка: номінанти та переможці прикрашали подію звідусіль, у тому числі високоповажні представники посольств Вірменії — Посол Республіки Вірменія у Сполученому Королівстві Варужан Нерсесян та вірменська делегація. Також ми були дуже горді бачити Посла Республіки Молдова у Лондоні – пана Руслана Болбочана. І пані Лауру Банеаліте (Laura Banealite), першого секретаря з питань економічного співробітництва Посольства Республіки Молдова у Лондоні.

Посли Вірменії та Молдови, прибули на Церемонію, щоб від імені своїх країн особисто отримати кубок за перемогу в номінації Enogastronomic Events. National Wine Day of Moldova переміг у номінації Magnet of the Region, а Yerevan Gastronomic Days  — у Event of the Year.

Той факт, що посольські делегації на чолі з послами Вірменії та Молдови виявили бажання та знайшли час для виконання цієї місії, свідчить про повагу держави до своїх громадян. Це також свідчить про розуміння державою важливості еногастрономічного туризму для розвитку виноробства країни як перспективної галузі економіки.

Anna Alekseyeva

Одним із переможців публічного голосування в номінації Top Guide стала Анна Алексєєва з Італії. Анна активно займається організацією гастрономічних турів та екскурсій Вероною та околицями озера Гарда. Ми вдячні представнику Анни – Марії Подлєсновій за відвідування Церемонії нагородження.

Наша команда була дуже рада бачити Мегеля Леала (Meguel Leal) — переможця в категорії Top Guide (номінація — Wine Guide).

Meguel Leal

Цього року двоє номінантів — SHUMI Winery та Марінела Арделян (Marinela Ardelean) — були нагороджені Grand Prix of Wine Travel Awards: за виняткові досягнення та самовідданість у просуванні мистецтва виноградарства та створенні незабутніх вражень від винного туризму. Це була ініціатива доктора Рікардо Ф. Нуньєса.

Dr. Ricardo F. Nunez

Ми також висловлюємо щиру вдячність судді WTA Ніні Бассе (Nina Basset) і Gérard Basset Foundation за те, що вони надали книгу мемуарів Жерара Бассе (Gérard Basset) з автографом Ніни Бассе, як високоповажну нагороду Ambassador of the Year.

Wine Travel Awards

Грандіозним фіналом цього надзвичайного дня стала унікальна дегустація, на якій було представлено низку виняткових вин від виноробень-учасників:

Tenuta Manoylo (Italy)

  1. Passo del Borgo Marche IGT Passerina
  2. Falerio DOC Pecorino
  3. Marche IGT Sangiovese

Tenuta Manoylo

Jidvei Winery (România)

  1. PINOT NOIR ROSU, 2019 red
  2. GRIGORESCU FETEASCA REGALA, 2023, SGR white
  3. OWNER’S CHOICE ANA, SAUVIGNON BLANC 2023 white
  4. OWNER’S CHOICE MARIA, PINOT GRIS, 2022, white
  5. Sparkling Wine, Jidvei, the traditional method, Extrabrut White, DOC-CMD JIDVEI white

Jidvei Winery

Chateau Purcari (Wine of Moldova)

  1. Château Purcari Negru de Purcari 2020
  2. Château Purcari Rara Neagra 2022
  3. Château Purcari Viorica de Purcari 2022

Chateau Vartely (Moldova)

  1. Château Vartely Dealu Nucului Cabernet Sauvignon 2021
  2. Château Vartely Dealu Nucului Feteasca Regala & Sauvignon Blanc 2023

Radacini (Moldova)

  1. Radacini Pinot Grigio
  2. Radacini Metier Brut Alb

Apriori Wine (Moldova)

  1. Apriori Wine Maestro Limited Edition Secret Blend Bottle Reserve 2022
  2. Apriori Wine Maestro Cuvee Blanc Alb Brut

Wine Travel Awards

SHUMI Estate (Georgia)

  1. Shumi Kakhuri Mtsvane
  2. Shumi Mukuzani
  3. Sumi Iberiuli Khikhvi
  4. Shumi Iberiuli Saperavi

Shumi

Gramophone Winery (Romania)

  1. VIRTUOZ FETEASCA REGALA — DRY 2021
  2. VIRTUOZ FETEASCA NEAGRA — OFF DRY 2021
  3. GRAMOFON WINE SAUVIGNON BLANC — DRY 2020
  4. GRAMOFON WINE CUVEE — MERLOT/FETEASCA NEAGRA/5. CABERNET SAUVIGNON — DRY 2022

Gramophone

Cloudy Bay (New Zealand)

  1. Pelorus NV Methode Traditionelle
  2. Sauvignon Blanc 2023
  3. Te Wahi Pinot Noir 2019

Cloudy Bay

Le Grand Noir (France)

  1. Le Grand Noir Chardonnay
  2. Le Grand Noir GSM Red Blend

K’AVSHIRI (Georgia)

  1. K’AVSHIRI White 2022
  2. K’AVSHIRI Assemblage Red

Le Grand Noir

Shaloshvili’s Wine Cellar (Georgia)

  1. Kisi Mtsvane White Dry 2021
  2. Rkatsiteli Oak Barrel Aged White Dry 2017
  3. Saperavi Oak Barrel Aged Red Dry 2018
  4. Saperavi QVEVRI 2020

Shaloshvili’s

Слідкуйте за нашими спеціальними матеріалами, які досліджують захоплюючі історії кожного з цих шановних виноробень-учасників та їхні чарівні винні напрямки. Наразі готуємо окрему статтю про виноробні, які представили свої вина на цій святковій дегустації для любителів вина та еногастрономічних мандрівників.

X
Украина