Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Переможець номінації Ambassador of the Year отримає книгу Жерара Бассе

09.04.2024,

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier –  це вражаюча історія життя та кар’єрного шляху Жерара Бассе. Вона є відображенням перемоги над викликами, які стоять на шляху людини, і яскраво доводить, що кожен здатен досягти вершини за будь-яких, навіть найважкіших, обставин. Головне  –  бажання і наполегливість.


Цього року переможець премії Wine Travel Awards в категорії Ambassador of the Year, якому вже за традицією та при підтримці Gérard Basset Foundation буде вручено приз імені Жерара Бассе, одержить книгу мемуарів цієї неймовірної людини. Цей примірник буде підписаний дружиною видатного сомельє пані Ніною Бассе, яка є членом журі Wine Travel Awards, віце-президентом Академії сомельє Великої Британії, ASI General Secretary  та співзасновницею і головою Gérard Basset Foundation.  Вона так прокоментувала таке спільне з оргкомітетом премії рішення: «Це чудове читання, яке, я сподіваюся, надихне інших повірити, що кожен здатен досягти всього, що задумав. Мені дуже імпонує ідея, згідно якої книга, яку Жерар дописав в останні дні свого життя, буде вручена лауреату Ambassador of the Year як символ продовження його справи. Впевнена, мемуари Жерара стануть джерелом натхнення для людини, яка закохана в світ вина і готова присвятити своє життя цій темі».

Ніна Бассе розповіла історію написання книги, в якій Жерар Бассе щедро ділиться багатством своїх знань та розповідає про надзвичайні зусилля, які доклав, щоб досягти свого феноменального успіху. Ця безцінна робота, що навчає і надихає, була написана в останні місяці життя майстра. А можливо і ціною його останніх днів.

«Коли у Жерара діагностували рак стравоходу, усі його подорожі довелося скасувати, і він намагався заповнити свій час іншим способом. Я запропонувала йому написати книгу про своє життя, оскільки вважала, що це допоможе надихнути інших, – розповідає Ніна Бассе. – Жерар в дитинстві залишив школу без свідоцтва про освіту, але завдяки самонавчанню, подальшій освіті, наставництву, наполегливій праці, рішучості  і пристрасті до вина,  став одним із найвідоміших сомельє у світі. Книга — це його історія про гідно прожите життя, у ній описано його методики навчання, підготовку до численних іспитів та зрештою до конкурсу ASI World Champion Sommelier у 2010 році, де Жерар здобув титул Чемпіону світу. Це не лише книга про життя в індустрії вина та гостинності, це надихаюча історія про людину, яка ніколи не полишала віри в те, що можна досягти всього, чого хочеш, завдяки наполегливій праці, відданості та дещиці удачі.

Жерар — чудовий оповідач, і багато людей кажуть мені, що прочитали книгу на одному подиху, оскільки їм важко було відірватися від неї. Жерар писав книгу розділ за розділом, у дні, коли він почувався більш-менш добре в страшний період виснажливих операцій та хіміотерапії. Він навіть залишив лікарню, щоб мати змогу написати останній розділ. Хоча знав, що покинути лікарню означатиме прискорення кінця…  Але він відчайдушно прагнув бути вдома, щоб завершити цю завершальну частину. Він помер через 10 днів після виходу з лікарні. Але тоді, як дописав останні рядки. А пізніше я написала останні слова до книги, що далося мені дуже важко.  Та я мала це зробити задля нашого дорогого Жерара».

Автор видання World Of Fine Wine Девід Вільямс, який особисто знав Жерара Бассе, із захопленням написав про Tasting Victory  та автора книги: «Читання Tasting Victory було надзвичайно емоційним досвідом. Це спогади найкращого професіонала свого покоління у виноробстві. Жерар став першою і єдиною людиною, яка отримала одразу декілька найвищих кваліфікацій – World Champion Sommelier, OBE, MW та MS. Але саме його наполегливе прагнення до найвищого ступеню фаховості становить суть цієї книжки – адже тільки з сьомої спроби Жерар Бассе, якому на той момент виповнилося вже 53 роки, нарешті був визнаний найкращим сомельє світу та найкращим сомельє свого покоління».

Tasting Victory: The Life and Wines of the World’s Favorite Sommelier – історія, яка вразить кожного, хто цікавиться вином, ресторанною галуззю та історією успіху.

Жерар Бассе розповідає про складне дитинство та перші невтішні спроби знайти своє місце у світі. Але рішучість та працьовитість привели його до успіху. Він описує свою неперевершену кар’єру, що включає заснування інноваційних готелів, успішний бізнес у виноробстві та отримання унікальних кваліфікацій, які зробили його легендою у світі вина.

Мемуари Жерара Бассе — це не лише розповідь про шлях до перемоги однієї людини, а й приклад і натхнення для всіх, хто мріє досягнути вершини у своїй галузі.

Приз лауреату премії Wine Travel Awards в категорії Ambassador of the Year при підтримці Gérard Basset Foundation буде вручено на Церемонії нагородження переможців, що відбудеться на London Wine Fair  21 травня 2024 року з 10.30 до 12.30.

 

X
Украина