Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

«Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» запустила власну лабораторію з контролю якості вина

23.09.2024, Новини

Наразі лабораторія працює у тестовому режимі, але незабаром проєкт запрацює у виробничому форматі.


ГО «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» реалізовує давно задуманий проєкт – облаштування власної професійної лабораторії для контролю якості. Це перша сучасна лабораторія визначення якості вина на Закарпатті, яка буде працювати для виноробів ГЗ «Вина Срібної Землі». Закарпатські винороби на цьому етапі багато уваги приділяють науковим дослідженням, контролю та аналітиці органолептичних профілів. Отже питання лабораторного аналізу було на часі.

Асоціація виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття

Зрозуміло, придбання такого коштовного обладнання сьогодні доступне не кожному виноробу і навіть об’єднанню.  Голова «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» Олександр Гарновдій розповів редакції D+, яким чином вдалося втілити давній задум: «Асоціація подала заявку на грантовий проєкт на формування лабораторії – і з часом отримала позитивну відповідь. На лабораторію нам виділяється 925 тисяч гривень. Ми організуємо роботу так, щоб винороби могли отримати результати оперативно, просто на день їх проведення.  Вже цього року винороби Закарпаття зможуть проводити аналізи в готовій лабораторії».

Отже формування лабораторії підходить до завершення і буквально днями винороби Закарпаття зможуть віддавати вино на контроль якості та швидко отримувати результати. Проєкт було реалізовано під егідою FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН). У лабораторії встановлено обладнання Anton Paar та Gibertini, офіційним представником якого в Україні є компанія «Донау Лаб Україна».

Джерело: facebook.com/garnovdij, RB WINE / Північна виноробня України
Фото: facebook.com/garnovdij

X
Украина