Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Ужгородський національний університет

Ужгородський національний університет та Одеський національний технологічний університет підписали документ про співпрацю

05.06.2024, Новини

На зустріч з метою підписання меморандуму зібралися ректор УжНУ Володимир Смоланка, доктор технічних наук, завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу ОНТУ Оксана Ткаченко та професорка Наталія Каменєва. Також були присутні завідувач кафедри плодоовочівництва і виноградарства УжНУ Віталій Симочко, завідувач кафедри соціології та соціальної роботи УжНУ Федір Шандор, помічниця ректора УжНУ Крістіна Товт, представник «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» Олександр Ковач.


В ході зустрічі представників ВНЗ було підписано документ про співробітництво, а також визначені основні напрями подальшої колаборації, яка буде направлена на розвиток виноградарства і виноробства Закарпаття, про що на своїх сторінках а соцсітях повідомили Віталій Симочко та Олександр Гарновдій – керівник «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» та власник господарства «Винна мануфактура Штифко».

Отже у рамках співробітництва УжНУ та ОНТУ у вересні 2024 року розпочнуться курси підвищення кваліфікації за напрямами технології виноробства та сенсорного аналізу, підготовку за якими будуть забезпечувати фахівці обох ВНЗ. Також (у 2025-2026 навчальному році), заплановано відкриття магістерської освітньої програми, у межах спеціальності «Садівництво та виноградарство».

«Закарпаття має неоціненний потенціал у галузі виноградарства і виноробства, реалізація якого дасть змогу вивести галузь на кардинально новий, європейський рівень», – зазначили присутні на зустрічі.

У січні цього року, на конкурсі «Червене Вино-2024», в єксклюзивному коментарі Drinks+ пані Оксана Ткаченко розповіла, про подальші плани, спрямовані на покращення якості вин Закарпаття. «Моя роль – це технічна підтримка, навчальні програми, проведення різноманітних тренінгів з технології вина, виноградарства, впровадження географічних найменувань тощо, участь в яких братимуть як міжнародні так й вітчизняні експерти».

Джерело: facebook.com, uzhnu.edu.ua/uk/news
Фото: uzhnu.edu.ua/uk/news

X
Украина