Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Винна мануфактура Штифко

«Винна мануфактура Штифко»

22.04.2024, Винні дороги

Tel.: +38 050 317 9452
Email: vine.shtufko@gmail.com
Address: с. Ключарки, Мукачівський район, Закарпатська область, Україна


Сімейна виноробня «Штифко» створена у 2018 році та знаходиться неподалік Мукачева, у селі Ключарки. Власник виноробні – Олександр-Василь Гарновдій, фізик та фінансист за освітою та виконроб за покликанням душі. Пан Олександр Гарновдій є керівником «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття». Вина «Штифко» добре знають не тільки на Закарпатті, а й в інших регіонах України.

Винна мануфактура Штифко

Штифко називали на Закарпатті предків пана Гарновдія, котрі на своїй землі посадили першу лозу. І хоч у подальшому члени родини носили різні прізвища, Штифко – ім’я пращурів стало синонімом авторитету. Саме тому винороб Гарновдій й обрав для своєї винарні таку назву – «Винна Мануфактура Штифко».

Площа власного винограднику 1 га (в планах до 8 га), обсяг виробництва 20 тонн.

Винна мануфактура Штифко

На конкурсі «Червене вино-2021» «Мануфактура Штифко» отримала золото за своє біле сухе «Фурмінт». У тому ж 2021 році на конкурсі Спілки угорських виноробів Закарпаття у м. Берегово пан Гарновдій отримав срібло за «Шардоне» та бронзу за «Мускат Оттонель».

Винна мануфактура Штифко

Пан Олександр експериментує з новими сортами винограду, відроджує місцеві сорти та працює над географічним зазначенням вин.

Фото: kiszo.news, varosh.com.ua

Drinks+ рекомендує
X
Украина