Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Via Viticola Sarica Niculitel

Via Viticola Sarica Niculițel

12.10.2022, Винні дороги

Tel.: +40 765 443 326
Web: www.viaviticola.ro/crama
Address: DN 22, Niculițel, 827165, Judțul Tulcea, Romania


Виноробня Via Viticola Sarica Niculițel розташована на найстарішому винограднику Добруджі, неподалік пагорбів Сариця і Нікуліцель. Добруджі понад 2500 років, його реконструював та модернізував бізнесмен Маріус Ілієв (Marius Iliev), який разом з власниками виноградника вклався у «відродження краси місцевих вин».

Сьогодні Via Viticola Sarica Niculițel володіє власним виноградником площею 400 га та додатково закуповує виноград у низки місцевих виробників. Вирощують сорти Sauvignon Blanc, Chardonnay, Feteasca Alba, Alligote, Muscat Ottonel для білих вин, Feteasca Neagra, Merlot, Cabernet Sauvicgon для червоних. Кліматичні та ґрунтові властивості цього регіону гарантують, що ці сорти мають ідеальні умови для свого унікального самовираження.

Via Viticola Sarica Niculitel

«Як у ресторанах відомих шеф-кухарів, де майже завжди є фірмова страва, так і у багатьох виноробнях Румунії останніми роками почали з’являтися фірмові сорти. На Via Viticola Sarica Niculițel – це Alligote, – каже Марина Самойла (Marina Samoilă), винороб, власниця диплома WSET, дослідник румунських виноробень. – Цей білий сорт, родом з Бургундії, якнайкраще підходить для регіону Добруджа, його клімату та ґрунту».

Сорт Alligote, за словами місцевих виноробів, знайшов у Добруджі новий дім, та був одностайно оцінений як виразний і такий, що відрізняється від своїх «побратимів» в інших куточках виноробного світу.

Фото: start-up.ro

Drinks+ рекомендує
X
Украина