Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Вітаємо вірменську команду в спільноті WTA

28.03.2023, Премія

Познайомтеся з номінантами Wine Travel Awards 2022-2023 від Вірменії. Це знані виноробні, цікаві особистості, медіа та заклади, які радо зустрічають винних туристів та пропонують свої унікальні послуги. Голосуйте за яскравих представників виноробної індустрії з країни, де зародилося саме виноробство. Нагадуємо, що публічне голосування завершиться опівночі 31 березня.


Alluria Wines – сімейна виноробня, яка відроджує традиційні методи, використовуючи процес спонтанного бродіння, створює унікальні вина, які яскраво відображають багатий теруар Армавірського регіону. Колекція вин Alluria Wines включає червоні вина Alluria Classic, Special, Reserve, Grand Reserve, Special Reserve, Elegance та біле вино Alluria the Beauty. Виноробня запрошує відвідувачів на дегустації вин та інші захоплюючі заходи. Природна краса регіону робить враження неповторними. Відвідання цієї виноробні, безумовно, стане унікальним досвідом для будь-якого любителя вина.


Gevorkian Winery – один з лідерів виноробної галузі Вірменії. Дотримуючись давніх традицій, виноробня Gevorkian виробляє самобутні червоні вина з сушеного винограду за колись забутим вірменським методом Кахан; ANAIS – перше вірменське крижане вино; вино, яке виготовляється за старовинною технологією, витримується протягом 6 місяців у старовинних вірменських амфорах – карасах; Hay Pet Nat – перше вірменське вино Pet Nat; фруктову колекцію «365 вин», що включає вина з гранату, абрикоса, ожини, айви, вишні, полуниці та кизилу.

Поринути в історію та сучасні прояви вірменського виноробства можна відправившись у винний тур на виноробню. Під час екскурсії та дегустації вин з досвідченим сомельє ви матимете можливість насолодитися різноманітністю та смаковою палітрою вин Gevorkian Winery. 

Golden Grape ArmAs була заснована в 2007 році Арменаком Асланяном, який разом зі своїми доньками зберігає 80-річну сімейну виноробну традицію, назвавши ArmAs на честь свого діда Арменака Асланяна-старшого, першого винороба в родині. Він продовжує розвивати ArmAs Estate, заради підтримки та відродження виноробної спадщини у Вірменії.

.Golden Grape ArmAs пропонує для відвідувачів безліч дивовижних вражень, які, напевно, запам’ятаються надовго: приготування лавашу, оформлення келихів, фотосесія у вірменських національних костюмах. Виноробня відкрита до будь-яких особливих вимог і пропозицій, оскільки дотримується підходу, орієнтованого на гостя. 

HOVAZ wine rooms ставить собі за мету розвиток нового унікального виробництва ігристих вин і туристичного продукту шляхом створення центру ігристих вин у Діліжані. Унікальність проєкту полягає в синергетичному комплексі трьох основних елементів: виробництво ігристого та високоякісного вина, інноваційні рішення в презентації виноробної продукції, включаючи підвищення обізнаності про регіональні ендемічні сорти винограду; а також професійне обслуговування ігристих і дегустаційних вин. Ввідвідувачі винних залів HOVAZ можуть побачити етапи виробництва ігристих вин, а також змішати різні вина, щоб зробити своє унікальне вино. Крім того, гостей запрошують на дегустації вин  за участю спеціалістів інших виноробних компаній, які представляють свої вина.

Van Ardi Winery є одним з перших виноробних бутиків у Вірменії. Це сімейний проєкт, започаткований 20 років тому, коли засновник і винороб Варужан Мурадян закохався у вино, і дороги назад вже не було. Виноробня має органічні виноградники та виноробство з мінімальним втручанням, що допомагає продемонструвати чисті якості місцевих сортів винограду. Також тут застосовують методи біодинаміки. Господарі впевнені, що на якість і характер вина може вплинути щось більше, ніж просто ґрунт, вода та сонце, якими воно живиться. Тут виноградники та вино оточені любов’ю та… музикою: цілий рік вони слухають класику, джаз та вірменську музику.


Voskevaz Wine Cellar LLC була заснована в 1932 році. З усіма сучасними інноваціями вона досі дбайливо зберегла багато своїх автентичних елементів, включаючи замок. Виноробня є винятковим місцем для винного туризму. Тут виробляють вина як за сучасними технологіями, так і в старих карасах – традиційному посуді для бродіння і витримки вина, що використовувався на території Вірменії з давніх часів. Виноробня поєднує виноробство з мистецтвом. Все, що ви побачите тут, створено для того, щоб гості відчули цю концепцію. Voskevaz Wine приймають туристів з усього світу, відкриваючи їм унікальний світ вірменської винної культури.

Karas Wines вірменська виноробня, розташована під вічним наглядом гори Арарат. Karas, назва виноробні, вірменською мовою означає глиняний посуд для виноробства, який використовувався тут протягом 6000 років. За легендою, історія вина у Вірменії почалася, коли Ной висадився біля гори Арарат і посадив біля її підніжжя виноградну лозу. Karas Wines є еталоном давніх традицій виноробства цієї чудової землі в поєднанні з інноваційними підходами до сучасного виноробства з усього світу. Відвідування виноробні – це захоплююче відкриття еволюції вірменського виноробства в колисці виноградарства! 

Voskeni Wines сімейна виноробня, що знаходиться в Араратській долині. Виноградник був заснований прабатьком сім’ї Сибатом Матеоссяном, успішним бізнесменом з Бостона, який переїхав до Вірменії на початку 1920-х років. 

Сьогодні Voskeni Wines має мальовничий виноградник, затишний домашній ресторан, де подають страви справжньої вірменської кухні, а також терасу, звідки відкривається захоплюючий вид на легендарні гори Арарат і Агарац. Сім’я виноробів завжди готова зустріти гостей, які будуть вражені красою виноградників і неповторним смаком вин Voskeni, а також знаменитою вірменською гостинністю. 


Tushpa Wine Cellar – виноробня та старовинний винний льох, розташовані в самому центрі знаменитої Араратської долини. Це сімейний маєток із затишним дегустаційним залом із чудовим видом на біблійну гору Арарат. Виноробня Tushpa пишається честю подавати своє вино до столу Папи Франциска.

Винний льох Tushpa Wine Cellar є ідеальним туристичним місцем. У теплій і дружній атмосфері ви можете спробувати та дізнатися про традиційні вірменські вина в невимушеній атмосфері. Tushpa – це більше, ніж просто дегустаційний зал. Це подорож у часі, щоб пізнати вікові виноробні традиції, які спокусять ваші почуття. Тут відчувається спокій і гармонія, якими насичений кожен шматочок лавашу та кожен келих вина.

The Old bridge winery – це сімейний бутик-виноробня, заснована в 1998 році родиною Халатян, де кожен знає важливість своєї ролі. Сім’я заснувала власні виноградники, йшла маленькими кроками вперед, намагаючись діяти творчо, приділяючи увагу кожній деталі, якості та відданості. Підприємство спеціалізується на виробництві високоякісних вин Areni, витриманих 2 роки в дубових бочках. У виноробні Old bridge пропонують дегустацію вин і місцеві страви в ресторані. Це затишний, світлий та сучасний заклад поруч із виноробнею, де можна скуштувати смачні страви зі свіжих та місцевих овочів, м’яса та риби, насолодитися вечерями під музику місцевих виконавців. 

Trinity Canyon Vineyards розпочала свою історію в 2009 році, коли троє (Trinity) захоплених і рішучих шанувальників вина вирішили зробити крок у таємничий світ виноробства. Вина Trinity наповнені традиціями і легендами вірменських виноробів, які завжди будуть маяком для всіх починань. Ці самі цінності вони намагаються застосувати у виноградниках, дбайливо обробляючи та доглядаючи їх, що врешті-решт відображається на якості вина Trinity Canyon Vineyards.

Trinity Canyon Vineyards пропонують спеціальні заходи та програми відвідувань. Гості можуть відвідати дегустаційний зал і прекрасний сад. Також тут пропонують екскурсію по виноробні і погребах, що супроводжуватиметься дегустацією вин в дуеті з місцевими сирами та хлібом, які посилюють насолоду винами Trinity.

Ijevan Wine-Brandy Factory – один з перших виноробних заводів у Вірменії, заснований ще в 1951 році. Унікальними коньяками, виноградними, плодово-ягідними винами, фруктовою горілкою і широким асортиментом консервів він представляє Вірменію у всьому світі. Сьогодні виноградники займають понад 300 гектарів землі в Араратській долині. У селекції та вирощуванні сортів винограду беруть участь досвідчені фахівці Національного аграрного університету Вірменії. Найвідомішими винами заводу є “Mkhitar Gosh”, “Sargon”, “Ijevan red”, “Ijevan white”, “Areni”, “Ijevan selective”, “Sapor” тощо.

Тут турист може відвідати виноградник і винний льох, продегустувати вина з вірменським лавашем і сиром. 

Nazeni Hovhannisyan – відома вірменська актриса, телеведуча та інфлюенсер. Вона знялася в численних телесеріалах, фільмах і театральних постановках у Вірменії та в усьому світі. Назені також є популярною телеведучою кількох телевізійних шоу. 

Вона була автором телевізійної програми під назвою «Сила смаку» – це гастрономічна подорож, спрямована на відкриття та поширення страв місцевої кухні, які готували вірменські знаменитості та видатні люди. Шоу було також зосереджено на культурі різних напоїв та конкретно на культурі вина, досліджувало його коріння, смаки тощо.

Artyom Mkrtchyan – член «Східноєвропейської асоціації сомельє та експертів», випускник Академії сомельє «Mozart Wine House», викладач міжнародного винного сервісу та етикету, сомельє з досвідом роботи понад 7 років. Артем є засновником винного бутіка «Decant wine shop & tasting room», що спеціалізується на вірменських винах і фірмових стравах. Він також розробив індивідуальні винні та гастротури по Вірменії (різні виноробні, винні регіони, сорти винограду та стилі вина, унікальна регіональна гастрономія, національні страви в сучасній та оригінальній інтерпретаціях). Крім того, Артем заснував некомерційну організацію «VINI – Armenian Wine Guide», яка займається розвитком і просуванням вірменських вин. 


Origins, wine magazine був заснований у 2018 році Еймі та Ваге Кеушгерян, з метою збирати та ділитися історіями про культуру їжі та напоїв Вірменії, яка є невід’ємною частиною відновлення ідентичності країни для глобальної аудиторії. Журнал Origins містить дегустаційні нотатки, рецепти, новини тощо. Крім того засновники медіа працюють над відкриттям власного винного клубу та магазину. Веб-сайт також пропонує своїм читачам чудову подорож допомогою цифрових путівників до п’яти регіонів Вірменії: Арарат, Вайоц Дзор, Армавір, Тавуш і Арагацотн. Кожна з цих зон забезпечує особливий смак вин залежно від розташування виноградників і різноманітних місцевих сортів винограду.

InVino – це перший винний клуб, магазин і бар у Вірменії, заснований у 2012 році. Він пропонує вина майже з усього світу, проте зосереджується на найкращих місцевих напоях. Від того часу і до цього дня – це єдине місце в Єревані, де пропонують тільки вино. Ви можете взяти пляшку з собою або випити тут у спокійній атмосфері в оточенні винних полиць. Гостям пропонують взяти участь у веселих дегустаціях вин InVino, таких як «Знайомство з виноробом», «Мене звуть…» та різноманітних інших заходах, які покликані розширити знання про вина та культуру споживання.

X
Украина