Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Sherwood Winery

Воєнний бленд «КМ» від Сергія Коваленка

14.06.2022, Новини Автор: Наталія Захарчук

У 2015 році Сергієм Володимировичем Коваленком у мальовничому передмісті Умані була заснована виноробня «Дім вина KSV». У минулому році відбувся ребрендинг і виноробня отримала нову назву Sherwood Winery. З нею були пов’язані нові плани і мрії, участь продукції у міжнародних виставках та проєктах (до речі, Sherwood Winery стала номінантом Wine Travel Awards), але всі надії були зруйновані війною… 


Сергій Володимирович – ветеран збройних сил, який після звільнення з лав армії, присвятив себе виноробству. Він піклувався про свій невеликий виноградник і виробляв вина. Навіть власноруч зробив деякі приладдя для цього. 

На винограднику Sherwood Winery вирощують виключно червоні сорти винограду: Каберне Кортіс, Цвайгельт, Евмолпія, Каберне Кароль, Маркетт, Юпітер, Лівадійський Чорний, Гурзуфський Рожевий. У мирний час продуктивність виноробні складала 1600-1800 пляшок на рік. 

Sherwood Winery

 

Підло розпочата росіянами війна застала Сергія Володимировича вдома, на виноробні, звідки він нікуди не виїздив з 24 лютого. На щастя біля Умані не відбувалося активних бойових дій, але ж над виноробнею з перших годин агресії полетіли ворожі літаки і ракети. У військового спеціаліста з ППО, який 30 років тому брав участь у бойових діях на Кавказі, не було ілюзій – почалася війна..   

За віком та за станом здоров’я, Сергій Володимирович не міг піти у військо, але він не залишався осторонь – у перші ж дні ворожої навали відвіз пляшки для «бандерівського смузі», якому придумав власну назву – бленд «КМ» (коктейль Молотова), та консультував місцеву територіальну оборону з воєнних питань.

Зараз у Сергія Володимировича багато справ на винограднику, на якому він справно провів всі весняні роботи – відкрив виноград, зробив підвязку, обробив лози захисними препаратами.

Sherwood Winery

Виноград вже квітне, і розпочався особливий військовий сезон виноробства 2022 року. Наразі винороб розливає молоді вина. «Під час пронизливої сирени повітряної тривоги, сьогодні розлито лімітовану партію легких, ароматних літніх  рожевих вин. Вина вироблені з винограду урожаю 2021 року, вирощеного в Умані, Цвайгельт + Лівадійський чорний та Юпітер», – повідомив він на своїй FB-сторінці. 

Sherwood Winery

 

А у серпні-вересні планується розлив Мерло 2020 року і купаж Мерло і Каберне Кортіс 2021 року. Тож Сергій Володимирович запрошує всіх бажаючих завітати на Sherwood Winery (www.facebook.com/Sherwood.Winery) за вином.

«Чи буде гарний урожай цього року – не знаю. Погода дуже схожа на минулорічну – холодний травень (тому пагони повільно розвивалися), а якщо під час цвітіння влупить дощ, знов буде поганий врожай. Адже в тому році у серпні все листя злетіло, і виноград не дозрів», – розповів про не дуже оптимістичні цьогорічні прогнози винороб. 

Sherwood Winery

Щодо участі у міжнародних винних подіях, то в них Сергій Володимирович, поки що брати участь не планує: «Мене запрошували на Balkans International Wine Competition і на London Wine Fair, але я вважаю, що піар і просування вина зараз не на часі. Все буде тільки після нашої Перемоги!»

Ми сподіваємось, що наша Перемога настане якнайскоріше, а келихи за неї, наповнені чудовими українськими винами, піднімуть по всьому світові!

Фото: facebook.com/kovalenko.sergei

 

X
Украина