Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Assovini Sicilia

Врожай 2023 року на Сицилії. Вина з яскраво вираженою індивідуальністю

24.11.2023, Вино

Естрімальні погодні умови спричинили зниження врожаю до 40%, проте якість ягід не постраждала.


У звіті Assovini Sicilia (асоціація сицилійських виноробів, що об’єднує понад 90 компаній для просування якості сицилійських вин по всьому світу) зазначається, що врожай 2023 був одним з найскладніших, на деяких ділянках зниження кількісних показників дійшло до 40%, але якість врожаю відмінна. Червоні вина демонструють яскраво виражену індивідуальність, білі – складний ароматичний профіль. «Місцеві сорти все більше виражають терруар, а міжнародні сорти винограду – новий і цікавий характер».

Assovini Sicilia

Маріангела Камбрія (Mariangela Cambria), президент Assovini Sicilia

Розповідаючи про якість урожаю 2023 року, Маріангела Камбрія (Mariangela Cambria), президент Assovini Sicilia, наголошує: «Незважаючи на екстремальні кліматичні умови та ураження несправжньою борошнистою росою, якість винограду не постраждала. І у цьому велика заслуга наших виноградарів».

Сицилійський збір урожаю – найтриваліший збір урожаю в Італії, що триває сто днів. Він розпочався у західній частині острова на початку серпня і завершився наприкінці жовтня на виноградниках Етни.

Antonio Rallo

Антоніо Ралло (Antonio Rallo), президент Консорціуму DOC Sicily Wines 

Підтверджуючи прогнозовану цифру падіння виробництва більш ніж на 40% через кліматичні фактори, а також ураження несправжньою мучнистою росою, президент Консорціуму DOC Sicily Wines – Антоніо Ралло (Antonio Rallo), наголошує, що сицилійські винороби прогнозують вина чудової якості. «Все це стало можливим завдяки ретельному та розумному управлінню виноградниками з боку сицилійських виноградарів у цей складний рік, їх досвіду та знанням». На особливу згадку, на думку Антоніо Ралло, заслуговує чорний виноград, «ягоди, залишаючись невеликими за розміром, гарантують інтенсивність і велику ароматичну концентрацію».

Mattia Filippi

Маттіа Філіппі (Mattia Filippi), (Uva Sapiens)

Маттіа Філіппі (Mattia Filippi) з Uva Sapiens (компанія, що надає бізнес-консультації щодо виноробства та виноградарства), каже, що результати врожаю 2023 року варіюються від виробника до виробника і складно щось узагальнювати. Філіппі підкреслює, що «цього року виноград Grillo, сорт, який зазвичай показує відмінні результати при зменшенні кількості, демонструє вина з широким ароматичним спектром та сильнішими тропічними смаками. Також цікаво спостерігати, як Syrah, сорт, який, як правило, виявляє стійкість до погодних та кліматичних умов, перетворюється на вина з кислотно-цукровим балансом та відмінною витримкою. Схоже, що Cerasuolo di Vittoria, а також вина Етни та північно-східної Сицилії розкривають цікаві смаки».

Джерело: ab-comunicazione.it
Фото: ab-comunicazione.it, wineinsicily.com, uvasapiens.com

X
Украина