Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

White Peak Distillery

White Peak Distillery дебютує випуском віскі

31.01.2022, Новини

Винокурня з Дербішира представила свій перший односолодовий віскі – Wire Works Whisky.


Компанія White Peak Distillery оголосила про випуск 5016 пронумерованих пляшок односолодового віскі, але планується, що протягом 2022 на виробництві випустять ще певну кількість екземплярів. Віскі має міцність 50,3%.

Власники винокурні Макс та Клер Воан (Max/Claire Vaughan) заснували своє підприємство у 2016 році, White Peak Distillery – це перша крафтова дистилерія у Дербіширі. Дистилерія розташована в одній із найстаріших фабричних будівель країни, на території млинів Derwent Valley Mills, що внесені до списку ЮНЕСКО.

White Peak Distillery

«Шлях, який ми пройшли з того часу, як відкрили винокурню, був сповнений випробувань. Але ми поставили за мету зробити найкращий алкоголь, на який здатні, і цей момент настав – ми випустили власний односолодовий віскі, реалізували мрію, на якій наша невелика і захоплена справою команда зосередилась з першого дня. Ми ніколи не озирались назад», – каже Макс Воан.

Для створення Wire Works використовувався необроблений та «торф’яний» ячмінь, який пройшов чотириденну ферментацію з дріжджами. Віскі витримувався у різних бочках, зокрема у бочках з-під бурбона. Wire Works наповнений ароматами ванілі, шоколаду, садових фруктів та апельсинової цедри, у смаку ноти іриски, родзинок, сандалового дерева, смаженого солоду, печених яблук, післясмак тривалий – з нотками кави мокко, торфу та лакриці.

«Ми пишаємось нашою спадщиною та місцевим походженням і віримо, що наш віскі Wire Works увібрав у себе все найкраще, що є в нашій країні», – кажуть виробники.

Віскі Wire Works продаватиметься за рекомендованою роздрібною ціною 65 фунтів стерлінгів за пляшку обсягом 700 мл.

Раніше команда White Peak випустила джин Shining Cliff Gin. Напій виготовляють із 13 рослинних компонентів, наповнений нотами квітів та польових трав.

Підготовила О. Бантишева за матеріалами thespiritsbusiness.com, thestar.co.uk, whitepeakdistillery.co.uk
Фото: thespiritsbusiness.com, thestar.co.uk

X
Украина