Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wine Spectator’s визначив Wine of the Year 2022

15.11.2022, Новини

«Вином року» за версією «Wine Spectator’s Top 100», найвпливовішого рейтингу винних критиків у світі, стало вино Oakville Double Diamond з долини Напа.


Cabernet Sauvignon Oakville Double Diamond 2019 від Schrader Cellars вироблене одним із найкращих виноробів регіону Томасом Ріверсом Брауном. Унікальність цього вина, окрім чудових характеристик і 94 балів за Паркером, полягає ще й у досить привабливій ціні – на полиці воно коштує 80 доларів США за пляшку. Адже зазвичай чудові каберне з долини Напа обов’язково мають тризначні ціни. Справа в тому, що воно є тим, що у Бордо називають «другим вином», яке здатне відобразити стиль виноробні за більш доступною ціною. 

Oakville Double Diamond 2019 виготовлене з винограду, вирощеному на То Калоні — найпрестижнішому крю долини Напа. Місцеві глибокі та добре дреновані суглинкові та гравійні ґрунти ідеально підходять для вирощування Каберне Совіньйон, і з 1960-х років цей терруар став джерелом одних із найвідоміших вин Напи. 

Отже, як Браун, беручи фрукти з такого відомого виноградника, виробляє вино за такою ціною? Справа в тому, що винороб використовує урожай з ділянок молодої лози. Вони, як правило, виробляють більш скоростиглий і привабливий профіль плодів. Вінифікація така ж, як і для флагманських вин, хоча режим бочки використовує лише 50 відсотків нового дуба. Таким чином профіль плодів молодої лози та легкий élevage поєднуються, щоб виробляти вино, яке є більш доступним. Але не варто поспішати — це вино добре питиметься протягом десяти років.

«З родоводом великого виноградника під рукою великого винороба ніколи не можна забувати про «друге вино». Завдяки переконливому поєднанню якості та ціни Schrader Cellars Cabernet Sauvignon Oakville Double Diamond 2019 року є нашим Wine of the Year for 2022», – підсумовує Wine Spectator.

Фото: schradercellars.com

X
Украина