Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

ProWein

Запрошуємо на дегустацію найкращих українських вин на ProWein

15.02.2023, Премія

Drinks+ & Wine Travel Awards плідно співпрацюють з провідною світовою виставкою вина та алкогольних напоїв ProWein, яка відкриває свої двері в Дюссельдорфі з 19 по 21 березня 2023 року. 


Цього року ми не лише представимо номінантів WTA у спеціальному виданні  Wine Travel Awards Guide  (друкованому та цифровому), яке розповсюджуватиметься у виставковому залі ProWein та на цифровій платформі Messe Düsseldorf, а й запросимо гостей виставки продегустувати вина українських виноробень. Під час презентації Wine Travel Awards будуть представлені шість зразків українських номінантів – від кращих виноробів країни – Family Winery SHABO, Beykush Winery, 46 Parallel Wine Group, Stakhovsky Wines, Villa Tinta, Big Wines (українська філія Vinos de La Luz).

Серед учасників тейстингу – два вина з сорту винограду Одеський Чорний. Сьогодні цей локальний сорт має чудові перспективи розвитку та звання візитної картки сортового розмаїття України. У відвідувачів ProWein 2023 буде унікальна можливість продегустувати вина від Big Wines (увага: це буде прем’єра бренду!) та Villa Tinta, вироблені з сорту Одеський Чорний. Кожне з них по-своєму розкриває особливості цього сорту, про який, можливо, багато хто з професіоналів чув, але досі не мав нагоди познайомитись.

Ще одна принада дегустації Wine Travel Awards в рамках форуму ProWeinвина з рідкісного сорту Тельті Курук. Ми презентуємо найкращі релізи з українького автохтону, який асоціюється з Османським періодом, який не постраждав під час епідемії філоксери, що підкосила більшу частину виноградників Європи та у жорсткі часи сухого закону в СРСР, і просто дивом зберігся на півдні України. Вина з сорту Тельті Курук представлятимуть дві виноробні. Одна з них — Beykush Winery, відносно молода, але вже відзначена багатьма нагородами (серед яких – золото від Deсanter). Друга — справжній флагман українського виноробства, сімейна виноробня SHABO, що отримала більше ніж 500 нагород від міжнародних конкурсів (Decanter Wine Awards, Mundus Vini, IWC та ін.). SHABO належать найбільші виноградники кореневласного Тельті Курук загальною площею понад 40 га, розташовані в Одеській області. Саме з сорту винограду Тельті Курук SHABO створили перше в Україні вино Контрольованого Найменування за Походженням, що є аналогом французького Appellation d’Origine Controlee.

Ще один учасник дегустації — компанія 46 Parallel Wine Group — за лише 3 роки свого існування зібрала 78 медалей на міжнародних та українських дегустаційних конкурсах, її вина увійшли в топ-27 кращих вин світу (Канада), отримати золото і срібло в США, Німеччині, Великій Британії. У серпні 2021 року з нагоди 30-ї річниці Незалежності України компанія презентувала особливий реліз авторського преміального вина – Grand Admiral Proudly Ukrainian Vintage 2018. Саме це вино ми з гордістю пропонуємо продегустувати гостям ProWein 2023.

І нарешті – вино від Сергія Стаховського, титулованого тенісиста, який дебютував у якості винороба лише у 2015 році. Але його вина не менш досконалі, ніж чемпіонська гра. Цього року в музеї вина La Cité du Vin в Бордо Україну представляє Cabernet Sauvignon 2019 від Stakhovsky Wines. На дегустації ProWein Stakhovsky Wines представлять Merlot “ACE” 2019.

Отже запрошуємо усіх зацікавлених — сомельє, байєрів, винних журналістів — приєднатися до дегустації на ProWein номінантів WTA від України – SHABO Family Winery, Beykush Winery, 46 Parallel Wine Group, Stakhovsky Wines, Villa Tinta, Big Wines (українська філія Vinos de La Luz ). Щиро вітаємо героїчних українських виноробів, які навіть під час війни, під атаками ворожих ракет, з вірою у нашу Перемогу продовжують натхненно робити свою справу і створювати непересічні вина! 

Дегустація відбудеться у вівторок, 21.03.2023 – 16.00/зал 13 (Форум 13.2). 

Вина, що візьмуть участь у дегустації:

Beykush Telti Kuruk 2021

Біле сухе невитримане вино.

Виробник: Beykush Winery

Сорт винограду: Тельті Курук

Алкоголь: 13,5%

Мацерація та бродіння в резервуарах з нержавіючої сталі при 7°C, після пресування соки ферментуються в сталевих резервуарах при контрольованій температурі 17°C.

Колір: насичено-солом’яно-жовтий. 

Аромат: відчутні квітково-фруктові ноти — п’янка біла акація і стигла айва, вишукані тони південноафриканського плоду фейхоа.

Смак: округлий, насичений, з характерною для чорноморського терруару мінеральністю та свіжим присмаком. Має елегантне тіло, чисте та смачне, з хорошим ароматичним вмістом, гладким, довгим і приємним посмаком. 

Загальне враження: насичене та м’яке біле вино з добре збалансованими нотками свіжості та фруктовості та чудово вираженими сортовими ознаками.

Гастрономічні поєднання: чудово поєднується з рибними закусками, різотто з морепродуктами, стравами з білого м’яса, птицею.


SHABO Grand Reserve Telti Kuruk 2021

Витримане біле сухе вино.

Виробник: SHABO Family Winery

Сорт винограду: Тельті Курук 

Алкоголь: 12,0 %

Ферментація в дубових баріках з контролем температури. Витримка на тонкому осаді в дубових баріках 10 місяців. На всіх етапах виробництва вин колекції Grande Reserve контроль якості здійснюють міжнародні експерти SARL Derenoncourt (Бордо). Потенціал витримки у пляшці — 5-7 років.

Колір: яскравий, світло-солом’яний.

Аромат: свіжий і мінеральний, з легкими квітковими відтінками білої акації та тонами білих фруктів. В ароматі також відчуваються айва та елегантні ноти витримки.

Смак: свіжий, мінеральний. Завдяки витримці це вино набуло виразне “тіло”. Посмак тривалий і такий, що запам’ятовується, з легкими мінеральними нотами.

Загальне враження: елегантне, добре збалансоване, гармонійне вино з прекрасним потенціалом до витримки та яскравим відображенням унікальних сортових і теруарних ознак.

Гастрономічні поєднання: SHABO Telti Kuruk Grande Reserve прекрасно поєднується з різними продуктами – цей факт неодноразово підтверджений українськими та закордонними шефами, в тому числі і “мішленівськими”. Найкраще пасуватимуть до нього запечені равлики, різотто та пасти на вершковій основі, а також страви з морепродуктами та м’які білі сири.

BIG WINES BIG ART limited edition. Ivan Marchuk 2020

Витримане червоне сухе вино.

Виробник: Big Wines (Україна) для VINOS DE LA LUZ

Сорт винограду: Одеський Чорний

Алкоголь 14%

На етикетці ілюстрована робота видатного українського художника Івана Марчука. 

Витримка в дубі 12 місяців.

Колір: насичено-рубіновий.

Аромат: ноти ожини, чорної шовковиці, білого та чорного перцю, сливи у шоколаді, фіалки . 

Смак: насичений, помірна кислотність, помірні м’які таніни, тривалий посмак. 

Загальне враження: збалансоване, гармонійне вино. Чудова робота винороба з цим складним сортом.

Гастрономічні поєднання: найкраще поєднується з м’ясними стравами. Смакує до запечених чи смажених страв із червоного м ʼяса, качки конфі, дичини та телятини на грилі. 

Villa Tinta Odesa Black VIP 2019 

Витримане червоне сухе вино.

Виробник: Winehall Оксамитне

Сорт винограду: Одеський Чорний

Алкоголь 12,9 %

Витримка в дубі (нові французькі діжки)  від 6 до 12 місяців.

Колір: темний, інтенсивно-рубіновий.

Аромат: багатограний, пряний, з тонами шовковиці, стиглих темних ягід, в’ялених фруктів та димними нотами.

Смак: насичений, жваві таніни, відчутна кислотність, приємний та тривалий фруктово-вершковий посмак.

Загальне враження: яскраве вино з теруарним характером та елегантними нотами витримки.

Гастрономічні поєднання: грилована телятина, дичина, печеня з овочами та пряними травами.

Grand Admiral Proudly Ukrainian 2018

Марочне сухе червоне вино

Виробник: 46 Parallel Wine Group

Сорти винограду: Мерло, Каберне Совіньйон

Алкоголь: 13,9 %

Особливий реліз авторського преміального вина, який був презентований в серпні 2021 року з нагоди 30-ї Річниці Незалежності України, представлене лімітованим накладом – всього 530 пляшок. Витримка 24 місяці у французьких дубових барріках Seguin Moreau рівня обпалу «medium» і «medium+» із подальшою витримкою у пляшці. 

Колір: Глибокий рубіновий

Аромат: неперевершений букет з нотами вишні, сливи, чорних ягід, шоколаду та сап’яну.

Смак: повнотіле вино з шовковистими танінами, складною структурою та тривалим посмаком з відтінками ягід та ванілі.

Загальне враження: вишукане, елегантне, комплексне вино. Готове до споживання, але має потенціал витримки для закладки в колекцію на 5–7 років. 

Гастрономічні поєднання: ідеально пасує до м’яса, пасти, складних салатів, різноманітних сирів.

Stakhovsky Wines Merlot “ACE” 2019 

Червоне сухе витримане сортове вино.

Виробник: Stakhovsky Wines

Сорт винограду: Мерло

Алкоголь: 13,8%

Лімітована серія. Витримка 16 місяців у французькому дубі. Потенціал витримки у пляшці 6+ років.

Колір: рубіново-пурпурний.

Аромат: тони шоколаду, ожини, інжиру та подрібненого маку з легкими нотами ванілі.

Смак: повнотіле, насичене, округлі таніни, збалансована кислотність, довгий приємний посмак.

Гастрономічні поєднання: страви з качки чи гусака, різноманітні паштети, м’ясні рагу та в’ялене м’ясо.

Загальне враження: елегантне, гармонійне вино з найкращими сортовими й теруарними ознаками та чудовим потенціалом до комплексного розвитку у пляшці.

X
Украина