Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Tenuta Manoylo. Зірка в короні Марке

Нова італійська виноробня  здобула вищі нагороди Grand Gold, the Best of Show Marche та  Silver на конкурсі MUNDUS VINI 2024.


Результати MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 щойно облетіли світ. І Wine Travel Awards вітає перших переможців – членів свого яскравого міжнародного комьюніті. Практично «Відкриттям року» для нас стала італійська Tenuta Manoylo Tenuta Manoylo – Wine Travel Awards з регіону Марке, яка щойно зробила перші кроки на світовій арені. І ось гучна перемога – дві найвищі нагороди: Grand Gold – 2021 Marche IGT Sangiovese; Silver –  2021 Falerio DOC Pecorino. Крім того, Tenuta Manyolo одержала на Mundus Vini the Best of Show Marche за своє чудове 2021 Marche IGT Sangiovese.

Tenuta Manoylo

Вина Tenuta Manoylo були створені, щоб продемонструвати продукцію регіону, який з часів Піценума та Стародавнього Риму славився виробництвом вишуканих вин та олії, відомих у всьому Середземномор’ї та Європі. Сьогодні, після десяти років наполегливих робіт, поєднуючи інноваційні технології з давніми традиціями виноробства, Tenuta Manoylo пропонує свої творіння тим, хто прагне насолоджуватися неповторним смаком місцевих вин і краєвидами, що застигли у часі. Виноградники Tenuta Manoylo розкинулися в серці регіону Марке – на мальовничих пагорбах, що оточують середньовічне село Мореско та річку Асо. Тут, між горами та морем, клімат – із ніжною весною і м’якою осінню та спекотним літом, пом’якшеним Адріатикою, – особливо сприятливий для вирощування винограду.

Tenuta Manoylo

Високого класу цим винам додала участь у їх створенні талановитого енолога Луїджі Костантіні. Це один з найавторитетніших виноробів Італії, президент Assoenology Marche. Він народився в цих місцях і вже 45 років працює виключно з локальними винами, бо вбачає в них величезний потенціал. Об’єднавши зусилля з власниками Tenuta Manoylo та унікальними даними терруару, Луїджі Костянтіні вдалося створити лимітований пул блискучих вин на цій виноробні.

Tenuta Manoylo

В цьому році власниками було вирішено вийти на міжнародну арену. І ось перший конкурс, в якому взяли участь вина Tenuta Manoylo, – і дві найвищі нагороди. Наведемо дані про теруар та характеристики переможців.

MARCHE IGT SANGIOVESE 2021, Grand Gold MUNDUS VINI 2024

MARCHE IGT SANGIOVESE

  • Колір: рубіново-червоний з м’якими фіолетовими відблисками.
  • Ніс: інтенсивний, складний букет з ефірним підліском, стиглими червоними фруктами та пряними нотами. Елегантний і гармонійний, з легкими бальзамічними тонами старіння деревини.
  • Смак: сухий, пікантний, теплий і фруктовий, м’який і вишуканий. Наповнений елегантними та збалансованими танінами і низьким вмістом залишкового цукру, що забезпечує пікантність та стійкий посмак із бальзамічним та пряним третинним ароматом.
  • Вміст алкоголю: 15,00%
  • Район виробництва: Мореско
  • Сорти: Санджовезе, Каберне Совіньон, Гренаш, Сіра, Мерло
  • Середня висота: 100-200м над рівнем моря
  • Ґрунт: середньої текстури, схильної до глини
  • Щільність лоз: 4000 лоз на гектар
  • Урожайність з гектара: близько 60 ц
  • Збір врожаю: з середини вересня до кінця жовтня. Відібрані вручну ягоди відразу транспортуються в підвал для переробки.
  • Ферментація: в сталевих резервуарах при контрольованій температурі від 18 до 24 °C. Мацерація шкірки від 15 до 25 днів залежно від сорту винограду.
  • Дозрівання: в цементних резервуарах протягом 8-9 місяців з подальшою витримкою в деревині (15 і 30 гл бочки + тонно + барріки) протягом 14 місяців. Розливається не раніше, ніж через рік після виробництва і витримується в пляшці не менше 3 місяців.

MARCHE IGT SANGIOVESE


FALERIO DOC PECORINO 2021, Silver MUNDUS VINI 2024

FALERIO DOC PECORINO

  • Сорт: 100% Пекоріно
  • Вміст алкоголю: 13,50%
  • Урожайність з гектара: близько 70 ц
  • Система обрізки: Гюйо
  • Щільність лоз: 4000 на гектар
  • Вік виноградника: 6 років
  • Область виробництва: Мореско
  • Середня висота: 100-200м над рівнем моря
  • Тип ґрунту: середньої текстури, тяжіє до глини Збір врожаю: кінець серпня, початок вересня. Відібрані вручну ягоди швидко транспортуються на переробку.
  • Техніка вініфікації: м’яке пресування з наступним негайним зниженням температури. Ферментація в сталевих резервуарах при контрольованій температурі від 12 до 15 °C.
  • Витримка: спочатку дозрівання в сталевих ємностях, потім частково в цементних ємностях і 20% в дерев’яних тонно. Розливається в пляшку через рік витримки.

FALERIO DOC PECORINO


Команда Wine Travel Awards з гордістю повідомляє, що матиме честь представляти Tenuta Manoylo  у рамках форуму ProWein: The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World (hall 13, booth F100; 12 березня, 14.00), а також на своєму стенді на Vinitaly 14-17 квітня.

СЕО Wine Travel Awards та суддя MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 пані Ірина Дьяченкова так прокоментувала цю колаборацію з Tenuta Manoylo: «Це захоплюючий досвід і почесна місія – відкривати світові таку перспективну виноробню, справжню перлину з, на наш погляд, малозвіданого італійського регіону Марке. Ми запрошуємо усіх цінителей вина, байєрів та дистриб’юторів, рестораторів та колекціонерів звернути увагу на вина Tenuta Manoylo. Вони справді варті оцінки найдосвідченіших профі – впевнена, що одержана медаль Grand Gold – лише перший крок на славному шляху, який сьогодні розпочинає ця виноробня. І я пишаюся, що ці перші кроки її засновники роблять разом з проєктом Wine Travel Awards».

Нова італійська виноробня  здобула вищі нагороди Grand Gold, the Best of Show Marche та  Silver на конкурсі MUNDUS VINI 2024. Результати MUNDUS VINI Spring Tasting 2024 щойно облетіли світ. І Wine Travel Awards вітає перших переможців – членів свого яскравого міжнародного комьюніті. Практично «Відкриттям року» для нас стала італійська Tenuta Manoylo Tenuta Manoylo – Wine Travel […]

Wine Paris & Vinexpo Paris – нові висоти, безмежні перспективи

41 253 відвідувачів з 137 країн, 4 070 експонентів з 48 країн, а ще понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій. Саме таких результатів досягла головна виставки Vinexposium, яка відображає політичні та економічні тенденції в індустрії вина та спиртних напоїв – Wine Paris & Vinexpo Paris.


У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris. І ми раді ще раз нагадати, що Wine Paris & Vinexpo Paris стала номінантом Wine Travel Awards у Enogastronomic Events / Event of the Year.

У рамках партнерства Wine Paris & Vinexpo Paris та Wine Travel Awards, на виставці розповсюджувався Wine Travel Awards Guide 2022-2023 – унікальний друкований та цифровий каталог, що об’єднує учасників спільноти WTA другого сезону нагородження. Гід буде й на сайті Wine Paris & Vinexpo Paris. WTA Guide є справжнім навігатором у захоплюючий світ вина та винного туризму для професіоналів та вайнловерів.

З 12 по 14 лютого 2024 року Париж відкрив вікно у світ вин та спиртних напоїв ширше, ніж будь-коли раніше – Wine Paris & Vinexpo Paris досягла нових висот, перевершивши всі очікування організаторів.

41 253 відвідувачів з 137 країн, 4 070 експонентів з 48 країн, а ще понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій з усією міжнародною індустрією вина та спиртних напоїв.

Wine Paris & Vinexpo Paris

В перший день заходу (12 лютого) відбувся Vinexpo Challenge – традиційна дегустація наосліп, організована Міжнародною асоціацією сомельє (ASI) та Vinexposium. Участь приймали Раймондс Томсонс (Латвія) (Raimonds Tomsons), найкращий сомельє світу 2023 року та Валерія Гампер (Аргентина) (Valeria Gamper), найкращий сомельє Північної та Південної Америки 2022 року.

Wine Paris & Vinexpo Paris

А вже наступного дня – 13 лютого, в противагу Vinexpo Challenge, де глибокі знання та навички були продемонстровані живими 🙂 найкращими сомельє, своїми вміннями дивував штучний інтелект. Наразі ШІ здійснює революцію у багатьох галузях – індустрія барів та спиртних напоїв не є винятком. Від розробки нових рецептів до оптимізації операцій, маркетингу та взаємодії з клієнтами – потенціал ШІ може забезпечити ефективність на кожному етапі процесу створення алкогольних напоїв. Завдяки добірці тематичних досліджень відвідувачі мали нагоду дізнатися, як саме включити ці технологічні досягнення у свій набір інструментів, щоб проєктувати, створювати, розробляти, аналізувати, оптимізувати та просувати бари, коктейлі та алкогольні напої майбутнього.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Величезний інтерес з боку відвідувачів привернула до себе La Nouvelle Vague – ексклюзивна платформа, призначена для молодих виробників у виноробній галузі з досвідом менше 5 років. Експонентам La Nouvelle Vague надавався індивідуальний простір, щоб вони могли в ідеальних умовах представити свої дебютні вина аудиторії кваліфікованих дистриб’юторів. Мета La Nouvelle Vague – дати молодим виробникам, які тільки починають свій шлях, вирішальний поштовх на Wine Paris & Vinexpo Paris та дозволити їм розбудувати свою дистриб’юторську мережу у Франції та за кордоном.

Wine Paris & Vinexpo Paris

У розширеному форматі (1500 м2), з понад 140 експонентами алкогольних та безалкогольних напоїв, пива та сидру, Wine Paris & Vinexpo Paris представив Be Spirits, майданчик, присвячений міцним алкогольним напоям, пиву, сидру та міксології майбутнього. Також були представлені інноваційні івенти та концепції, які допоможуть розшифрувати нові тенденції ринку, виявити продукти, що руйнують стереотипи та спроможні об’єднати виробників, дистриб’юторів, барменів та експертів, задля будування бізнесу майбутнього.

Серед нових напрямків Wine Paris & Vinexpo Paris:

  • NO/LOW – як відгук на стрімкий розвиток ринку безалкогольних та напоїв з низьким вмістом алкоголю. Було представлено близько двадцяти міжнародних брендів: безалкогольні та напої з низьким вмістом алкоголю, серед яких вишукані настоянки, функціональні напої (безалкогольні напої, що містять мінерали, вітаміни, амінокислоти, пробіотики тощо) та ін;
  • BEERS & CIDERS – головна новинка цьогорічної виставки, зона пива та сидру, споживання яких за останні роки стрімко зросло.

Своїми масштабами вразив відвідувачів INFINITE BAR – у найбільшому тимчасовому коктейль-барі Франції (завдовжки 40 метрів), працювали 20 відомих коктейль-барів (одні з найкращих у світі), у тому числі три гостьові бари з Лондона, Барселони та Мадрида. Бармени та міксологи співпрацювали протягом трьох днів, щоб запропонувати відвідувачам свої першокласні мікси.

Wine Paris & Vinexpo Paris

CRAFT PAVILION пропонував лінійку надихаючих автентичних брендів від молодих талановитих виробників.

Окремої уваги заслуговує освітня програма Wine Paris & Vinexpo Paris. Speakeasy room стала місцем для бурхливих доповідей, панельних дискусій і майстер-класів, які проводили міжнародні експерти галузі.

Wine Paris & Vinexpo Paris9

З 2022 року Wine Paris & Vinexpo Paris, як і всі заходи Vinexposium, взяли на себе зобов’язання досягти до 2050 року важливої та амбітної мети – вуглецевої нейтральності. У 2023 році Wine Paris & Vinexpo Paris стала першою подією Vinexposium, яка виміряла та вжила заходів для зменшення викидів вуглецю на основі показників ефективності CSR (корпоративна соціальна відповідальність), спрямованих на досягнення вуглецевої нейтральності. Команда професіоналів визначила показники, які дозволяють вимірювати, коригувати та відстежувати наслідки наших дій із часом. Їхній моніторинг здійснюється за допомогою ресурсу Climeet, розробленого Green Evénements. З докладними показниками та результатами можна ознайомитись тут. Після завершення заходу було проведено консультації з експонентами та відвідувачами, постачальниками послуг та партнерами, щоб спільно провести перший вуглецевий аудит Wine Paris & Vinexpo Paris.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Більше інформації на сайті.

Фото: wineparis-vinexpo.com, facebook.com/Vinexposium/photos,  iwsc.net

41 253 відвідувачів з 137 країн, 4 070 експонентів з 48 країн, а ще понад 100 заходів, семінарів, дегустацій та конференцій. Саме таких результатів досягла головна виставки Vinexposium, яка відображає політичні та економічні тенденції в індустрії вина та спиртних напоїв – Wine Paris & Vinexpo Paris. У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує […]

Смачні «коти» – гарний настрій

9 лютого у Тель-Авіві відбувся унікальний захід від Ейнат Кляйн та Андрія Макаревича – дегустація двох нових вин Einat Winery.


Як і завжди, дегустація вин от Ейнат Кляйн – це свято, поєднання музики та вина. Ось і цього разу  яскравий івент подарував гостям не тільки задоволення від ароматного вина та класного джазу, кожен, хто відвідав унікальний вечір, забрав із собою шматочок радості і промінчик світла.

За вміст пляшок відповідала Ейнат Кляйн – номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards 2022-2023 у Wine Guide/Top Guide, суддя WTA, а за ексклюзивне оформлення етикеток – Андрій Макаревич. Кожна пляшка пронумерована та є колекційною річчю.

Ейнат Кляйн

«Це був, безумовно, наймасштабніший з усіх наших винних заходів – близько 500 гостей! Просто неймовірно. Величезна кількість старих друзів, нових знайомих і просто чудових глядачів та поціновувачів!», – каже Ейнат Кляйн.

На цей раз «котів» звали «Lonely Cat 2020» та «3 Other Cats 2020». Перше – моносортове із сорту Petit Verdot, який в основному використовується в класичних бордоських асамбляжах. Винні експерти кажуть, що і в Ізраїлі дуже мало моносортових вин із Petit Verdot. Але Einat Winery знає чим здивувати вайнловерів. Друге вино – бленд із трьох сортів винограду: Marselan, Cabernet Sauvignon та Carignan.

Einat Winery

«Цей вечір увійде до нашої історії як винна пригода з одним і трьома котами», – коментують вечірку гості.

І немає сумніву, що всі вже чекають наступні дегустації. До речі, вони вже заплановані. Де? В Ашдоду (21 березня) та Хайфі (22 березня). Буде багато вина, багато смачних закусок та багато гарної музики. Але головне – унікальна атмосфера, яка завжди панує на івентах від Ейнат Кляйн та Андрія Макаревича.

Фото: Alex Lapiner

9 лютого у Тель-Авіві відбувся унікальний захід від Ейнат Кляйн та Андрія Макаревича – дегустація двох нових вин Einat Winery. Як і завжди, дегустація вин от Ейнат Кляйн – це свято, поєднання музики та вина. Ось і цього разу  яскравий івент подарував гостям не тільки задоволення від ароматного вина та класного джазу, кожен, хто відвідав […]

ProWein Dusseldorf знову приймає Wine Travel Awards

У 2024 році відома виставка вина та алкогольних напоїв ProWein знову привітає тисячі світових професіоналів галузі в Дюссельдорфі. Захід відбудеться з 10 по 12 березня.


Співпраця між Wine Travel Awards, інноваційним щорічним глобальним проєктом у сфері винного туризму, ініційований Communication Media Group Drinks+, і однією з головних виставок у світі, продовжує успішно розвиватися.

Цього року у співпраці з ProWein команда Wine Travel Awards збере професіоналів світового ринку вина та алкогольних напоїв на форумі ProWein: The Wine Travel Awards Tasting Around the Sustainable World.

  • Форум проходитиме у залі 13, стенд F100.
  • Дата: вівторок, 12.03.2024
  • 14.00 — 15.00

У рамках заходу Wine Travel Awards представить дегустацію вин шести членів спільноти проєкту. Ці виробники з різних країн світу втілюють усталені моделі бізнесу та виробництва.

Gergely Szolnoki

Крім того, відвідувачі заходу матимуть можливість насолодитися результатами прогресивних практик, а теоретичним «аперитивом» дегустації стане блискучий виступ професора, доктора Гергея Сольнокі (Gergely Szolnoki)* з Університету Гейзенхайма, члена журі WTA третій рік поспіль, який порушить теми: де починається і де закінчується стійкий винний туризм; які конкретні заходи найбільш ефективно сприяють сталому розвитку сектора винного туризму; якими є основні рушійні сили та бар’єри для впровадження сталого винного туризму. Висновки та конкретні рекомендації, викладені в презентації, ґрунтуються на вивченні рекомендацій і передового досвіду понад 1500 виноробень у 42 країнах – головних рушійних сил сталого винного туризму.

На міжнародному прес-стенді ProWein відбудеться презентація та розповсюдження Wine Travel Awards (WTA) Guide 2022—2023* — фінального каталогу учасників спільноти WTA другого сезону премії, унікальне друковане та цифрове видання.

Guide WTA має на меті продемонструвати найбільш динамічні та винахідливі винні та алкогольні компанії, бренди, особистості та проєкти, які беруть участь у другому виданні Wine Travel Awards. Окрім друкованої версії, WTA Guide буде представлений на Digital Trade Press Stand — онлайн-платформі Messe Düsseldorf, що покращить його видимість завдяки інтеграції з веб-порталом ProWein.

  • Щоб дізнатися більше, зв’яжіться з нами за адресою partnership@winetravelawards.com

__________________________

Досьє D+

* Communication Media Group Drinks+ працює на ринках Східної та Південної Європи з 1993 року та вже 15 років успішно працює як медіа-партнер виставки ProWine.

* Гергей Сольнокі, професор маркетингових досліджень Університету Гайзенхайма (Німеччина) та почесний професор менеджменту та маркетингу вина та напоїв Університету Західної Аттики (Афіни/Греція). Сфери його досліджень охоплюють споживчу поведінку, комунікацію та соціальні медіа, органічні вина, аналіз ринку та винний туризм. Окрім наукової діяльності, Ґергелій є делегованим експертом OIV у сфері економіки та статистики вина.

У 2024 році відома виставка вина та алкогольних напоїв ProWein знову привітає тисячі світових професіоналів галузі в Дюссельдорфі. Захід відбудеться з 10 по 12 березня. Співпраця між Wine Travel Awards, інноваційним щорічним глобальним проєктом у сфері винного туризму, ініційований Communication Media Group Drinks+, і однією з головних виставок у світі, продовжує успішно розвиватися. Цього року […]

Вся краса та смаки Італії з DiVine Wine & Gourmet Tours

Дегустація вин у найпрестижніших виноробних господарствах Італії, найкрасивіші краєвиди та смачні регіональні страви, а ще безліч унікальних майстер-класів – все це і набагато більше пропонує DiVine Wine & Gourmet Tours – оператор винних турів, створений у 2019 році італійським журналістом та винним експертом Антоніо Сферлаццо (Antonio Sferlazzo), номінантом Wine Travel Awards.


Номінант Wine Travel Awards – Антоніо Сферлаццо, засновник та власник DiVine Wine & Gourmet Tours, пропонує на 2024 рік індивідуальні винні тури основними виноробними регіонами Італії. К’янті, Брунелло, Нобіле, Болгері, Бароло, Амароне, Етна і Тоскана – бажаючи приєднатися побувають у найкрасивіших куточках Італії та скоштують найсмачніші вина країни.

Розкішні індивідуальні винні тури ELITE із приватним трансфером. Учасникам пропонують дегустації вин у найпрестижніших виноробних господарствах та виноробнях Італії з двомовними гідами, а також гастрономічні тури для гурманів та кулінарні майстер-класи від шеф-кухарів. Розміщення на чарівному заміському курорті 4*/5*, готелі або приватній віллі з басейном, розташовані серед найкрасивіших пейзажів Тоскани. За запитом групу можуть забрати в будь-якому місці Італії (куди група туристів прибуває спочатку) мікроавтобусом або автобусом. Тур розрахований на 6 днів, але за бажанням учасників тур може бути продовжений із відвідуванням Риму, Венеції та Мілану.

З детальною програмою можна ознайомитись тут.

Освітні корпоративні винні тури на замовлення розраховані на корпоративи, для нагородження найкращих співробітників та партнерів фірми, зміцнення відносин між діловими партнерами. Програма обговорюється індивідуально під час оформлення замовлення.

DiVine Wine & Gourmet Tours

Гольф та вино. Тури для тих хто любить вино та гольф, поєднує спорт та пристрасть до вина. Ранкові ігри у найкращих 18-лункових гольф-клубах Італії; денні дегустації вин; розміщення на чарівних заміських курортах 4*/5*; відвідування знаменитих міст мистецтва, таких як Флоренція, Сієна, Сан-Джиміньяно, Верона.

З детальною програмою можна ознайомитись тут і тут.

DiVine Wine & Gourmet Tours

Винні та гастрономічні тури включають дегустації найкращих вин та найсмачніші страви різних регіонів Італії; дегустацію оливкової олії; приватний кулінарний майстер-клас від шеф-кухаря; бронювання найкращих ресторанів. Програма обговорюється індивідуально під час оформлення замовлення.

DiVine Wine & Gourmet Tours

Майстер-класи, просунуті винні тури для імпортерів, трейдерів, сомельє – програма розрахована на професіоналів. Майстер-класи проводяться під керівництвом італійських виноробів та винних менеджерів. Програма обговорюється індивідуально під час оформлення замовлення.

DiVine Wine & Gourmet Tours

Стандартні винні та туристичні тури по найкращих виноробних господарствах з багатомовними гідами, синхронним перекладом та знайомством з найбільш важливими виноробними регіонами Італії; дегустація кращих італійських вин, таких як Chianti, Brunello, Barolo, Amarone. Туристів розміщують у 3*/4* готелях. До програми входить відвідування Флоренції, Сієни, Сан-Джиміньяно, Верони. Деталі обговорюються під час бронювання.

  • Антоніо Сферлаццо (розмовляє англійською, французькою, італійською мовами): sferlaz@gmail.com, IT mobile/whatsapp, +39 335 473688
  • Рената Костельникова (розмовляє чеською та італійською мовами): contact@italiecestovani.com, IT mobile/whatsapp +39 333 6478242, CZ mobile +420 721116576

Дегустація вин у найпрестижніших виноробних господарствах Італії, найкрасивіші краєвиди та смачні регіональні страви, а ще безліч унікальних майстер-класів – все це і набагато більше пропонує DiVine Wine & Gourmet Tours – оператор винних турів, створений у 2019 році італійським журналістом та винним експертом Антоніо Сферлаццо (Antonio Sferlazzo), номінантом Wine Travel Awards. Номінант Wine Travel Awards […]

London Wine Fair 2024. Найкраще зі світу вина

Найбільша і найулюбленіша винна виставка Великобританії, що об’єднує понад 10 000 професіоналів індустрії напоїв – London Wine Fair, відбудеться  20-22 травня 2024 року у Olympia London.


Минулого року London Wine Fair, офіційний виставковий партнер Drinks+ & Wine Travel Awards, зібрала понад 400 експонентів і понад 10 000 відвідувачів. На виставці вдруге відбулась Церемонія нагородження переможців WTA.

Виставка 2024 року обіцяє бути насиченою різноманітними майстер-класами, унікальними дегустаціями та галузевими форумами. Усі відвідувачі та учасники заходу отримують доступ до цифрової мережі та платформи для планування виставок.

Вже зараз організатори LWF повідомляють про найбільшу кількість повторних бронювань, зокрема Hatch Mansfield, Enotria&Coe, ABS Wine Agencies, Felix Solis, Friarwood Fine Wines, EWGA, Ellis Wines та Richmond Wine Agencies, які вже підтвердили свою участь у наступному році.

London Wine Fair

Також на виставку 2024 року повертаються ключові гравці галузі. Так свою участь вже підтвердив Mentzendorff. Очікується, що найближчими тижнями свою участь підтвердять інші відомі імена. Підвищена увага до експонентів вишуканих вин підкреслюється новою функцією «The Judgment of London», яка віддає данину історичному суду «1976 Judgement of Paris». На цьому заході в перший день виставки відбудуться сліпі дегустації кращих маєтків Бордо проти їхніх аналогів у Новому Світі. Співкуратором івенту є Ронан Сейберн MS (Ronan Sayburn), генеральний директор The Court of Master Sommeliers Europe.

London Wine Fair

Показник Net Promoter Score для виставки 2023 року, критерій успіху бренду, склав виняткові 23,7, перевищивши середній показник по галузі в чотири рази. Цей результат на 22 бали вищий, ніж у 2022 році і є добрим знаком чого очікувати от майбутньої події.

Опитування підкреслило, що показник тих відвідувачів, хто має пряму купівельну здатність, зріс з 36% (2022 рік) до 43% відповідно.

Ханна Тові (Hannah Tovey), голова London Wine Fair, прокоментувала: «Ми дуже раді, що так багато провідних гравців Великобританії мають плани повернутися на LWF 2024 року. Особливо приємно, що деякі з них – після значної перерви; це яскраве підтвердження важливості Лондонської винної події. Протягом наступних місяців ми будемо раді оголосити про нові ініціативи і новаторський контент».

London Wine Fair

London Wine Fair включає дев’ять унікальних зон, кожна з яких зосереджена на різних аспектах вина, напоїв та алкогольної промисловості, забезпечуючи всеосяжний досвід для відвідувачів.

  • Drinks Britannia демонструє найкращі алкогольні напої британського виробництва.
  • Освітня зона надає інформацію про алкогольні напої.
  • Esoterica пропонує ексклюзивні та рідкісні вина від спеціалізованих імпортерів.
  • Discovery Zone демонструє останні інновації у виноробних технологіях, екологічному розвитку та стартапах.
  • Майстер-класи пропонують експертам дегустацію вин із кращих регіонів.
  • Торговий зал дозволяє відвідувачам запастися винами для роздрібної торгівлі та ресторанів.
  • Галузеві брифінги надають експертам інформацію про ключові теми галузі.
  • Walk-Up дегустації дозволяють спробувати вина з усього світу.
  • Wines Unearthed містить вина, які ніколи раніше не імпортувалися до Великобританії.
  • Mindful Drinking Experience охоплює тенденції з низьким вмістом алкоголю та без нього.
  • Серед інших івентів: нагородження Wine Buyers Awards, дегустація вин Judgement of London та виступи на головній сцені.

Відвідайте веб-сайт, щоб дізнатися більше.

Найбільша і найулюбленіша винна виставка Великобританії, що об’єднує понад 10 000 професіоналів індустрії напоїв – London Wine Fair, відбудеться  20-22 травня 2024 року у Olympia London. Минулого року London Wine Fair, офіційний виставковий партнер Drinks+ & Wine Travel Awards, зібрала понад 400 експонентів і понад 10 000 відвідувачів. На виставці вдруге відбулась Церемонія нагородження переможців […]

Чекаєте на щось вражаюче? Wine Paris & Vinexpo Paris 2024 вже незабаром

Вже вп’яте провідна виставка Європи стане однією з найважливіших подій у бізнес-календарі галузі та першою великою міжнародною подією року. У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris. Wine Paris & Vinexpo Paris стала номінантам Wine Travel Awards у Enogastronomic Events / Event of the Year.


З 12 по 14 лютого 2024 року Paris Expo Porte de Versailles стане сценою для головної виставки Vinexposium, яка відображає політичні та економічні тенденції в індустрії вина та спиртних напоїв – Wine Paris & Vinexpo Paris. Захід збере 4 026 експонентів, прийме 40 000 відвідувачів-фахівців з усього світу та проведе велику програму зі 122 конференцій, дебатів, панельних дискусій та майстер-класів.

Wine Paris & Vinexpo Paris

Протягом трьох днів безмежна енергія Wine Paris & Vinexpo Paris обіцяє досягти нових висот. Програма «ON!», яку було розширено, представить ще більше регіонів та професійних зустрічей. Кураторами програми є міжнародні експерти. Деталі сесій можна буде переглянути онлайн.

Wine Paris & Vinexpo Paris

У рамках виставки відбудуться численні спеціальні заходи, такі як дегустаційні зони, форуми та конференції, серед яких:

Смак до відкриттів

«ON!» забезпечить розширену програму дегустацій та майстер-класів світового рівня:

  • Майстер-класи з такими регіонами, як Ельзас, Бургундія, Шампань, Лангедок, Божоле, Коньяк, Овернь, Бордо, Луара та долина Рони, а також Фріулі, Тоскана, Вінью-Верде та штат Вірджинія; сорти винограду, як Sauvignon Blanc, Pinot Noir, Chardonnay, Grüner Veltliner; або певний терруар, як-от виноградники для вулканічних вин, CentreLoire або Cognac.
  • Майстер-класи, присвячені італійським винам – Prosecco, Chianti та Pinot Grigio; культовим австралійським винам Penfolds або Coonawarra; найкращим каберне з долини Напа; винам з Нью-Йорка або винам зі старовинних виноградників Туреччини, починаючи від великої класики до нових стилів.
  • Серія конференцій, організованих Каліфорнійським інститутом вина, New York Wines і Oregon Wine.
  • Vinexpo Challenge, традиційний конкурс сліпої дегустації, організований Міжнародною асоціацією сомельє (ASI) та Vinexposium під кураторством Раймондса Томсонса (Латвія) (Raimonds Tomsons), найкращого сомельє світу 2023 року, та Валерії Гампер (Аргентина) (Valeria Gamper), найкращого сомельє Північної та Південної Америки 2022 року.

Зростання кількості напоїв «low no-alcohol»

Основні тенденції, на які варто звернути увагу цього року на Wine Paris & Vinexpo Paris, включають категорію безалкогольних напоїв та напоїв з низьким вмістом алкоголю, це буде темою конференцій і майстер-класів:

  • «Чи може тверезість стати веселою?»: Антуан Бесс (Antoine Besse) і Каролін Нуарбуіссон (Caroline Noirbuisson).
  • «Як запровадити інклюзивний вибір напоїв low no-alcohol»: Жером Кюні (Jérôme Cuny) та Крістін Паркінсон (Christine Parkinson).
  • «Смак майбутнього: безалкогольні Grands Crus?» – майстер-клас про майбутнє суперпреміального безалкогольного вина, організований Родольфом Фрежан-Тейтінгером (Rodolphe Frerejean-Taittinger), генеральним директором French Bloom.
  • «Секрети найтверезіших: безалкогольні крафтові напої» з Бенуа д’Онофріо (Benoit d’Onofrio).
  • «Батл сомельє» – присвячений ролі безалкогольних напоїв від Марка Альмерта (Marc Almert), найкращого сомельє світу 2019 року.
  • Шеф-сомельє Baur au Lac (Цюрих) разом із Домініком Лапортом (Dominique Laporte), найкращим сомельє Франції 2004 року та провідним критиком Робертом Джозефом (Robert Joseph), членом журі WTA у 2024 році.

Екологічність, від виноградника до упаковки

Сталий розвиток став головним викликом для індустрії алкогольних напоїв і стане частиною ON!

  • Панельна дискусія Vinexposium, присвячена способам підвищення обізнаності про сталий розвиток.
  • Конференції, присвячені біодинаміці, вектору досконалості та виноробству майбутнього, які збігаються зі 100-річчям біодинаміки, організовані Жераром Бертраном (Gérard Bertrand); вплив зміни клімату на терруарні вина з Франсуа Гілбертом (François Gilbert).
  • Майстер-класи, включно з екологічною дегустацією: вивчення кліматичних рішень, з Мартою Мендокою (Porto Protocol) (Marta Mendoca) та Джеймі Гудом (Jamie Goode).
  • Дегустації ряду виноробень та регіонів, присвячені дослідженню впливу черешків у виноробстві та пошуку універсальної відповіді на кліматичні проблеми, організовані Джеремі Кукієрманом (Jérémy Cukierman) і Фредеріком Массі (Frédéric Massie).

Wine Paris & Vinexpo Paris

Розвиток галузі

Конференції, панельні дискусії та дебати про майбутнє вин на міжнародному рівні:

  • Конференція «Wine by colors: які світові тренди?»: Джон Баркер (John Barker), директор OIV та Джорджіо Дельгроссо (Giorgio Delgrosso).
  • «Хто переможе на світовому ринку вина завтра?»: дискусія, організована агентством Hopscotch Sopexa, розкриє результати 10-го Wine Trade Monitor, його перспективного дослідження, проведеного у 2023 році на 9 ключових ринках.
  • «У пошуках можливостей в складні часи», конференція, організована IWSR, яка досліджуватиме вплив економічного ландшафту на світовий ринок алкогольних напоїв.
  • «Зміна смаку: перспективи на 2024 рік для французьких споживачів», ведучі Бернарда Берчі (Bernard Burtschy), Джулії Марковскі (Julia Markowski) та Сари Мультґнер (Sarah Multigner).
  • «Ведення бізнесу в контексті Brexit у 2024 році» з Майлзом Білом (WSTA) (Miles Beale), Джастіном Ліддлом (Justin Liddle), Надін Маккалліон (Nadine Maccallion), Чаком Крамером (Chuck Cramer) та Ендрю Кечполом (Andrew Catchpole).

Wine Paris & Vinexpo Paris

Інновація

Ця тема об’єднає експертів із технологій, досліджень та аналізу тенденцій, цифрових комунікацій та електронної комерції. WineTech Perspectives, зона, присвячена галузевим інноваціям і діджіталізації, створена спільно з Wine Tech і Vinocamp, проведе серію з 26 яскравих презентацій у динамічних, активних форматах на такі теми:

  • «Технології на користь/Сталий розвиток». Включає групову дискусію на тему «Повторне використання: чи готова виноробна промисловість зробити вирішальний крок»; інтерв’ю з Лораном Девідом (Laurent David), головою LWT.
  • «Винні етикетки: різні погляди на інновації та регулювання». Інтерв’ю з Хайні Захаріенсеном (Heini Zachariensen), генеральним директором Vivino.
  • «Споживання та роздрібна торгівля» з панельною дискусією про поширення культури вина з Маріон Шато (Marion Château), Сільвеном Даде (Sylvain Dadé), Даян Сук’єр (Diane Souquière), Жилем Резоном (Gilles Raison) та основним інтерв’ю з Мішелем Шапутьє (Michel Chapoutier).

Завершиться виставка коктейльною вечіркою Rhone in white.

Більше інформації на сайті.

Вже вп’яте провідна виставка Європи стане однією з найважливіших подій у бізнес-календарі галузі та першою великою міжнародною подією року. У 2024 році Drinks+ & Wine Travel Awards продовжує плідну та активну співпрацю з Wine Paris & Vinexpo Paris. Wine Paris & Vinexpo Paris стала номінантам Wine Travel Awards у Enogastronomic Events / Event of the Year. […]

Wine Travel Awards Guide 2022-2023 – навколосвітня подорож

Гарна новина від команди Wine Travel Awards: з цього року рекламна кампанія, яку одержують номінати премії, триватиме не рік, як було досі, а щонайменше півтора.


Це сталося завдяки вдосконаленню алгоритму премії: наразі каталог номінантів  – The Wine Travel Awards Guide – випускатиметься на початку року, наступному за роком премії, і розповсюджуватиметься на провідних винних виставках  світу включно по червень. Що додає півроку активного маркетингу кожному новому учаснику – тож запрошуємо приєднатися: до завершення прийому заявок лишається 27 днів.

Отже, в руслі цих змін днями вийшов з друку The Wine Travel Awards Guide 2022-2023 – унікальний друкований та цифровий каталог, що об’єднує учасників спільноти WTA другого сезону нагородження.

WTA Guide є справжнім навігатором у захоплюючий світ вина та винного туризму для професіоналів та вайнловерів. Це унікальне видання на приблизно 250 сторінок буде розповсюджуватися протягом 2024 року на великих винних виставках по всьому світі, включаючи Wine Paris-Vinexpo Paris 2024, ProWine 2024, Vinitaly 2024, London Wine Fair 2024, а також виставках Грузії, Польщі, країн Балтії, України та ін.

Учасники виставок зможуть отримати яскраве друковане видання безпосередньо на заходах. Відвідувачі ProWein матимуть можливість сканувати QR-код з плакатів, які ведуть до цифрового WTA Guide. Діджитал версія буде доступна на веб-сайтах WTA, Drinks+, ProWine та Wine Paris-Vinexpo Paris. Крім того, WTA Guide буде представлено в маркетингових кампаніях електронною поштою для нашої власноруч зібрані бази даних міжнародних операторів винного та туристичного сектору (22 650 адрес).

Robert Joseph

Роберт Джозеф

Спонсор випуску цього змістовного видання – Consorzio dell’Asti DOCG. З WTA Guide ви дізнаєтесь, які оцінки виставив Роберт Джозеф (Robert Joseph) місцевим винам, зокрема першому в світі ігристому квеврі, під час відвідин Shumi Winery (Грузія).

Кріс Йорк

Де саме скуштувати справжню американську яловичину в Грузії, Казахстані, Україні та Узбекистані… Як оцінює Кріс Йорк (Chris Yorke), CEO Austrian Wine таку видатну винну подію країни, як VieVinum… У які куточки Франції і якими шляхами дістаються привілейовані туристи преміальної агенції Wine Paths… Які плани в якості амбасадора має Ніколас Клер (Nicolas Cler) MS – Президент Академії сомельє Великобританії … Що пропонує відвідувачам Winalist.com… Або які модернові коктейлі на базі вина рекомендує амбасадор консорціуму Asti Spumante і Moscato d’Asti DOCG – Джорджіо Факкінетті (Giorgio Facchinetti)… І ще багато-багато інших речей, які бентежать уяву та кличуть в дорогу кожного енотуриста.

Nicolas Clerc

Ніколас Клер

Усіх, хто не покладається на волю випадку і хотів би одержати гарантований примірник Wine Travel Awards Guide 2022-2023, запрошуємо заповнити заявку на одержання видання, оплативши лише доставку.

З питань колаборацій та партнерства звертатися: partnership@winetravelawards.com; +38 067 447 45 78 (WhatsApp).

Гарна новина від команди Wine Travel Awards: з цього року рекламна кампанія, яку одержують номінати премії, триватиме не рік, як було досі, а щонайменше півтора. Це сталося завдяки вдосконаленню алгоритму премії: наразі каталог номінантів  – The Wine Travel Awards Guide – випускатиметься на початку року, наступному за роком премії, і розповсюджуватиметься на провідних винних виставках  […]

Святкові сюрпризи від компанії Rutabalm

Тепер красивий флакон бальзаму доповнений яскравою подарунковою коробкою. Як раніше, так і зараз бальзам RUTA – гідний подарунок до будь-якого свята чи ділової події.


Напередодні новорічних свят номінант WTA – Rutabalm – підготував святкову упаковку для свого всім відомого бальзаму RUTA.

Зима ще триває і святкова атмосфера все ще наповнює повітря. Тому компанія RutaBalm вирішила оновити дизайн свого відомого бальзаму. Тож тепер шанувальники продукції RutaBalm мають шанс поповнити свою колекцію рідкісним флаконом!

Дизайн упаковки розробила графічний дизайнер – Віталія Левченко з команди RutaBalm. Подарункова коробка виготовлена з міцного металізованого картону.

RutaBalm

RUTA – це крафтовий трав’яний бальзам, створений із 96 найкращих рослин, зібраних з різних куточків нашої прекрасної України – від чернігівських лісів до кримських степів, від Карпат до полонин Полтавщини.

Тепер красивий флакон бальзаму доповнений яскравою подарунковою коробкою. Як раніше, так і зараз бальзам RUTA – гідний подарунок до будь-якого свята чи ділової події. Напередодні новорічних свят номінант WTA – Rutabalm – підготував святкову упаковку для свого всім відомого бальзаму RUTA. Зима ще триває і святкова атмосфера все ще наповнює повітря. Тому компанія RutaBalm вирішила […]

Cloudy Bay – двері для вайнловерів відчинені

Найтепліший місяць у Новій Зеландії – січень. І не дивно – саме зараз у південній півкулі літо. Cloudy Bay, одна з найвидатніших виноробних компаній Нової Зеландії, номінант Wine Travel Awards у Brand – the Visiting Card of the Country відкриває свої двері для всіх, хто любить літо, гарне вино та захоплюючі пейзажі.


Виноробня Cloudy Bay має дві локації – у Мальборо та Центральному Отаго. Двері обох відкриті для затятих винних туристів і просто всіх, хто небайдужий до хорошого вина.

Cloudy Bay

Мальборо називають батьківщиною новозеландського вина, це найсонячніше місце у Новій Зеландії и саме тут, в оточенні Річмондських хребтів, виноградників та вражаючих ландшафтів, можна дослідити весь асортимент вин Cloudy Bay та насолодіться смачним обідом. Вина, що тут виробляються, мають чистий насичений смак з яскраво вираженими нотами кісточкових плодів, лимона та вишуканого відлуння екзотичних фруктів.

Літній ресторан у саду – Jack’s Raw Bar працює щодня з 12.00 до 15.00 з 1 грудня по 30 квітня. Це місце, де час зупинився, свіжі устриці та яскраві страви з місцевих овочів та фруктів чекають на справжніх гурманів. Місцеві жителі люблять цей ресторан за сезонне меню та прозвали його «притулком для любителів морепродуктів».

Cloudy Bay

Центральний Отаго – друга локація Cloudy Bay, «наш другий дім», як називають це місце команда виноробні. Льох та ресторан The Shed розташовані на березі озера Данстан. Вражаючі відкриті простори ідеально підходять для того, щоб випити келех-другій у поєднанні зі стравами місцевої кухні. Але гостей тут чекають і взимку – палаючі каміни, захоплюючі види та затишна тепла атмосфері, що ще потрібно, для відпочинку тіла та польоту фантазій душі. Ресторан відкрито з середі по неділю з 11.30 до 15.00.

Cloudy Bay

У Центральному Отаго виробляють лише одне Pinot Noir Te Wāhi, однак весь асортимент вин Мальборо доступний тут для дегустації. У затишному дегустаційному залі є столи для груп до шести осіб. Для більших груп необхідно заздалегідь зв’язатися з виноробнею.

Фото: cloudybay.com

Найтепліший місяць у Новій Зеландії – січень. І не дивно – саме зараз у південній півкулі літо. Cloudy Bay, одна з найвидатніших виноробних компаній Нової Зеландії, номінант Wine Travel Awards у Brand – the Visiting Card of the Country відкриває свої двері для всіх, хто любить літо, гарне вино та захоплюючі пейзажі. Виноробня Cloudy Bay […]

X
Украина