Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Villa Tinta – 25 кРОКІВ на шляху досконалості

Villa Tinta – провідна виноробня Одещини, заснована чверть століття тому Валерієм Антоновичем Тінтуловим, – пройшла великий шлях від сімейного бізнесу до відомого виробника в Україні, а також отримаао визнання на міжнародній арені.


Виноробне господарство, відоме під назвою «Винхол Оксамитне», було засноване в 1998 році в селі Оксамитне Болградського району Одеської області, на землях, де колись розташовувалося історичне виноробне шато графа Давидова.

Загальна площа виноградників становить майже 1000 га, з яких 550 га власні. Спочатку  на виноробні виробляли вина, що розливалися під марками інших брендів, а з 2017 року підприємство вивело на ринок власну колекцію вин: Villa Tinta, Tintarella, Tinta. Виноробня  і зараз разом з випуском власних марок, займається вирощуванням і продажем виноматеріалу компаніям-партнерам.

Villa Tinta розташована у долині озера Ялпуг. Цей унікальний теруар, є невід’ємною частиною успіху виноробні. Його благодатні ґрунти та помірний клімат ідеально підходять для вирощування винограду та виробництва вина.

У 2018 році Валерій Антонович Тінтулов разом з іншими виноробами долини озера Ялпуг долучився до створення одних з перших в Україні географічних зазначень PDO Yalpug для вин з сортів Одеський Чорний та Сухолиманський та однойменного PGI для вина з європейських сортів винограду.

Сьогодні виноробне підприємство  Villa Tinta очолюють сини Валерія Антоновича, який пішов з життя у 2020 році. Юрій та Костянтин гідно продовжують справу батька, ціллю життя якого було створення бренду українських вин високої якості, а також бажання розповісти історію свого краю болгарських переселенців через унікальний локальний продукт. Саме тому Villa Tinta від самого початку бере участь у проєкті «Дорога вина та смаку Української Бессарабії», і її двері завжди гостинно відкриті для гостей, що приходять з добрими намірами. Адже бували й інші…

У 2021 році власники Villa Tinta стикнулися з рейдерським захопленням свого підприємства. Невідомі особи захопили офіс та виноробню, що призвело до повної зупинки виробництва. Однак сім’я Тінтулових та колектив Villa Tinta виявили мужність та відновили свою діяльність, продовжуючи радувати шанувальників своїми винами, зберігаючи та розвиваючи успішну традицію виробництва вина, попри серйозні виклики і перешкоди.

Зараз, під час повномасштабної війни, постійної загрози ворожих обстрілів  Villa Tinta продовжує працювати – вирощувати виноград та виробляти чудові вина, працювати над їхнім удосконаленням та просуванням.

Незважаючи на триваючу війну, українські винороби приймають відвідувачів і презентують світові українську виноробну культуру на міжнародних майданчиках, зокрема на Wine Travel Awards, до дружнього ком’юніті якого Villa Tinta приєдналася  2023 році.

Лише за 2023 рік вина Villa Tinta взяли участь у понад 15 різних винних івентах, з них чотири міжнародні: ProWine, Vyno Dienos (Литва), London Wine Fair та Фестиваль молодого вина в Молдові. Крім того, Villa Tinta в пулі кращих представляла виноробство України в рамках торгової місії в Швеції. І, звичайно ж, на часі згадати принаймні останні досягнення Villa Tinta на авторитетних міжнародних конкурсах: 91 бал на IWSC; Gilbert and Gaillard wine competition – 6 медалей за 6 зразків(!), серед яких подвійне золото за «Каберне Вілла Тінта», золото за «Мерло» та «Одеський Чорний» і «Сухолиманське», срібло за «Шардоне».

На конкурсі Ukraine Wine&Spirits Awards 2023: у п’ятірку вин з найвищою нагородою увійшло Villa Tinta Ukrainian Liberty Wine Blend White, золото також одержали – VillaTinta Ukrainian Liberty Wine Blend Rose та ігристе Tintarella Muscato; срібло – Villa Tinta Ukrainian Liberty Wine Blend Red, а бронзу і високі бали – Tintarella брют, «Одеський Чорний», «Каберне», «Мерло», «Сухолиманське» та інші. Як стверджують власники – брати Тінтулови, цього сезону очікують червоні вина відмінної якості – з гарним потенціалом на майбутнє.

Вже незабаром у продажу з′явиться нове, яскраве ігристе вино Tintarella Brut Rose, яке днями презентувала Villa Tinta. Гарне, чисте рожеве вино виготовлене з сортів Піно Нуар та Сухолиманський. В ароматі відчувається поєднання ніжних нот червоних ягід, свіжість яблук та трохи квіткових тонів. Вино відрізняється приємним смаком з нотками полуниці і вершків. Tintarella Brut Rose створене, щоб дарувати радість і насолоду життям, має всі шанси стати на п′єдестал переможців поруч з іншими чудовими винами Villa Tinta.

Villa Tinta стала символом стійкості, якості та збереження традицій. Її історія є свідченням того, що навіть найважчі випробування не можуть зупинити відданих і закоханих у свою справу людей в їхньому прагненні до створення вин виняткової якості.

Villa Tinta – провідна виноробня Одещини, заснована чверть століття тому Валерієм Антоновичем Тінтуловим, – пройшла великий шлях від сімейного бізнесу до відомого виробника в Україні, а також отримаао визнання на міжнародній арені. Виноробне господарство, відоме під назвою «Винхол Оксамитне», було засноване в 1998 році в селі Оксамитне Болградського району Одеської області, на землях, де колись […]

Вибір сомельє або підсумки порівняльної дегустації українських та імпортних вин масс маркет сегменту

Реклама

Погодьтеся, для багатьох з нас думка про те, що імпортні товари кращі за наші, є дуже сталою. Яскраво цей стереотип можна прослідкувати на винному ринку, де думка про високу якість вин імпортного походження є домінуючою.


Імпортні вина б’ють рекорди

Кожен рік імпортери б’ють рекорди по обсягах ввезеного в Україну вина з-за кордону, адже український ринок є повністю відкритим. Наразі, за 3 роки з дати скасування мита на ввезення для імпорта, доля полиці вин українського походження скоротилася на 26-30 % та тенденція зберігається. Держава залишила українське виноробство сам на сам з навалою виробників з інших країн. Додаємо до цього шалені дотації та субсидії з боку ЄС для своїх виробників та мільйони євро, що були вкладені в іміджеву складову країн-винних виробників. В сумі, як то кажуть, маємо що маємо, – скорочення попиту на українське вино, зменшення виробництва та виноробну галузь на межі виживання.

Держава та виноробство

Зрозуміло, що державі наразі не до виноробів. Та й що ж з цим всім робити в моменті?

Відповідь коротка: українським виноробам робити якісне вино, споживачу – спробувати відкласти іміджеву складову імпортного вина, позбутись довіри до всього іноземного та покластись на власні відчуття та смаки. Кожного, хто готовий розібратись у суті, довіритись своїм смаковим рецепторам, в кінці будуть очікувати справжні відкриття.

Порівняльна дегустація «наосліп»

Краще за будь-якої теорії є, звичайно, практика. Тому ми поїхали до низки мережевих продуктових магазинів, зробили закупку зразків в ціновому сегменті 90-150 грн. Наступний крок – запрошення експертів.

В порівнянні вин нам допомагали  професіонали винного ринку – кращі сомельє України різних років на чолі з керівником Асоціації сомельє України Іваном Бачуріним.

«Мета дегустації – визначити кращі вина в заданій ціновій категорії. Учасниками дегустації були кращі сомельє України 2007, 2009 та 2016 років. Продегустували по п’ять  зразків білих сухих та білих напівсолодких вин і визначили найдостойніші зразки, що є на ринку України», – розповів Бачурін.

Вина на кожен день мають бути якісні й доступні, вважає керівник Асоціації сомельє України. Зазначає, що якість – це баланс між ароматом, смаком і післясмаком. На його думку, мінімальна ціна вина на кожен день повинна бути від 90 грн.

«Занадто низька – це привід задуматись. Низький цінник – це питання до якості сировини та смакових властивостей вина», – зазначив Бачурін.

Щоб уникнути упередженості, експертів попросили в режимі «сліпої» дегустації  оцінювати саме смакові властивості вин, а не етикетки, марки, країни-походження чи інші другорядні фактори.

Підсумки дегустації

«У категорії «білі напівсолодкі вина» одноосібним лідером виявилось вино Shateau Baron від ТМ Villa UA. Вино світло-солом’яного, майже прозорого кольору, зустрічає нас квітковим ароматом з відтінками мускату, груші та айви. Смак неймовірно свіжий, приємна солодкість врівноважується дуже ніжною кислинкою. Кісточкові плоди довершують палітру фруктових смаків. Це вино смакуватиме з різноманітними паштетами, пікантними сирами та не надто солодкими десертами», – розповів Юрій Глушко, Кращий сомельє України 2007 р.

«Для себе я визначив саме п’ятий зразок – це було ТМ Villa UA Chardonnay, біле сухе, Україна. Це вино вразило мене своєю чистою ароматикою, воно має відтінки квітів, цукатів, збалансований смак, дуже довгий післясмак. Смакуватиме до м’ясних закусок, салатів,  можливо, до рибних закусок», – поділився враженнями В’ячеслав Назарчук, Кращий сомельє України 2016 р.

Вибір споживача

До речі,  з оцінкою професіоналів згодні й споживачі, які голосують власною гривнею, обираючи марку. Адже,  сухе Chardonnаy та напівсолодке Shateau Baron є найпопулярнішими білими винами з асортименту марки.

Споживчий патріотизм – свідома позиція громадянина

«Зараз дуже важливо проявити споживчий патріотизм – обирати саме українські вина. Україна має все для того, щоб  виробляти якісні вина, які можуть конкурувати на світовому ринку», – зазначив Іван Бачурин.

Настав час переосмислити свій вибір і переконатися, що українське вино не просто конкурує, але й перевершує свої зарубіжні аналоги.

Проявляти споживчий патріотизм – це зараз мейнстримна позиція усвідомленого громадянина, тим більш що в нас є для цього всі підстави. Українське виноробство має тривалу історію та розвивається завдяки людям, які люблять свою справу. Саме вони й створили понад 10 років тому вина, якими смакує вся Україна – вина Villa UA.

Високі стандарти виробництва та власний фірмовий стиль роблять цей продукт особливо смаковитим та популярним серед споживачів.

Підтримуйте та купуйте Українське!   

Villa UA. Завжди твоя найсмачніша

Реклама Погодьтеся, для багатьох з нас думка про те, що імпортні товари кращі за наші, є дуже сталою. Яскраво цей стереотип можна прослідкувати на винному ринку, де думка про високу якість вин імпортного походження є домінуючою. Імпортні вина б’ють рекорди Кожен рік імпортери б’ють рекорди по обсягах ввезеного в Україну вина з-за кордону, адже український […]

Винні шафи Haier: Технологічна Досконалість у Зберіганні Вина

Реклама

Цікавий факт – лише 1% наявних на ринку вин можуть зберігатися роками, більш ніж 90% пляшок повинні бути спожиті протягом року. Технології Haier продовжують термін зберігання улюблених напоїв. Винні шафи Haier можуть вмістити від 42 до 247 пляшок.


Давайте детальніше розглянемо, чому ці шафи вражають не лише елегантним дизайном, але й передовими технологіями зберігання.

Терморегуляція для ідеального смаку

Шафи Haier оснащені точним терморегулятором, який забезпечує стабільні умови для вашого вина. Ви можете точно встановити і підтримувати необхідну температуру, щоб кожна пляшка зберігалася в ідеальних умовах. Це гарантує, що ваше вино завжди матиме чудовий смак та аромат. 

Залежно від ваших уподобань, можна вибирати моделі з однією або двома зонами охолодження. Існують рекомендації, що просеко краще зберігати від +5 °C до +8 °C, біле вино від +9 °C до +12 °C і червоне вино від +13 °C до +20 °C. Потрібну температуру можна налаштувати на інтуїтивно зрозумілій сенсорній панелі керування.

Умови винного льоха в домашній шафі

Винні шафи Haier імітують умови професійних винних льохів. Запатентована технологія Haier — система повітряного потоку Natural Airflow System допомагає досягти найкращих результатів. Датчики вентилятора і компресора працюють разом для підтримки вологості на рівні 50-70%, забезпечуючи ідеальні умови для зберігання вина. 

А якщо дверцята замкнені нещільно, система подасть звуковий сигнал — це допоможе вам уникнути будь-яких проблем.

Антивібраційна система для найкращого смаку

Щоб після транспортування якнайкраще розкрилися смак та аромат, напій має стабілізуватися. 

Компресор винної шафи оснащений антивібраційною системою, яка знижує шум і вібрацію до мінімуму, забезпечуючи пляшкам ідеальні умови зберігання. Додатково вібрацію зменшують і дерев’яні висувні полички. Двері можуть бути встановлені з обох боків, тож вам буде легше організувати простір.

Такі полиці не лише функціональні, а й естетичні: разом із 3D-освітленням вони виглядають стильно та елегантно. 3D-діоди, розташовані зверху та з боків і майже не виділяють тепла. Завдяки цьому пляшки не лише добре висвітлюються, а й створюються умови для підтримки необхідної температури всередині холодильника.

Зручне керування та функціонал через застосунок hOn

Керувати холодильником зручно через інтуїтивно зрозумілу панель. Щобільше: це робити можна навіть дистанційно, через мобільний застосунок hOn. А з додатковою функцією Scan your wine можна навіть сфотографувати етикетку на пляшці і отримати інформацію про виноградник, сорт винограду і рік виробництва напою.

Винні шафи Haier — це не просто прилади для зберігання вина, а також втілення передових технологій та стилю. Оберіть Haier для того, щоб ваше вино завжди зберігалося на вищому рівні.

Детальніше ознайомитися із моделями винних шаф Haier можна за посиланням.

Про компанію Haier

Haier – компанія, що вже 15 років компанія лідирує на глобальному ринку побутових товарів та пропонує широкий асортимент продуктів, включаючи холодильники, пральні машини, посудомийні машини, мікрохвильові печі та багато іншого.

Техніка Haier втілює провідні інновації, функціональність та сучасний дизайн, що залишається актуальним протягом багатьох років.

Реклама Цікавий факт – лише 1% наявних на ринку вин можуть зберігатися роками, більш ніж 90% пляшок повинні бути спожиті протягом року. Технології Haier продовжують термін зберігання улюблених напоїв. Винні шафи Haier можуть вмістити від 42 до 247 пляшок. Давайте детальніше розглянемо, чому ці шафи вражають не лише елегантним дизайном, але й передовими технологіями зберігання. […]

Вино й мистецтво: культурна колаборація від бренда WATAGA

Виноробство є невідʼємною складовою національної культури й спадщини, а тому – важливим елементом культурної дипломатії. Саме з огляду на це кілька провідних українських виноробень обʼєднали свої культурно-просвітницькі зусилля під новим брендом WATAGA.


Київ – Лас-Вегас 
29.01.24-01.02.24.

Назва бренду символізує обʼєднання активних, сильних, позитивно заряджених людей, що роблять спільну справу. Його створення спершу мало виключно прагматичну мету – потрібно було презентувати українські вина на великій міжнародній винній події Access LIVE 2024, що відбудеться у Лас-Вегасі, США, 29.01-01.02.24. Але, як відомо, ніщо не зупинить ідею, час якої настав. Креативний процес дав поштовх появі справжньої митецької колаборації, що є відображенням соціальних і культурних процесів в українському суспільстві під час війни.

WATAGA

До розробки концепту й етикеток вин, що увійшли до складу нового бренду, було долучено сучасних українських митців і дизайнерів.

WATAGA

«Ідея обʼєднання українських митців і українських виноробів для популяризації нашої культури в США виявилась надзвичайно потужною і резонансною, – розповідає Оксана Буячок, власниця Тернопільської виноробні Father‘s Wine та ідеологиня проєкту. – У процесі розробки концепту нового бренда ми вирішили, що було б круто познайомити американців не лише з українським вином, але й з нашими молодими митцями, котрі творять під час війни, займаються волонтерством, а всі зароблені кошти передають на підтримку українського війська. Цей проєкт – своєрідна подяка їм за все, що вони роблять для українського народу, частиною котрого вони є, і бажання зафіксувати цей надзвичайно важливий історичний момент, коли всі українці працюють, спільними зусиллями наближаючи Перемогу».

До складу бренду WATAGA долучились такі виноробні: 

Більш детально про продукти колаборації та митців:

Father’s wine червоний бленд 2022

На етикетці цього вина — розгорнута книга з уривком з пронизливо-романтичного вірша Сергія Жадана «Декому краще вдаються приголосні», вірша про жінку, одвічну мудрість, одвічний біль, одвічне кохання. «Коли вона вимовляла слово любов, я бачив кров на її зубах».

Father’s wine

Сергій Жадан — справжній герой сучасної української літератури, видатний поет і прозаїк, перекладач, музикант і фронтмен гурту «Жадан і собаки», громадський діяч. Виріс на Луганщині, мешкає у Харкові. Літературні твори Жадана відзначені численними національними та міжнародними нагородами та перекладені понад двадцятьма мовами. 

Father’s wine білий бленд 2022

На етикетці — малюнок, що ілюструє кадр з відео популярного тернопільського музичного гурту Kozak System на пісню «Українське сонце». Сонце, схід та захід якого українці вже два роки спостерігають крізь шибки вікон, заклеєних будівельним скотчем, щоб не повилітали під час ракетних обстрілів. Це — страшна ознака страшної війни, а також — символ української незламності й віри у Перемогу.

Father’s wine білий бленд 2022

Гурт Kozak System було створено у 2012 році кількома музикантами, котрі раніше грали з іншим популярним українським гуртом Гайдамаки. Лідер гурту — тернопільський музикант і вокаліст Іван Леньо. За два роки повномасштабної війни Kozak System організували понад 150 благодійних концертів, кошти від яких пішли на підтримку Збройних Сил України.

Chateau Pinot Піно блан 2023

На етикетці, ідею котрої запропонував український письменник Андрій Любка — фрагмент мапи Боплана. З перших днів великої війни Андрій Любка шукає й переганяє на східний фронт автівки для українських військових. Цей період його життя у нього тісно асоціюється з мапами і шляхами. А ще письменник вважає, що вино — це теж шлях. 

Chateau Pinot

Андрій Любка —  прозаїк, поет, перекладач і есеїст, член комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка. З лютого 2022 року він волонтер, активно бере участь у підтримці Збройних Сил України. За всю війну надав ЗСУ близько 200 одиниць техніки. Також Андрій Любка нагороджений медалями Головнокомандувача Збройних Сил України та Міністра оборони України.

Big Wines Big Art Ivan Marchuk Odesa Black 

На етикетці — робота видатного українського митця Івана Марчука «Пробудження», що була створена 30 років тому, але є надзвичайно актуальною нині. Марчук є автором особливої техніки — «пльонтанизму», у якій тонкі переплетені лінії зливаються в зображення, мають щільну фактуру і складаються з павутиноподібних шарів фарби. Саме у цій техніці створено також і картину «Пробудження».

Big Wines

Іван Марчук — митець, відомий не лише в Україні, а й за кордоном. У 2006 році Міжнародна академія сучасного мистецтва в Римі прийняла Івана Марчука до «Золотої гільдії» та обрала його почесним членом вченої ради академії. Це був перший випадок визнання українського митця інституцією такого високого рівня. У жовтні 2007 року він увійшов до рейтингу «100 геніїв нашого часу», складеного британською газетою Daily Telegraph. 

Kolonist Winery Каберне Совіньйон

На етикетці — робота талановитого українського митця-графіка, відомого плакатиста Нікіти Титова, створена спеціально для цього вина. На думку автора, вино — це романтично-яскравий акцент у сучасному світі, що став чорно-білим.

Kolonist Winery

Нікіта Тітов багато років прожив у Харкові, нині мешкає в Івано-Франківську. Кожен плакат автора — це рефлексія на актуальну тему. Творчість Нікіти нерозривно повʼязана з сучасною історією України, а останнім часом повністю присвячена війні — драматичним подіям, боротьбі, незламності й героїзму українців. 

Villa Tinta колекція ігристих вин

На етикетках цієї серії з трьох білих ігристих — Brut і Semi-Sweet — роботи митця Сергія Майдукова «Крим», «Херсонщина» й «Донеччина». Це — назви регіонів України, що славляться своїми винами, а також — знаходяться під російською окупацією. Це — українська земля, зігріта українським сонцем. І ми її обовʼязково повернемо.

Villa Tinta

Сергій Майдуков — український митець, що народився в Донецьку. Нині Сергій з такими всесвітньо відомими виданнями, як The Guardian, The New Yorker, The Washington Post, The New York Times, The Financial Times, The Wall Street Journal, Die Zeit, The Economist, The Atlantic та багатьох інших, веде постійну колонку з ілюстраціями в ZEIT Magazin.

Villa Tinta Rose ігристе

На етикетці — робота українського митця й дизайнера Сержа Пайе. На ній зображено Дерево Життя — символ безперервності та процвітання родини, прикрашене грайливою парою, що уособлює кохання. 

Villa Tinta Rose

Серж Пайе співпрацею з парфумерією Etat Libre d’Orange та ювелірним домом Cartier. Він працює в напрямках OP Art, Neo Pop Art, Collage та Ceramic. Творчість Сержа натхненна українською «вириванкою» — традиційним видом народного мистецтва, де різноманітні прикраси та обереги вигадливо вирізаються з паперу. З першого дня війни митець разом з колегами плете маскувальні сітки для армії, жартівливо назвавши це «макраме для нової колекції». 

Медовий спас Сікера червона (red mead)

На етикетці — чудовий малюнок Марка Галаневича, фронтмена відомого українського музичного «ДахаБраха», що створює музику у власному стилі під назвою етно-хаос. На малюнку у стилі «український наїв» — музиканти гурту у сценічних костюмах. 

Медовий спас Сікера червона

Кожен виступ «ДахаБраха» — неймовірний, шалений перформанс, справжній емоційний катарсис, несамовите поєднання національного українського фольклору, тріп-хопу, джазу, рок-н-роллу. Музикантам «ДахаБраха» стоячи аплодують на концертних майданчиках України, Європи та усього світу.

___________________

Інформаційна справка

Що таке Access LIVE? 

Access LIVE є видатною подією в індустрії вина та спиртних напоїв у США.

Access LIVE пропонує найвищу концентрацію американських дистриб’юторів. Щоразу захід відвідують 2500+ гостей з усіх куточків США. 

Майже 25% відвідувачів – дистриб’ютори. 67% відвідувачів є віце-президентами або керівниками вищої ланки. Відвідувачі Access LIVE є відповідальними за дистрибʼюцію понад 80% усіх вин і алкогольних напоїв, які продаються оптом у Сполучених Штатах (оптовий ринок вина та алкогольних напоїв у США складає понад 69 мільярдів доларів). 

На Access LIVE представлені усі 50 штатів, а також округ Колумбія. Найбільш ніж 400 виставкових стендах Access LIVE об’єднає сотні визнаних і перспективних брендів і тисячі унікальних продуктів.

Фото: WATAGA

Виноробство є невідʼємною складовою національної культури й спадщини, а тому – важливим елементом культурної дипломатії. Саме з огляду на це кілька провідних українських виноробень обʼєднали свої культурно-просвітницькі зусилля під новим брендом WATAGA. Київ – Лас-Вегас  29.01.24-01.02.24. Назва бренду символізує обʼєднання активних, сильних, позитивно заряджених людей, що роблять спільну справу. Його створення спершу мало виключно прагматичну […]

Нове біле вино від Château Margaux

У легендарного Pavillon Blanc du Château Margaux з’явився «молодший брат».


В першу чергу Château Margaux славиться своїми червоними винами, але з початку XVIII століття в маєтку Premier Cru також виробляється Château Margaux Vin Blanc de Sauvignon, яке вважається найвидатнішим білим вином Медока.

В 1920 вино було названо Pavillon Blanc du Château Margaux, за всі ці роки воно регулярно отримувало захоплені відгуки критиків.

І ось тепер, починаючи з врожаю 2022 року, Château Margaux виробляє Pavillon Blanc Second Vin. З цього першого врожаю було виготовлено лише 8000 пляшок.

2022 став найспекотнішим і посушливим роком за всю історію Château Margaux, також однією з найнижчих була врожайність. Але винороби маєтку кажуть, що незважаючи на складні погодні умови «Château Margaux отримало дивовижний врожай, який надасть вину ароматну складність та концентрацію».

Pavillon Blanc Second Vin має складний квітковий аромат, що переходить у вершковий смак, збалансований свіжим післясмаком. Вино виготовлено на 100% із Sauvignon Blanc, як і Pavillon Blanc du Château Margaux.

Pavillon Blanc Second Vin буде розповсюджено винними трейдерами та дистриб’юторами на La Place de Bordeaux.

Джерело: thedrinksbusiness.com, decanter.com
Фото: decanter.com

У легендарного Pavillon Blanc du Château Margaux з’явився «молодший брат». В першу чергу Château Margaux славиться своїми червоними винами, але з початку XVIII століття в маєтку Premier Cru також виробляється Château Margaux Vin Blanc de Sauvignon, яке вважається найвидатнішим білим вином Медока. В 1920 вино було названо Pavillon Blanc du Château Margaux, за всі ці […]

Cloudy Bay – двері для вайнловерів відчинені

Найтепліший місяць у Новій Зеландії – січень. І не дивно – саме зараз у південній півкулі літо. Cloudy Bay, одна з найвидатніших виноробних компаній Нової Зеландії, номінант Wine Travel Awards у Brand – the Visiting Card of the Country відкриває свої двері для всіх, хто любить літо, гарне вино та захоплюючі пейзажі.


Виноробня Cloudy Bay має дві локації – у Мальборо та Центральному Отаго. Двері обох відкриті для затятих винних туристів і просто всіх, хто небайдужий до хорошого вина.

Cloudy Bay

Мальборо називають батьківщиною новозеландського вина, це найсонячніше місце у Новій Зеландії и саме тут, в оточенні Річмондських хребтів, виноградників та вражаючих ландшафтів, можна дослідити весь асортимент вин Cloudy Bay та насолодіться смачним обідом. Вина, що тут виробляються, мають чистий насичений смак з яскраво вираженими нотами кісточкових плодів, лимона та вишуканого відлуння екзотичних фруктів.

Літній ресторан у саду – Jack’s Raw Bar працює щодня з 12.00 до 15.00 з 1 грудня по 30 квітня. Це місце, де час зупинився, свіжі устриці та яскраві страви з місцевих овочів та фруктів чекають на справжніх гурманів. Місцеві жителі люблять цей ресторан за сезонне меню та прозвали його «притулком для любителів морепродуктів».

Cloudy Bay

Центральний Отаго – друга локація Cloudy Bay, «наш другий дім», як називають це місце команда виноробні. Льох та ресторан The Shed розташовані на березі озера Данстан. Вражаючі відкриті простори ідеально підходять для того, щоб випити келех-другій у поєднанні зі стравами місцевої кухні. Але гостей тут чекають і взимку – палаючі каміни, захоплюючі види та затишна тепла атмосфері, що ще потрібно, для відпочинку тіла та польоту фантазій душі. Ресторан відкрито з середі по неділю з 11.30 до 15.00.

Cloudy Bay

У Центральному Отаго виробляють лише одне Pinot Noir Te Wāhi, однак весь асортимент вин Мальборо доступний тут для дегустації. У затишному дегустаційному залі є столи для груп до шести осіб. Для більших груп необхідно заздалегідь зв’язатися з виноробнею.

Фото: cloudybay.com

Найтепліший місяць у Новій Зеландії – січень. І не дивно – саме зараз у південній півкулі літо. Cloudy Bay, одна з найвидатніших виноробних компаній Нової Зеландії, номінант Wine Travel Awards у Brand – the Visiting Card of the Country відкриває свої двері для всіх, хто любить літо, гарне вино та захоплюючі пейзажі. Виноробня Cloudy Bay […]

Конкурс «Червене Вино-2024». Кращі вина «Срібної Землі»

Стали відомі результати закритого професійного конкурсу, що проходив у Мукачеві з метою популяризації географічного зазначення «Вина Срібної Землі».


13-14 січня у Мукачеві відбувся закритий професійний дегустаційний конкурс «Червене Вино-2024». Захід проходив за участю «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» та її керівника Олександра Гарновдія. Сам пан Гарновдій є власником господарства «Винна мануфактура Штифко», сімейна виноробня знаходиться у селі Ключарки, неподалік міста Мукачево.

Червене Вино-2024

Конкурс проходив за стандартами OIV, за допомогою технічної програми Gustos Life, у складі міжнародної комісії. Усього було оцінено 86 зразків, участь приймали виключно сухі вина. За результатами конкурсу винороби отримали 4 золоті, 14 срібних та 16 бронзових медалей.

Червене Вино-2024

Організатори конкурсу висловлюють окрему подяку професорам одеського університету – Оксані Ткаченко та Наталі Каменевій за сприяння, навчання, мотивацію та підтримку закарпатських виноробів.

Червене Вино-2024

В єксклюзивному коментарі Drinks+ пані Оксана Ткаченко, доктор технічних наук, завідувачка кафедри технології вина та сенсорного аналізу Одеського національного технологічного університету розповіла, що особисто для неї цей конкурс мав дуже велике значення. «Він дав мені можливість переглянути якість вин, які виробляються в регіоні членами «Асоціації» та спланувати подальшу роботу, спрямовану на покращення якості вин Закарпаття. Моя роль – це технічна підтримка, навчальні програми. Я уважно дегустувала всі зразки і розумію у якому напрямку нам треба рухатися в удосконаленні білих вин і що потрібно робити для того, щоб червоні вина ставали все краще й краще».

Що стосується планів на майбутнє, пані Оксана каже, що роботи заплановано на цілий рік, а саме – проведення різноманітних тренінгів з технології вина, виноградарства, впровадження географічних найменувань тощо, участь в яких братимуть як міжнародні так й вітчизняні експерти. «Дуже сподіваюся, що завершиться робота з географічного найменування «Вина Срібної Землі», яка зараз перебуває на фінальній стадії і має бути затверджена на державному рівні».

Не має сумніву, що така системна робота, що спрямована на покращення іміджу вин Закарпаття, як винного регіону України, дуже скоро принесе свої плоди і зірка Срібної Землі ще яскравіше засяє на винній карті України.

__________________

Результати дегустаційного конкурсу «Червене Вино-2024»:

Велика золота медаль (90 – 93,99 бала):

  • Chateau Pauk, «Совіньйон Блан», 2022 – 90,67 бала

Золота медаль (86 – 89,99 бала):

  • Fedir Pavlyshynets, «Мерло», 2020 – 89,29 бала
  • Sass Wine, Carlot, 2019 – 88 балів
  • Uzhhorod National University, «Черсегі фюсереш», 2022 – 86,14 бала

Срібна медаль (83 – 85,99 бала):

  • Sass Wine, Cabernet Sauvignon, 2021 – 85,43 бала
  • Nota Bene, «Італійський Рислінг», 2023 – 85,14 бала
  • Vasyl Lendiel, Sauvignon Blanc, 2022 – 85,14 бала
  • Oivos, Sauvignon Blanc, 2023 – 84,86 бала
  • Kowach winery, «Розе», 2023 – 84,57 бала
  • Erika Winery, Riesling, 2022 – 84,43 бала
  • OROS Winery, «Соляріс», 2023 – 84,43 бала
  • Sass Wine, «Рислінг I», 2021 – 84,17 бала
  • Muska Wine – «Цитрон Магарача», 2023 – 84,14 бала
  • Antalovsky’s wines, «Мускат Оттонель», 2021 – 84,14 бала
  • Sass Wine, Bakator Sparkling, 2021 – 83,71 бала
  • Muska Wine, Furmint, 2022 – 83,14 бала
  • Kowach winery, «Мерло», 2021 – 83,14 бала
  • Kowach winery, пет-нат «Мускат Карпат», 2023 – 83 бали
  • Wine Kovach («Вина Ковача»), «Інконіто» 2023 – 83 бали
  • Antalovsky’s wines, «Туран», 2022 – 83 бали

Бронзова медаль (80 – 82,99):

  • Muska Wine, «Рислінг Рейнський», 2023 – 82,86 бала
  • OROS Winery, «Мускат Блан», 2023 – 82,86 бала
  • Antalovsky’s wines, «Мерло», 2021 – 82,83 бала
  • Zhupan Stepan, Saperavi, 2022 – 82,71 бала
  • Erika Winery, вино Sauvignon Blanc, 2023 – 82,6 бала
  • Vasyl Lendiel, «Цвайгельт», 2020 – 82,57 бала
  • Fechora Family Winery, «Аліберне» 2023 – 82,43 бала
  • OROS Winery, «Цитрон Магарача Sparkling», 2023 – 82,33 бала
  • Vitalii Lubka, «Каберне», 2022 – 82,29 бала
  • Antalovsky’s wines, «Сапераві», 2021 – 82,29 бала
  • Wine Kovach, пет-нат «Йоханітер», 2023 – 82,14 бала
  • Vasyl Lendiel, «Мускат Жемчужний», 2021 – 82,14 бала
  • Fedir Pavlyshynets, «Каберне Фран», 2021 – 82,14 бала
  • Ivan Bora, «Цвайгельт», 2023 – 82 бали
  • Fedir Pavlyshynets, «Одеське Чорне», 2021 – 82 бали
  • Fechora Family Winery, «Цвайгельт розе», 2022 – 81,86 бала
  • Oivos, «Каберне Совіньон», 2023 – 81,86 бала
  • Erika Winery, Cabernet Sauvignon, 2023 – 81,86 бала
  • Zhupan Stepan, «Аліберне», 2023 – 81,86 бала
  • Fechora Family Winery, «Рислінг Італійський», 2023 – 81,71 бала
  • Chateau Pauk, «Мерло», 2022 – 81,71 бала
  • Muska Wine, Купаж, 2023 – 81,57 бала
  • Chateau Pauk, «Каберне Совіньйон», 2022 – 81,5 бала
  • Oivos, «Каберне Совіньон Sparkling», 2022 – 81 бал
  • Uzhhorod National University, «Ркацителі & Мускат Отонель», 2022 – 81 бал
  • Chervona Hora, «Сапераві Північний», 2023 – 80,86 бала
  • Chateau Pauk, «Янтарне», 2022 – 80,71 бала
  • Vasyl Lendiel, «Мерло», 2021 – 80,71 бала
  • Ivan Bora, «Каберне», 2023 – 80,57 бала
  • Vasyl Lendiel, «Каберне», 2022 – 80,57 бала
  • Serhii Kus, «Каберне», 2023 – 80,29 бала
  • Ivan Bora, «Сапераві», 2023 – 80,29 бала
  • Zhupan Stepan, «Голубок», 2022 – 80,14 бала
  • Vitalii Lubka, «Мускат Оттонель, 2022 – 80 балів
  • Zhupan Stepan, «Цвайгельт», 2023 – 80 балів
  • OROS Winery, Golubok, 2022 – 80 балів

Стали відомі результати закритого професійного конкурсу, що проходив у Мукачеві з метою популяризації географічного зазначення «Вина Срібної Землі». 13-14 січня у Мукачеві відбувся закритий професійний дегустаційний конкурс «Червене Вино-2024». Захід проходив за участю «Асоціації виноградарів, виноробів та дистиляторів Закарпаття» та її керівника Олександра Гарновдія. Сам пан Гарновдій є власником господарства «Винна мануфактура Штифко», сімейна виноробня […]

Дегустація нових «котів» від Ейнат Кляйн

9 лютого у Тель-Авіві відбудеться унікальний захід від Ейнат Кляйн та Андрія Макаревича.


Ті, кому пощастило відвідати дегустації він Einat Winery, знають, що це завжди інформативно, смачно та весело.

9 лютого творчий тандем Ейнат Кляйн та Андрія Макаревича запрошує любителів вина та гарної музики на дегустацію, де буде представлено два нових вина від Einat Winery – Lonely Cat 2020 та 3 Other Cats 2020.

Як і завжди за наповнення пляшки відповідала Ейнат Кляйн – номінант та переможець публічного голосування Wine Travel Awards у Wine Guide/Top Guide, суддя WTA, а за ексклюзивне оформлення етикеток – Андрій Макаревич. Кожна пляшка пронумерована та є колекційною річчю.

Захід відбудеться у Музеї Ерец-Ісраель (МУЗА), розташованого на території кампуса Тель-Авівського університету (Хаїм Леванон 2, Тель-Авів). У програмі вечора унікальна дегустація вин Einat Winery у супроводі прекрасних закусок від професійного шефа, джазовий концерт Katia Toobool Trio, а також живе спілкування з організаторами.

Придбати квитки та детальніше ознайомитися з майбутнім заходом можна тут.

Фото: www.eventer.co.il/3othercatswine

9 лютого у Тель-Авіві відбудеться унікальний захід від Ейнат Кляйн та Андрія Макаревича. Ті, кому пощастило відвідати дегустації він Einat Winery, знають, що це завжди інформативно, смачно та весело. 9 лютого творчий тандем Ейнат Кляйн та Андрія Макаревича запрошує любителів вина та гарної музики на дегустацію, де буде представлено два нових вина від Einat Winery […]

У Великобританії набули чинності нові правила винного маркування

1 січня 2024 року в Сполученому Королівстві набули чинності кілька нових винних реформ, введених урядом, включаючи видалення адрес імпортерів з етикеток вин.


Після громадських консультацій у жовтні 2023 року департамент довкілля, продовольства та сільського господарства (Defra) оголосив, що скасує вимогу до імпортних вин вказувати на етикетці адресу імпортера. На етикетці необхідно вказати лише ім’я та адресу оператора харчового бізнесу (Food Business Operators (FBOs).

Однак, якщо FBOs базуються не у Великій Британії, Нормандських островах або острові Мен, маркування імпортера все одно буде потрібно. Не потрібно перемаркування вина, якщо воно вже було марковане і витримується, вже знаходиться в ланцюжку поставок або якщо воно було розміщене на ринку до 1 січня 2024 року.

У рамках нових правил виробникам англійського ігристого вина більше не доведеться використовувати грибоподібні пробки та фольговані кришки на вузьких місцях, що дасть можливість вибрати простішу упаковку, щоб скоротити як відходи, так і витрати.

Також буде знято обмеження на виготовлення та продаж Piquette – стародавнього слабоалкогольного напою.

Джерело: harpers.co.uk
Фото: dimins.com

1 січня 2024 року в Сполученому Королівстві набули чинності кілька нових винних реформ, введених урядом, включаючи видалення адрес імпортерів з етикеток вин. Після громадських консультацій у жовтні 2023 року департамент довкілля, продовольства та сільського господарства (Defra) оголосив, що скасує вимогу до імпортних вин вказувати на етикетці адресу імпортера. На етикетці необхідно вказати лише ім’я та […]

«Енциклопедичний льох». П’ять бездоганних вин для колекціонування

У листопаді 2023 року на Sotheby’s у Гонконгу відбулася виставка під назвою «Енциклопедичний льох», де були представлені вина з колекції П’єра Чена (Pierre Chen), бізнесмена та відомого тайванського колекціонера мистецтва. П’ять вин з його колекції було виставлено на аукціон.


Погріб П’єра Чена, наповнений рідкісними пляшками, збирався майже сорок років і налічує 25 000 пляшок. Унікальну колекцію було продемонструвано на виставці «Енциклопедичний льох», де проходила серія з п’яти спеціалізованих продажів «Атлас епікурейця». П’ять вин виставили на аукціон Sotheby’s, у річищі якого й відбулася виставка.

Ось як описують ці вина експерти.

Château Mouton Rothschild 1959

1959 рік став знаковим для Бордо, він дав власникам необхідний імпульс після поневірянь повоєнних років. Це був рік чудового врожаю та чудових вин, а Mouton Rothschild став зірковим виробником. «У вас може не вистачити слів, щоб висловити своє захоплення Mouton Rothschild 1959, так що майте в запасі ще один яскравий епітет для Барона Філіпа», – пише критик Ніл Мартін (Neal Martin) у своїй книзі «Повний путівник з вінтажів Бордо: сто п’ятдесят років із 1870 по 2020 рік».

Етикетка створена американським скульптором німецького походження Річардом Ліппольдом (Richard Lippold), для цієї етикетки Ліппольд пограв із кольором вина, дротом та розташуванням лоз, щоб створити геометричний дизайн у характерному для себе стилі.

Sotheby's у Гонконгу

Petrus 1982

Petrus — найшанованіше з усіх померольських маєтків, настільки бажане, що його назва стала символом та синонімом найкращих винних вражень. Виноградники Petrus майже повністю лежать на легендарній «петлі» із блакитної глини (smectite), на правому березі Бордо.

Вино 1982 року було створено Жан-Клодом Берруе (Jean-Claude Berrouet), чий дебютний врожай Petrus припав на 1964 рік, і чиї глибокі знання та смак продовжували формувати вина Petrus протягом понад чотирьох десятиліть, доки він не залишив посаду технічного директора після врожаю 2007 року.

Dom Pérignon Rosé, P3 1988

Це вино родом із епохи, коли рожеве шампанське ще не стало настільки модним та затребуваним, як сьогодні. Але це був далеко не перший випуск рожевого вина Dom Pérignon, честь бути першим належить Dom Pérignon Rosé 1959, яке світ побачив у 1971 році. Відомий своєю чудовою структурою та здатністю до витримки, Dom Pérignon, як відомо, випускається на різних стадіях дозрівання. P3 1988 – вино, яке десятиліттями витримували на осаді, перш ніж його дегоржували.

Sotheby's у Гонконгу

La Tâche 1990 Domaine de la Romanée-Conti

La Tâche – прославлене ім’я і монополіст (французькою словом «монополія», позначають виноградник або апелясьон, що контролює оди власник) легендарного Domaine de la Romanée-Conti. Вина La Tâche відомі своєю виразністю та квітковістю, 1990 став чудовим бургундським врожаєм.

Clos de la Roche 1990 Domaine Dujac

Вина Dujac, обожнювані за їхню витонченість і шановані за чарівний аромат, мають величезний попит серед любителів бургундських. Маєток був куплений Жаком Зейссом (Jacques Seysses) наприкінці шістдесятих років минулого століття (назва є скороченням від Domaine du Jacques – домен Жака).

Clos de la Roche 1990 має глибокий та складний букет. Вино концентроване, з сильним ароматом та довгим, помірно таніновим, солодким смаком.

Джерело: sothebys.com/en/articles, klwines.com, wineinvestment.com
Фото: sothebys.com

У листопаді 2023 року на Sotheby’s у Гонконгу відбулася виставка під назвою «Енциклопедичний льох», де були представлені вина з колекції П’єра Чена (Pierre Chen), бізнесмена та відомого тайванського колекціонера мистецтва. П’ять вин з його колекції було виставлено на аукціон. Погріб П’єра Чена, наповнений рідкісними пляшками, збирався майже сорок років і налічує 25 000 пляшок. Унікальну […]

X
Украина