Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківНещодавно опублікована статистика світового виробництва вина від OIV говорить про те, що Угорщина та Грузія показали цього року дуже добрий результат порівняно з непростою ситуацією для всього світу. З виробництвом, яке досягло 3 мільйонів гектолітрів, що на 19% більше, ніж у 2023 році, Угорщина випадає із загальної світової тенденції зниження обсягів виробництва. Однак, незважаючи на позитивні дані OIV, угорські виробники малюють іншу картину.
Розбіжності у звіті виробники Угорщини пояснюють тім, що 3 мільйони гектолітрів продукції, наданої OIV Міністерством сільського господарства Угорщини, включали «сусло», неферментований виноградний сік, який може або не може бути перетворений на вино. Зазвичай звіти OIV фокусуються на вініфікованому виробництві, яке стосується лише вина, яке було повністю ферментовано. Цей нюанс і став помилкою у завищенні цифр, що повідомляються, порівняно з тим, що фактично було перетворено на вино.
Національна рада виноробних угруповань Угорщини (HNT) надала правильні цифри, які також включають незареєстровані виноробні. Переглянуті дані HNT демонструють 7% зниження виробництва з 2023 року, а не 19% збільшення.
Петер Галь (Péter Gál), голова департаменту виноробства та аграрного маркетингу Міністерства сільського господарства Угорщини, підбив підсумки року, назвавши його «важким для виноробних підприємств по всій Європі» й наголосив на проблемах як з боку пропозиції, так й з боку попиту. «Період збирання врожаю був неймовірно важким, оскільки він був коротшим, ніж будь-коли, – пояснює Петер Галь. – Але якість нових вин багатообіцяюча, і ми можемо бути впевнені, що винороби наполегливо працювали, щоб отримати максимум із цього складного врожаю».
У 2024 році Угорщина зіткнулася з низкою кліматичних проблем, екстремальна спека та нерегулярні опади порушили типовий вегетаційний період. Це призвело до раннього дозрівання в багатьох регіонах, що вимагало швидкого збирання врожаю.
Курт Іштван Ташнер (Kurt István Taschner), власник сімейної виноробні з Шопрона, підкреслив труднощі із бродінням: «Ми все ще боремося з однією з червоних партій, летюча кислотність (VA) надто висока».
«2024 рік був складним, через сильну спеку всі сорти дозріли одночасно. Ми були змушені збирати все водночас. Нам ледве вдалося зберегти врожай», – каже Агнес Дунай (Ágnes Dunai), власниця виноробні з регіону Матра.
Однак, незважаючи на скорочення обсягів у деяких регіонах, багато угорських виноробів з оптимізмом дивляться на якість своїх вин 2024 року. Ласло Ромшич (László Romsics), генеральний директор виноробні Csányi Winery у Віллані, повідомив про зниження врожайності на 10-20%, але наголосив на винятковій якості чорного винограду. «З цього врожаю буде випущено видатні червоні вина», – прогнозує винороб.
Тамаш Борбей (Tamás Borbély), виробник з Бадачоні, також зазначив, що, незважаючи на «складне» спекотне та сухе літо, ретельне планування збору врожаю допомогло отримати сусло з «чудовим смаком».
Проблеми Угорщини відображають ширший контекст кліматичних змін у виноробній галузі у 2024 році. Дані OIV показують, що світове виробництво вина впало до найнижчого рівня з 1961 року, причому Європа постраждала найбільше.
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
⇒ Кожен лайк сприймаємо як тост!
Джерело: thedrinksbusiness.com
Фото: dailynewshungary.com, nationalgeographic.com
04.02.2025