Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

K’AVSHIRI

Інноваційний бренд K’AVSHIRI одержав високе визнання від оглядача JancisRobinson.com

17.07.2025, Новини

І знову про цінність винної критики та рейтингів. На JancisRobinson.com днями з’явилася оглядова стаття Річарда Хеммінга MW щодо VinExpo Asia в Сінгапурі. Як завжди, пружньо і кмітливо пан Хеммінг згадує релізи, що справили найкраще враження, концентруючись, як свідчить підзаголовок, на езотеричних сумішах, а також екзотиці від Бутану до Японії . І серед очікуваних дифірамбів на адресу усталених зірок  MW називає молодий грузинський бренд K’AVSHIRI, створений в колаборації Владімера Кублашвілі з Winery Khareba та відомого британського експерта, постійного судді  Wine Travel AwardsРоберта Джозефа (Robert Joseph).


Команда нашої премії завжди пишалася тим, що ми мали змогу представляти ці неймовірні купажі K’AVSHIRI на міжнародних тейстингах в різних країнах. Адже це неймовірно амбітний і творчий проєкт, схожий на витвір імпресіоністів: сама назва K’AVSHIRI перекладається з грузинської як «союз» або «об’єднання», що відображає концепцію вина – поєднання різних сортів винограду, регіонів та винтажів в одному купажі.

Сьогодні ми одержали підтвердження космічного рівня цих творів від дегустатора такого рівня як Річард Хеммінг MW. Сам Роберт Джозеф на своїй сторінці в Лінкедін теж відреагував на такий цінний комплімент: «Мені дуже приємно бачити, як Річард Хеммінг MW згадує два наших перших релізи K’AVSHIRI та другий реліз нашого білого вина поряд із Penfolds/Jaboulet La Chapelle вартістю 2300 євро на JancisRobinson.com (навіть якщо наше червоне та біле вино отримали на бал менше, ніж це вино ;-)).

Принагідно автор майже трьох десятків книжок про вино каже про важливість систем оцінювання та винної критики в цілому: «Коли я був винним критиком, я (природно) дбав про відгуки та оцінки. Протягом останніх 20 років, як виробник вина, я (природно) дбав про відгуки та оцінки. Будь-хто, хто каже, що оцінки не мають значення та/або що ви не можете оцінити вино за системами в 5, 10, 20 або 100 балів, говорить нісенітниці. Можу впевнено констатувати, що саме наші рейтинги 90+ та Best Buy для Le Grand Noir допомогли нам отримати високі результати в США».

Як бачимо, сьогодні зі злітної смуги слави піднявся і молодий (як для винного світу) інноваційний винний проєкт  K’AVSHIRI.

Нагадаємо, що під час останньої Церемонії нагородження Wine Travel Awards 2024-2025 в Лондоні були представлені такі твори:

KAVSHIRI White 2023 Assemblage

Унікальне сухе вино, складний купаж 10 сортів: Mtsvane, Rkatsiteli, Rkatsiteli Kakhuri, Krakhuna, Tsitska, Tsolikouri, Khikhvi, Aligoté, Muscat, Kisi. Крім того, у виробництві поєдналися різні методи: квеврі – 11,7% вина ферментується в традиційних глиняних амфорах, що надає вину характерні танінні та текстурні ноти; нержавіюча сталь – забезпечує чистоту і свіжість смаку; французькі дубові бочки –  10% вина витримується у бочках другого використання, що додає тонкі відтінки деревини.

KAVSHIRI Red 2022 Assemblage

Стильне вино насиченого червоного кольору, представляє собою надскладний купаж Saperavi, Ojaleshi, Aladasturi, Otskhanuri Sapere, Merlot, Rkatsiteli, Mtsvane, що включає два грузинських білих сорти винограду, які були спільно ферментовані з Сапераві, та рідкісний виноград Аладастурі, який в’ялився 10 днів перед ферментацією. Крім того, виноград для K’AVSHIRI Red 2022 Assemblage зібраний із різних регіонів Грузії: Кахетія, Імереті, Самегріло, Рача.

Фото: www.richardhemmingmw.com/portfolio , архів Роберта Джозефа



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


 

X
Украина