Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

29 вересня у КВЦ Парковий пройшов захід Ukrainian Gastro Show 2020

13.10.2020, Гастрономія

29 вересня на сцені-кухні та екранах КВЦ «Парковий» зустрілися вічні опоненти та союзники – Шеф і Ресторатор.


Ukrainian Gastro Show – подія для кухарів, рестораторів та тих, хто цікавиться гастрономією. Темою Ukrainian Gastro Show 2020 стала «Складна простота української кухні». 24 спікери з усієї України продемонстрували своє відчуття теми крізь призму страв.

Феєричним відкриттям гастроподії став виступ козаків з Хортиці. Він став увертюрою до доповіді перших спікерів – Віталія Гуралевича та Миколи Осіпова, які цього року вирішили присвятити свій виступ кулінарним традиціям Придніпров’я.

Віктор Тимчишин переосмислив подачу звичних продуктів та продемонстрував своє бачення сучасної презентації продукту.

Співзасновник та шеф-кухар ресторану «Наживо» Олексій Повторейко поділився з гостями своїм досвідом організації ресторану з точки зору бізнес-концепції та надихнув гостей на відкриття свого простору.

Олексій Александров відкрив присутнім очі на незвичні продукти, які знаходяться на теренах нашої країни. На сцені-кухні він приготував карпаччо з чорноморської медузи, солоний мільфей з печінкою равликів та судаком холодного копчення.

Влучним тріо на сцені стали В’ячеслав Попков, Яна Бабак та Олена Брайченко. Яна та В’ячеслав, презентуючи заклад RiverSide, підійшли з різних сторін: маркетингова стратегія ресторану та філософія кухні як уособлення творчості та її рентабельності.

Олена – авторка проекту їzhakultura, переосмислила старовинні техніки приготування їжі в регіоні та озвучила нові інтерпретації в стравах, маючи наукове підґрунтя.

Концепцію проекту «Сніг на голову» продемонстрував Олексій Латкін з харківськими рестораторами. В своїй доповіді вони розкрили механізм роботи, устрій команди та загальну соціальну місію.

Юрій Діденко виступив з темою «Адаптація скандинавських технік приготування страв під український локальний продукт». Мотивом доповіді було продемонструвати та довести відповідність скандинавських технік українським.

Його земляк Костянтин Черненко відкрив гостям кулінарні техніки центрального регіону. Він приготував хвости раків та дніпровські річкові бички з підгарніровкою з локальних коренеплодів.

Сергій Байсаревич незмінно вражав українським ф’юженом гостей гастрошоу.

Сергій Солдаткін – один із засновників історико-гастрономічного проєкту «Я – історія», він познайомив з кулінарними традиціями Рівненщини та приготував національну страву – мазурики.

Ігор Мезенцев на сцені разом з Едіком Канаряном презентував проєкт «ТОПОТ під водою».

Наступною парою були Олена Жаботинська та Ярослав Гуменюк, які у влучному тандемі розповіли про основні продукти веганської кухні та як зробити їх трендовими.

Віктор Тітов та Олександр Пасєка поглибились у тему популяризації ресторану. Віктор поділився своїм досвідом та виявив труднощі, з якими стикається кожен шеф-ресторатор. Олександр відповів на запитання sustainability ресторану та на очах продемонстрував страви згідно концепту.

Олександр Шостак та Іван Цуріков, родом з Херсону, дивували незвичайним використанням спеціалітетів їх регіону. Зокрема, на заході шефи смажили херсонський кавун, презентували шафрановий, очеретяний та кавуновий мед.

Євген Клопотенко разом з дизайнеркою інтер’єрів Дариною Субботою говорили про нейрофізіологію сприйняття кольору у страві.

Закривав Ukrainian Gastro Show пекар, консультант з хлібовипікання та єдиний в Україні хлібний сомельє Ігор Лаврешин. Він показав естетику хліба та підняв на рівні свідомості сприйняття технологію його приготування.

Ukrainian Gastro Show 2020 впевнено продовжує популяризувати українську кухню на національному рівні. Відвідавши захід, кожен гість усвідомлює, що українська кухня – в тренді, що вона має бути та є зоною росту для кухарів, які саме тут, на гастрошоу, можуть поговорити «про себе», «про своє» та «зі своїми».

Фото надано організатороми Ukrainian Gastro Show 2020

X
Украина