Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Concours Mondial de Bruxelles

31-й Concours Mondial de Bruxelles 2024 відбудеться у Мексиці

18.05.2023, Новини

6, 7, 8 та 9 червня 2024 року в сучасному промисловому місті Леон (штат Ґуанахуато, Мексика) відбудуться дегустації Concours Mondial de Bruxelles (CMB), основна сесія якого буде присвячена червоним та білим винам. Вперше конкурс проводитиметься в Америці.


Ґуанахуато, розташований у самому серці Мексики, є штатом з багатою культурною, історичною та архітектурною спадщиною, яка щороку приваблює мільйони відвідувачів. Штат може похвалитися двома містами Світової спадщини ЮНЕСКО, це однойменна столиця штату – Ґуанахуато та Сан-Мігель-де-Альєнде.

Concours Mondial de Bruxelles

Штат Ґуанахуато – колиска мексиканської національної незалежності та один із штатів, який нині дає найбільший імпульс розвитку виноробної галузі Мексики. Ґуанахуато займає 5-е місце на національному рівні за площею виноградників – у штаті 485 га засаджених та понад 100 га запроектованих виноградників, що становить 4,5% національної площі для виробництва якісних вин. Штат є 5-м національним виробником винограду та 4-м національним виробником вина. У Ґуанахуато 46 винних проєктів, 34 виноробні, що входять до Асоціації винограду та вина Ґуанахуато (Guanajuato Grape and Wine Association) та 25 проєктів винного туризму.

Щорічно у Ґуанахуато виробляється понад 1 240 000 літрів вина з таких сортів, як Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Malbec, Cabernet Franc, Tempranillo, Nebbiolo, Sémillon, Chardonnay, Sauvignon Blanc. А понад 70 медалей, одержаних на різноманітних європейських змаганнях, доводять високу якість усіх цих вин.

Цей край називають «землею з давніми традиціями виноробства», Ґуанахуато може похвалитися багатою виноробною спадщиною, що сягає колоніальної епохи. Перші європейські лози завезли сюди іспанські завойовники і місіонери та посадили їх від нинішнього Мехіко на північ, проходячи через Ґуанахуато. Унікальні агрокліматичні умови регіону сприяли виразному характеру вин, які сьогодні переважно виробляються в муніципалітетах Долорес Ідальго, Сан-Мігель-де-Альєнде, Сан-Феліпе, Сан-Франциско-дель-Рінкон, Ґуанахуато, Леон, Сальватьерра, Комонфорт і Сан-Дієго де ла Юніон.

Concours Mondial de Bruxelles

Долорес Ідальго, місто, що розташоване у Вальє-де-ла-Індепенденсія (Valle de la Independencia), є домом для одного з двох музеїв вина в країні – Guanajuato’s Wine Museum, який демонструє історію та процес виноробства регіону. Декілка разів Ґуанахуато приймав важливі винні міжнародні подій: México Selection by Concours Mondial de Bruxelles у 2017 та 2021 роках та Festival in Guanajuato Tierra de Vinos у 2022 році. У результаті регіон став одним із основних напрямків у винному сегменті.

Concours Mondial de Bruxelles

Наразі штат Ґуанахуато стане відомий ще й тим, що прийме у 2024 році CMB – престижний міжнародний винний конкурс, який щороку збирає понад 10 000 заявок. Під час проведення конкурсу 350 досвідчених дегустаторів сліпо оцінюють вина з єдиною метою: вибрати вина найвищої якості без будь-яких упереджень, заснованих на репутації етикетки чи найменуванні. Конкурс відомий у всьому світі як одна з найкращих подій у своїй категорії.

X
Украина