Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Ukrainian Wine Company UK

9 жовтня у Лондоні відбулась дегустація українських вин, організована Ukrainian Wine Company UK

11.10.2023, Вино

Незважаючи на війну, вино в Україні виробляється та продається по всьому світу.


Асоціація Ukrainian Wine Company UK (Uawines UK), що представляє бренд Wines of Ukraine і складається з 15 сімейних виноробень України, була заснована у 2021 році Світланою Цибак, генеральним директором Beykush Winery. 9 жовтня у Лондоні відбулась дегустація українських вин на якій асоціація представила близько 60 зразків.

Ukrainian Wine Company UK

 

Деякі з членів асоціації вже продають свій продукт у Великій Британії, інші – прагнуть розширити дистрибуцію – SHABO Family Winery (номінант та переможець WTA), Kolonist (номінант та переможець WTA, як член проекту Ukrainian Bessarabia’s Wine and Taste Route), Father’s Wine (номінант WTA), Chateau Chizay, Beykush Winery (номінант WTA).

«Просувати українські вина по всьому світу, представляти Україну як виноробну країну та розповідати всім, що Україна має своє унікальне місце у світі виноробства», – говорить про місію Ukrainian Wine Company UK Світлана Цибак, співзасновник проекту.

Ukrainian Wine Company UK

За словами експертів, після російського вторгнення в Україну у світі став спостерігатися великий інтерес до українського вина з боку США, Японії, Німеччини та інших країн, але саме Великобританія може виявитися найважливішим експортним ринком із усіх.

«Незважаючи на напружену ситуацію, багато виноробних підприємств продовжують працювати справно. Beykush розташована за кілька кілометрів від окупованої території, але з 2022 року ми збільшили обсяги виробництва. Нові сімейні виноробні продовжують з’являтися у таких регіонах як Бессарабія, Київ та Львів», – розповідає Світлана Цибак.

Джерело: omotgtravel.com, standard.co.uk
Фото: https://www.facebook.com/uawinesuk, cellarswineclub.com

X
Украина