Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківВиноробня Biologist з Київщини отримала офіційний статус Органічного виробника від Organic Standard.
Органік Стандарт є першим українським органом сертифікації органічного виробництва, визнаним у ЄС, Швейцарії та Канаді. Сертифікат відповідає стандартам України та ЄС. Отримали його Biologist за вина, що були вироблені з винограду, вирощеного із виноградників на Київщині (компанія також має виноградники на Одещині).
«Цей процес розпочався три роки тому й нарешті дійшов завершення. Це був складний і тернистий шлях вивчення та дослідження», – коментує радісну подію співвласник і винороб Biologist Ігор Петренко.
Головний принцип органічного виноробства – відсутність хімічних речовин в землі і винограднику та пошук гармонії між людиною і рослиною. Органічне виробництво – це не просто тренд. Для Biologist це філософія, що вкорінена у бажанні подарувати шанувальникам вина продукт, котрий є водночас якісним і природним. Команда Biologist дбає не лише про споживача, а й про майбутнє рідної землі й її природи.
«Сертифікат Organic Standard, що свідчить про те, що наш виноград вирощується з турботою про екосистему, без хімічних добрив чи пестицидів. Це може здаватись дивним – піклуватись про землю й виноградники під час страшної війни. Але ми вважаємо, що це дуже важливо. Для нас органічний сертифікат – це ще один крок до досконалості», – розмірковує Петренко.
Вина, що виробляються з винограду, вирощеного на сертифікованих органічних виноградниках Biologist на Київщині, представлені у колекції «Першотвір». Для створення цих вин використано дуже якісний виноград. Вироблені вони за принципом мінімального втручання. «Ці вина складні й не дуже типові порівняно з класичними винами, – розповідає Ігор Петренко. – Вони мають неймовірно гарні ароматичні показники і певну долю осаду – це тому, що вони не фільтровані. Ми повертаємось до старовинних традицій – виробляємо вина без хімії, застосовуємо виключно натуральні препарати, практикуємо мінімальну інтервенцію. «Першотвір» – це наша гордість, продукт не лише унікального теруару, а й принципів, які ми сповідуємо: чистота природи, майстерність винороба і прагнення до гармонії».
Редакція Drinks+ щиро вітає всю команду Biologist із цим досягненням, що є важливим не лише для них, а й для українського виноробства в цілому, і бажає неймовірних успіхів та чудових вінтажів!
⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.
⇒ Кожен лайк сприймаємо як тост!
05.02.2025
04.02.2025