Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Bodega Murga

Болівія та Перу – винний потенціал менш відомих регіонів

24.10.2024, Вино

Болівія та Перу, дві країни, назви яких досі ніколи не були синонімами виноробства, але вони знову представлені в рейтингу вин Descorchados 2024 – дітище винного письменника та експерта-дегустатора Патрісіо Тапіа (Patricio Tapia), що зарекомендувало себе як керівництво з американських вин, вироблених на південь від екватора. До цього вина Болівії та Перу презентували у Descorchados 2021 та 2022 роках. 


У  виноградарстві Південної Америки протягом тривалого часу домінувала Аргентина та Чилі. Але останні роки про себе стали заявляти Уругвай та Бразилія. Включення Болівії до Descorchados 2024, головного довідника південноамериканських вин, стало значним кроком у виноробній промисловості країни після прориву 2021 року.

Болівія та Перу

До цього вина Болівії залишалися відносно поза увагою; однак унікальні умови високогірних виноградників країни, особливо в регіоні Таріха, починають привертати до себе увагу. Нагадаємо, що на 26-му Concours Mondial de Bruxelles Spirits Competition, який відбувся у місті Женьхуай (Китай), майже половина заявок Болівії вибороли нагороди. Болівійські виробники забрали додому 8 медалей, включаючи Grand Gold.

Регіон Таріха, відомий своїми висотами від 1800 до понад 2000 метрів над рівнем моря, з його високогірними умовами, забезпечує особливе середовище для виноградарства і сприяє виробництву вина з яскравою кислотністю та концентрованим смаком. Ця особливість змусила Descorchados визнати потенціал вин Болівії, особливо з таких місцевих сортів як Negra Criolla та Moscatel de Alejandría, а також всесвітньо відомого – Tannat. Визнання Descorchados – це можливість болівійським виноробам продемонструвати свої інновації та відданість вдосконаленню свого ремесла. Після дебюту у випуску 2021 року, присутність Болівії в Descorchados продовжувала зростати, у випусках 2022 та 2023 років було підкреслено нові розробки у виноробстві Болівії. Гід відзначив поглиблене дослідження терруару Болівії і відмінність її вин від вин інших південноамериканських країн.

Descorchados

 

Участь Перу в Descorchados є знаковим маркером на виноробної сцени Південної Америки. Незважаючи на те, що Перу затьмарюється більшими виноробними країнами Південної Америки, ця країна займає нішу з унікальними пропозиціями, які викликають увагу всього континенту. Відомий своїми ретельними оцінками Descorchados наразі все більше звертає увагу на Перу, демонструючи різноманітний асортимент вин, які дають виклик  стандартним очікуванням. Перуанська виноробна промисловість, історичне коріння якої сягає колоніальної епохи, за останні десятиліття зазнала значних змін, причому останнім часом зусилля були спрямовані на якість та інновації. Поява перуанських вин у 2024 році у рейтингу Descorchados підкреслює цю зміну та прагнення країни підвищити стандарти виноробства.

vineyards Peru

Одним із найпомітніших аспектів винної сцени Перу є адаптація виноробів до унікальних терруарів, що зустрічаються по всій країні. Прибережні регіони Іка та Арекіпа з їхнім посушливим кліматом і багатими на мінерали ґрунтами виявилися благодатними для виробництва виняткових вин. Ці території, які часто визначаються екстремальними температурами та малою кількістю опадів, створюють для виноробів як проблеми, так і можливості. В свою чергу, здатність виноробів використовувати ці умови та виробляти високоякісні вина – є свідченням винахідливості та відданості справі.

Вина Болівії, що потрапили до Descorchados 2024:

Campos De Solana Tri Varietal Viognier, Riesling, Sauvignon Blanc – це амбіційне біле вино, що складається з 85% Viognier, 10% Riesling та 5% Sauvignon Blanc. Вино набрало 93 бали та було визнано найкращим білим вином Болівії в рейтингу Descorchados 2024. Виготовлене компанією Campos De Solana з винограду вирощеного в регіоні Таріха, вино має золотистий колір, демонструє чудову свіжість і глибоку зрілість. Аромат тропічних фруктів, персика і ванілі, має складний смак з відмінною соковитістю та тривалим післясмаком.

Campos De Solana


Jardín Oculto Vischoqueña, вино з 92 балами, яке зайняло друге місце в категорії білих вин, виготовляється зі 100% Vischoqueña, місцевого винограду, який зустрічається лише в Болівії та є нащадком Negra Criolla та Moscatel de Alejandría. На вигляд чисте і прозоре з лимонними тонами вино, демонструє свіжі аромати цедри грейпфрута з легкими нотками персика. Ці нотки присутні й у смаку (грейпфрут та персик). Вироблено в долині Сінті компанією Jardín Oculto.

Jardín Oculto


Kohlberg Stelar Ugni Blanc, набрало 91 бал та увійшло в трійку кращих білих вин Болівії. Вино виготовлене із винограду Ugni Blanc, вирощеного в Тарії, який уперше тут посадили в 1967 році. Ugni Blanc – це французький сорт винограду, який також відомий як Trebbiano в Італії. Виробник Vinos Kohlberg. В ароматі тропічні фрукти – сушений ананас та манго. По смаку вино має збалансовану кислотність, насичене та освіжаюче тіло, де центральне місце займає зелене яблуко, багатство квітів, тонкі нотки ванілі і тостів, які поєднуються, перш ніж завершитися чистим, освіжаючим, хрустким та пікантним післясмаком.

Kohlberg Stelar Ugni Blanc



Вина Перу, що потрапили до Descorchados 2024:

Bodega Murga Duermevela Albilla Italia, це 94-бальне вино від Bodega Murga, яке складається з 50% Albilla (білий сорт з Іспанії (Кастилія-Ла-Манча) та 50% Italia (білий сорт, також відомий як Muscat of Alexandria і має коріння в Середземноморському регіоні) з виноградників, розташованих у регіоні Піско в Перу. Визнане найкращим білим вином Перу в 2024 році. Descorchados описує його як яскраво-жовте вино, що вказує на тривалу мацерацію. В носі відчуваються ноти білих квітів, трав, анісу, квітів опунції, груші, свіжого яблука і карамболя. На смак сухе, з тонкою кислинкою, середньою терпкістю, гарно збалансоване.

Bodega Murga


Bodega Murga Dríade Albilla, яке отримало перше місце та набрало 93 бали, це на 100 % Albilla з регіону Піско. Це вино має теплий і насичений жовтий колір із золотистими відблисками, що надають йому яскравого та нефільтрованого вигляду. Аромати сухофруктів, стиглих слив, а також мигдалю, сосни і трохи лайма. В роті сухе, збалансоване, зріле, з середньою терпкістю та ніжною кислинкою, свіже, на фініші поєднує мінеральність і деревину.

Bodega Murga Dríade Albilla


Tacama Hanan Sauvignon Blanc – вино з 92 балами, яке завершило трійку кращих білих вин Перу в рейтингу Descorchados 2024 року. 100% Sauvignon Blanc, регіон Іка Вінья Такама. Вино яскраво-жовтого кольору зі складними ароматами, які включають квіткові ноти фіалки та ніжні нотки ванілі та персика. На смак живе і збалансоване, з гладким цитрусовим післясмаком. Виробник Tacama.

Tacama


У той час, як Південна Америка продовжує набувати глобального значення як виноробний континент, нові учасники цієї сцени – Болівія та Перу створюють освіжаючий контраст порівняно зі стійкими галузями Аргентини, Чилі, Бразилії та Уругваю. Високогірні виноградники Болівії та нова виноробна культура Перу представляють різноманіття та потенціал цих менш відомих регіонів, і обидві країни готові стати важливими гравцями в майбутньому південноамериканського вина.



⇒ Приєднуйтесь до наших соцмереж ⇒ Оптимістична редакція D+ прийме це за комплімент.

⇒ Кожен лайк  сприймаємо як тост!


Джерело: jamaicaobserver.com
Фото: camposdesolana.com, southamericawineguide.com, facebook.com, lostiempos.com, vingardevalise.com.br, instagram.com/bodegamurga, cocktail.pe/bodega-murga, tripadvisor.com, waranqubnb.com

X
Украина