Увага!

Увага! На сайті використовуються cookie файли.

The site uses cookie files

Даний сайт має вікове обмеження.

This site has age restrictions!

Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 років
I confirm that I have 18 years!
Persha Gildiya
Persha Gildiya

Gastronomy and Wine Portal

Camus Cognac

Camus Cognac розпочинає новий проєкт

27.06.2024, Новини

Виробник коньяку Camus оголосив про плани побудувати винокурню Guqi вартістю 30 мільйонів доларів США в Бочжоу, Китай. Наразі відома компанія, якою з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, прагне виробляти трав’яні та ароматні віскі з «китайським характером». Сиріл Камю (Cyril Camus), власник у п’ятому поколінні та президент Camus Cognac, сказав, що вважає Guqi «піонером у світі спиртних напоїв».


План винокурні почали розробляти з початку 2022 року, завод будується в партнерстві з четвертим у світі за величиною брендом байцзю – Gujinggong. «Ми побачили можливість створити разом з Gujinggong щось незвичайне, щось таке, що ніхто інший не зможе зробити, – коментує новий проєкт Райан Камю (Ryan Camus), директор з розвитку бізнесу нових брендів у Camus Cognac. – Ми хочемо показати, що китайський віскі відрізняється від інших, але не поступається їм за якістю».

З 2020 року, через свій підрозділ Spirit of China Camus, Camus Cognac продає байцзю Gujinggong у travel retail. Також Коньячний Дім займається продажем Kweichow Moutai та Shede Spirits у магазинах duty free.

Нова віскікурня Guqi розташована поряд із заводом Gujinggong (в Бочжоу) та поєднуватиме методи виготовлення віскі і методи ферментації, що використовуються при виробництві байцзю, щоб створити «найзапашніший віскі у світі». До плану нового проєкту входить створення центру для відвідувачів, де гостям будуть запропоновані різні цікавинки.

Camus

На підприємстві використовуватимуться місцеві бочки з китайського дубу та перегінні куби із Шотландії. Також виробники дотримуватимуться правил, які використовуються для виробництва шотландського віскі з трирічним процесом витримки. «Тільки продукт з зернового спирту і витриманий у дубі протягом двох років має право маркуватися у Китаї як віскі», – пояснює Райан Камю.

У планах Guqi виробництва двох продуктів: «найзапашнішого віскі у світі» та «трав’яного віскі», шляхом додавання трав’яних есенцій. У Camus Cognac кажуть, що ідея створення трав’яного віскі була продиктована розташуванням винокурні, Бочжоу – столиця традиційної китайської медицини.

Шість років тому сім’я Камю створила ірландський віскі Lambay у партнерстві з сім’єю Беррінгс (Barrings). Суперпреміальний бренд ірландського віскі витримується в бочках з-під коньяку на острові Ламбай.

Нагадаємо, що наразі 5 стипендіатів від Gérard Basset Foundation та Alexa Camus Golden Vines® 2024 in Spirits відправляються на навчання в провінцію Коньяк. До п’ятірки переможців увійшла колумніст Drinks+ та Member of the Wine Travel Awards Advisory’s Board – Катерина Ющенко. Її матеріал про повне занурення в коньяк читайте згодом.

___________________

В останні роки низка міжнародних груп з виробництва напоїв оголосила про великі проєкти з виробництва віскі у Китаї. Pernod Ricard нещодавно випустила свій перший китайський віскі після відкриття винокурні Emeishan вартістю 150 мільйонів доларів США, а Diageo будує завод із виробництва солодового віскі вартістю 75 мільйонів доларів США в провінції Юньнань. Наприкінці 2023 року компанія Angus Dundee Distillers оприлюднила плани будівництва заводу з виробництва солодового віскі у Чунані.

Джерело: thespiritsbusiness.com
Фото: thespiritsbusiness.com, thedrinksbusiness.com

Украина