Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Camus Cognac

Camus Cognac розпочинає новий проєкт

27.06.2024, Новини

Виробник коньяку Camus оголосив про плани побудувати винокурню Guqi вартістю 30 мільйонів доларів США в Бочжоу, Китай. Наразі відома компанія, якою з моменту заснування і протягом шести поколінь керує сім’я Камю, прагне виробляти трав’яні та ароматні віскі з «китайським характером». Сиріл Камю (Cyril Camus), власник у п’ятому поколінні та президент Camus Cognac, сказав, що вважає Guqi «піонером у світі спиртних напоїв».


План винокурні почали розробляти з початку 2022 року, завод будується в партнерстві з четвертим у світі за величиною брендом байцзю – Gujinggong. «Ми побачили можливість створити разом з Gujinggong щось незвичайне, щось таке, що ніхто інший не зможе зробити, – коментує новий проєкт Райан Камю (Ryan Camus), директор з розвитку бізнесу нових брендів у Camus Cognac. – Ми хочемо показати, що китайський віскі відрізняється від інших, але не поступається їм за якістю».

З 2020 року, через свій підрозділ Spirit of China Camus, Camus Cognac продає байцзю Gujinggong у travel retail. Також Коньячний Дім займається продажем Kweichow Moutai та Shede Spirits у магазинах duty free.

Нова віскікурня Guqi розташована поряд із заводом Gujinggong (в Бочжоу) та поєднуватиме методи виготовлення віскі і методи ферментації, що використовуються при виробництві байцзю, щоб створити «найзапашніший віскі у світі». До плану нового проєкту входить створення центру для відвідувачів, де гостям будуть запропоновані різні цікавинки.

Camus

На підприємстві використовуватимуться місцеві бочки з китайського дубу та перегінні куби із Шотландії. Також виробники дотримуватимуться правил, які використовуються для виробництва шотландського віскі з трирічним процесом витримки. «Тільки продукт з зернового спирту і витриманий у дубі протягом двох років має право маркуватися у Китаї як віскі», – пояснює Райан Камю.

У планах Guqi виробництва двох продуктів: «найзапашнішого віскі у світі» та «трав’яного віскі», шляхом додавання трав’яних есенцій. У Camus Cognac кажуть, що ідея створення трав’яного віскі була продиктована розташуванням винокурні, Бочжоу – столиця традиційної китайської медицини.

Шість років тому сім’я Камю створила ірландський віскі Lambay у партнерстві з сім’єю Беррінгс (Barrings). Суперпреміальний бренд ірландського віскі витримується в бочках з-під коньяку на острові Ламбай.

Нагадаємо, що наразі 5 стипендіатів від Gérard Basset Foundation та Alexa Camus Golden Vines® 2024 in Spirits відправляються на навчання в провінцію Коньяк. До п’ятірки переможців увійшла колумніст Drinks+ та Member of the Wine Travel Awards Advisory’s Board – Катерина Ющенко. Її матеріал про повне занурення в коньяк читайте згодом.

___________________

В останні роки низка міжнародних груп з виробництва напоїв оголосила про великі проєкти з виробництва віскі у Китаї. Pernod Ricard нещодавно випустила свій перший китайський віскі після відкриття винокурні Emeishan вартістю 150 мільйонів доларів США, а Diageo будує завод із виробництва солодового віскі вартістю 75 мільйонів доларів США в провінції Юньнань. Наприкінці 2023 року компанія Angus Dundee Distillers оприлюднила плани будівництва заводу з виробництва солодового віскі у Чунані.

Джерело: thespiritsbusiness.com
Фото: thespiritsbusiness.com, thedrinksbusiness.com

X
Украина