Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Cent Aura

Cent Aura. Оновлення культового львівського закладу

20.06.2024, Бар

Відомий український ресторатор – Вардкес Арзуманян, власник та генеральний директор мережі ресторанів Restaron (Львів), розповів про оновлення культового львівського закладу. «Кентавр» стає Cent Aura.


Про зміни у закладі, ресторатор повідомив на своїй сторінці в соцмережі. Все почалось півтора роки тому. Саме тоді дизайнер, якого залучили до реконструкції, отримав завдання: максимально зберегти заклад, якому 200 років. «Він настільки самодостатній, що ми дуже обережні в своїх фантазіях», – каже пан Арзуманян.

Що саме там буде – ми дізнаємось зовсім скоро, відкриття планується на початок липня. Але відомо, що у закладі було знайдено меню 1939 року і наразі власник ресторану має намір повернути страви тих часів: «Якщо про цю їжу так багато говорили і говорять, ми маємо її повернути. Але повернути у кращому вигляді. Містом ходять багато різних чуток. Хтось розказав мені, що я збираюсь там відкривати греко-японський ресторан. Дурниці це все, не вірте. Якщо тільки ви не хочете суші з соусом дзадзикі», – посміхається пан Арзуманян.

Cent Aura

В закладі було знайдено фреску Володимира Патика, на якої зображені працівники колишнього «Кентавра», серед них є відомий бармен, який «винайшов кольоровий коктейль». Тож, можемо припустити, що і за барною стійкою на нас чекають сюрпризи.

До роботи над оновленням закладу ресторатор залучив найкращих шефів України. Хто вони? Про це ми теж дізнаємось згодом. «Тут їли з 1848 року і судячи з відгуків, які до нас дійшли, було завжди смачно. Готуємось здивувати вас тим, як можна зберегти і примножити», – інтригує Вардкес Зіноверович.

Отже – зберегти і примножити, саме це є головною концепцією реконструкції ресторану. Єдине, що змінили кардинально… стать давньогрецької міфологічної істоти. Наразі Кентавр (Centaur) стає Кентаврою 🙂 Точніше – Cent Aura, трохи гри слів від креативного ресторатора. Щось на кшталт як у випадку з іншим рестораном мережі Restaron – «Пара Джанов і Портвейн».

З міфології нам відомо, що Кентаври супроводжували бога вина Діоніса, сподіваємось, що «Кентавра» теж стане доброю супутницею бога вина і ми продегустуємо в оновленому закладі багато гарних вин у пейрингу ну з дууууже смачними стравами.

Фото: instagram.com/arz.vado

X
Украина