Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Популярні коктейлі з бурбону у 2022 році

Улюблений багатьма бурбон, насичений складними нотами солодкої ванілі, кісточкових фруктів, пряної кориці та дуба, приємно пити як у чистому вигляді, так і змішувати у коктейлях. З найбільш популярними коктейлями 2022 пропонують ознайомитися бармени США.


Mint Julep

Цей коктейль завжди був офіційним напоєм Kentucky Derby і продуктом південної коктейльної культури. Мікс бурбона, цукру, льоду та м’яти вперше було представлено наприкінці 1700-х років, коктейль подавався у срібних горнятках, які залишаються традицією й донині.

Mint Julep

Old Fashioned

Один із найстаріших коктейлів в історії бурбона – Old Fashioned – є міксом власне бурбона і бітера Angostura, прикрашається напій цитрусовим твістом.

Old Fashioned

Whiskey Smash

Коктейль готується з бурбону, кількох крапель цукрового сиропу, соку лимона та кількох листків м’яти для прикраси. Напій розкриває солодкі ноти бурбона, які добре поєднуються з терпким цитрусовим соком і прохолодою м’яти. На деякий час Whiskey Smash виходив із моди, але нещодавно повернувся і став вельми популярним у культовому нью-йоркському барі Rainbow Room.

Whiskey Smash

Boulevardier

Напій був створений у 1920-х роках Ерскіном Гвінном (Erskine Gwynne), американцем, який на той час жив у Парижі. Тонкий баланс бурбона, кампарі та солодкого вермуту припаде до смаку любителям Negroni.

Boulevardier

Ray of Sunshine

Цей напій, винайдений на початку нульових у знаменитому нью-йоркському барі Milk&Honey, є алюзією на відомий коктейль Penicillin. Однак, на відміну від свого попередника, в цьому коктейлі замість віскі використовується бурбон і рівна йому частина витриманого рому в поєднанні з цитрусовими, медом, імбиром та газованою водою. Бармени вважають за краще використовувати ром Барбадосу або Ямайки, оскільки вони забезпечують приємні аромати тропічних фруктів, які добре поєднуються з бурбоном.

Ray of Sunshine

Southern Jam

Класичний літній коктейль. Рецепт поєднує бурбон, лимонний сік та малиновий джем для отримання текстурного напою з солодким фруктовим смаком.

Southern Jam

Blackberry Bourbon Sour

Суміш бурбону, лимонного соку, цукрового сиропу та ожини – дає ідеальний баланс солодкого та кислого.

Blackberry Bourbon Sour

Strawberry and Maple Brown Derby

Для приготування необхідно змішати в шейкері з льодом бурбон, грейпфрутовий сік, кленовий сироп і трохи полуниці, потім двічі процідити та подавати у келихи-купе. Незважаючи на солодку основу, гіркота грейпфрутового соку надає напою певного балансу, його ще називають «весна у склянці».

Strawberry and Maple Brown Derby

Paper Plane

Походження коктейлю пов’язане з поп-культурою, його винайшов міксолог з Нью-Йорка Сем Росс (Sam Ross) та назвав на честь треку британської співачки і автора пісень M.I.A – «Паперові літачки». Коктейль, що складається з італійського аперитиву Aperol, бурбону, Amaro Nonino і лимонного соку –  є тонким балансом гіркоти, солодких нот цукатів та ароматних трав’яних есенцій. Наразі його можна побачити в коктейльних картах по всьому світу.

Paper Plane

Джерело: vinepair.com
Фото: vinepair.com, seekpng.com

Улюблений багатьма бурбон, насичений складними нотами солодкої ванілі, кісточкових фруктів, пряної кориці та дуба, приємно пити як у чистому вигляді, так і змішувати у коктейлях. З найбільш популярними коктейлями 2022 пропонують ознайомитися бармени США. Mint Julep Цей коктейль завжди був офіційним напоєм Kentucky Derby і продуктом південної коктейльної культури. Мікс бурбона, цукру, льоду та м’яти […]

Сомельє і війна. Як страшна подія змінила життя людей однієї з найелегантніших професій?

Без перебільшення можна сказати, що професія сомельє покликана робити світ кращим. Є фраза, що будь-який поганий день можна виправити однією гарною людиною, напевно йдеться саме про сомельє 🙂 Без сумнівів, хороший сомельє може виправити і поганий день, і поганий настрій, і взагалі – зробити життя трошечки кращим. Але у наше життя увірвалась війна, і це багато що змінило в ньому. Змінилось і життя сомельє. Хтось, як Іван Перчеклій, знаходится в ТрО під командуванням ЗСУ (пішов добровольцем), хтось, як Іван Бачурін, довгих 28 днів перебував під окупацією, хтось, як Марина Ревкова, вимушено залишив рідну домівку, але обов’язково повернеться, як тільки ми переможемо…


Так, війна дійсно змінила життя всіх нас. І, як би це фаталістично, не звучало – наше життя ніколи вже не буде колишнім. Що ж роблять сомельє під час війни? Де вони зараз працюють, як складається їхня кар’єра у таких непростих умовах? Саме ці питання ми поставили українським сомельє.

Іван Перчеклій, «Кращий сомельє України-2017» та віце-президент Асоціації сомельє України, знаходится зараз в ТрО під командуванням ЗСУ, куди пішов добровольцем. Коли деякий час тому Іван давав інтерв’ю головному редактору Drinks+, він розповідав, що, коли він тільки починав свій шлях у професії, в нього була (як він вважав), недосяжна мрія – стати кращим, перемогти в конкурсі. «Є така приказка: «Бійтеся своїх бажань, вони можуть збуватися». Скажу відверто, коли я переміг, зрозумів, що треба йти далі», – ділився в інтерв’ю Іван Перчеклій. Наразі сомельє відклав штопор і взяв в руки зброю, щоб боронити всіх нас. І, без сумніву, він переможе. Ми переможемо, коли в нас є такі захисники.

Іван Перчеклій


Богдан Павлюх, голова львівського осередку Асоціації Сомельє України, має багато регалій та брав участь у багатьох проєктах. Він переможець конкурсу «Український Сомельє-2019», автор та засновник курсів про вино Wine is Easy School, сомельє ресторану Park. Art of Rest, автор винної карти, яка тричі поспіль отримала нагороду у номінації Restaurant Awards від Wine Spectator, і ще багато, багато чого. І, якби не війна, Богдан продовжував би впроваджувати в життя свої невичерпні ідеї.

«З нового року я змінив роботу, пішов працювати в ресторанний комплекс Emily Resort, який був у процесі відкриття, заклад знаходиться в передмісті Львова в місті Винники, – розповідає Богдан Павлюх. – Я складав карту вин та займався іншими речами. Звісно, війна застала мене, як і усіх, зненацька, я насправді не міг повірити, що на нас нападуть… але вони… не будемо казати це слово… Тому наш комплекс був довгий час заморожений, хоча ми й знаходились там, щось помаленьку робили. Я працював у їдальні, годував штат. Потім ми екстрено відкрили готель для переселенців, а ще в нас на території є спортивна база «Рух», там ще й досі живуть дітки-футболісти, всі вони з різних міст – Донецьк, Кременчук та ін.».

Богдан Павлюх

Богдан Павлюх з дружиною багато займалися волонтерством: допомагали переселенцям знайти дах над головою, та й зараз, якщо хтось потребує допомоги, сім’я Павлюхів робить все, що може. Дружина Богдана теж працює в готелі, вона спілкувалась з готельєрами, просила допомагати переселенцям постільною білизною та засобами гігієни. «Як тільки було озвучено рішення про відновлення економіки – мій об’єкт почав виходити з розморожування, він ще досі доробляється, але ми помаленьку відкриваємось. Я пішов на роботу, працюю сомельє, відновив свій робочий процес, хоча це дуже віддалено від того, що було. Зараз я ще не можу сказати, що ми працюємо активно, всі мої проєкти на паузі, але я хочу зробити доброчинну дегустацію з українськими винами, а зароблені кошти віддати на ЗСУ або на допомогу якоїсь організації, яка буде потребувати цих коштів. Це щодо планів. Всі інші мої дегустаційні проєкти на паузі до нашої перемоги!


Президент Асоціації сомельє України і бренд-амбасадор Moët Hennessy у країнах CIS, а також «Кращий сомельє України-2009», переможець Wine Trophy 2014 та член дегустаційної комісії конкурсу «Одеська затока» Іван Бачурін перебував довгих 28 днів під окупацією. Але найголовніше, що він та його сім’я живі. Війна та звуки бомбардування застали Івана у Луцьку…

Іван Бачурін

«Потім було повернення додому у Chateau Bachurin & Son’s, допомога в евакуації сім’ї Олега Козловського, ТрО та окупація… 28 днів без світла, водопроводу, інтернету та всіх благ цивілізації… Коли укус собаки загрожує гангреною, а запас води менше 400 літрів не врятує від банального загоряння… Коли кожного дня маєш спілкування з озброєними людьми і бомбардування. Коли кожен день здавався останнім, але ми вижили! – розповідає Іван Бачурін. – Я навчився готувати багато страв на вогні. У нас досі немає електрики, і зв’язок зі мною можливий лише по мобільному (коли є зв’язок)… Але, не зважаючи ні на що, я намагаюсь жити за принципом одного з найстаріших та найвідоміших французьких коньячних домів Hennessy – «Роби, що треба, і будь, що буде».


Марина Ревкова, сомельє київського ресторану Vino e Cucina. Ristorante/Enoteca та «Кращий сомельє України-2020», знаходилась в Києві, доки ракета не влучила в сусідній дім, від чого її домівку рознесло ударною хвилею. Марина зізнається, що пропозицій і варіантів, куди поїхати було багато: США, країни Європи, навіть Австралія та Аргентина. Вибір упав на Португалію. «Я домовилась про місце роботи, і мене взяли без співбесід. Чому Португалія? Тут є знайомі, не треба брати багато речей, бо тепло, і я жодного разу не була в цій країні. Але головне – це новий проєкт, нова команда, шеф з зірками Michelin. Вважаю, що все це надасть мені крутого досвіду».

Марина Ревкова

Марина згадує, як їй відразу надіслали квитки з Варшави до Порту, зустріли в аеропорту, поселили та нагодували: «В Португалії прекрасні люди!»

Марина Ревкова мешкає за півтори години їзди від Порту, у невеликому містечку в самому серці Дору, працює в компанії Symington, шо володіє багатьма брендами (Graham’s, Dow’s, Cockburn’s, Quinta do Vesuvio та ін.), входить до Primum Familiae Vini (PFV), відкриває власні ресторани. «Важливо, що вони одні з перших вийшли з російського ринку, коли почалась війна, та мають власний фонд допомоги українцям. Раз у тиждень відвозять потрібне до Польщі на кордон з Україною. Більш того, самі Симінгтони поселили у себе українок з дітьми з Полтави, влаштували на роботу до свого ресторану ще одну дівчину з України. Я безмежно вдячна їм, це дуже щирі, добрі та чутливі до чужої біди люди. Поки мій ресторан готувався до відкриття, я встигла познайомиться з багатьма місцевими, вранці бігаю виноградниками, відвідую місцеві виноробні».

Умови своєї роботи Марина вважає райськими, команду – крутою, а її шеф – справжня зірка, але дівчина дуже сумує за домом. «Я повернусь як тільки ми переможемо. От прямо бачу той літак, який всю дорогу до Борисполя співатиме «Калину». Вперше в житті буду аплодувати пілоту, бо то буде найочікуваніший політ. Тут всі розуміють мій сум за Україною. Проте кажуть, якщо вирішу залишитись – буде гуд. Але всі ми ранком прокидаємось і відкриваємо новини у Telegram з надією, що все скінчилось і можна додому. І таки той ранок колись настане. Наш переможний ранок».


До речи, наша колега Вікторія Палінкаш – сомельє, WSET Level 2, маркетинг-менеджер WTA та Drinks.ua, після військового вторгнення росії, рятуючись від бомбардувань, теж виїхала до Португалії. Наразі Вікторія працює сомельє у Vinha Boutique Hotel 5* (Порту). Вона поділилась з нами своїми враженнями про країну, а також розповіла, як місцеві пишаються своєю винною індустрією.

Вікторія Палінкаш

«Я зараз мешкаю в винному регіоні Порту і однойменному місті Порту. За весь цей час спостережень та спілкування з місцевими я помітила, що португальці завжди обирають португальські вина, їх неможливо переконати спробувати вина іншої країни. Вони патріоти, і це стосується усього. Португальці пишаються своєю винною індустрією, це майже єдина ланка економіки країни, яка повністю функціонує на португальській сировині і не залежить від імпорту. Виноробень в країні багато, кожен регіон спеціалізується на своїх сортах винограду або на популярних для кожного регіону блендах. Проводячи наразі дегустації для португальців, я дивуюся, наскільки звичайні вайнловери обізнані у сортах та регіонах, часто вони знають не тільки сорт та бленд, а й конкретного виробника та вино. Їх важко здивувати, вино в цій країні – це окрема релігія. Португальці люблять та цінують свій продукт: якщо вино – тільки португальське, якщо закуски – теж місцеві, і вони не тільки споживають, а й розповідають про якість своєї продукції кожному туристу, постійно займаються маркетингом своєї країни. Це дуже круто. В Україні теж є чим пишатись, ми маємо багато виноробень, які виготовляють якісне вино, що не раз брало участь у міжнародних конкурсах та дегустаціях й отримувало високі винагороди. Я вірю, що наша країна переможе, і винороби з новими силами почнуть робити чудовий продукт. Світ має знати Україну як процвітаючу, успішну та виноробну державу! Наразі, не завжди голосно це афішуючи, моя улюблена медіагрупа Drinks+, створює на волонтерських засадах івенти з просування вин України в Лондоні та Афінах, Бордо та Дюссельдорфі»


Сомельє Wine Hunters Євген Колчанов під час війни перебував в Одесі.

Євген Колчанов

«Півдня я працював у магазині OKwine, півдня – допомагав наповнювати мішки піском для захисту міста. Коли запровадили заборону на продаж алкоголю – ми продовжили працювати, продавали продукти. У вільний час обдзвонював друзів, дізнавався як у них справи. Ситуація була напружена, наша робота зупинилась, алкоголь було продавати не можна – ресторани зачинилися, гостей не було… Хтось пішов у ТрО, хтось тимчасово змінив вид діяльності. Думаю, кожен знайшов чим зайнятися», – розповів Євген.


Анна Потоцька, ще один український сомельє, WSET Level 2, з початку бойових дій виїхала до Франції.

«Я працюю сомельє Visiting Centre of Moët & Chandon на вулиці Twenty Avenue du Champagne». Деякий час тому Drinks+ брав у Анни інтерв’ю, де вона розповідала про свої численні плани: отримати диплом WSET Level 3 та Court of Master Sommeliers. Сподіваємось, все так і буде. Головніше, щоб був мир.


Засновник Клубу виномандрівників, «Кращий сомельє України-2018» та переможець Wine Trophy 2018 Олександр Меєр розповідає, що перший місяць війни прохворів, нікуди не від’їжджав.

Олександр Меєр

«Особливо розповісти нема чого. Все відносно непогано. Наразі, як і всі, перераховував та перераховую гроші, як щось вдається заробити з продажів приватним клієнтам. Ось і все. Роботи практично зараз немає. На резерві».


А ось подружжю Денисових присвоїли звання «Волонтери зі штопором». Завдяки Вірі та Сергію у ЗСУ регулярно з’являється не тільки купа смаколиків, а й черговий бусік.

Денісови

«Ми нікуди не від’їжджали з Дніпра, з початку березня допомагаємо притулкам, ТрО, ЗСУ. Свій бар Vino Piano Wine Store & Bar для відвідувачів ми відкрили в середині березня. Зараз працюємо шість днів на тиждень як винний бар і без вихідних як волонтери. Багато спілкуємось з переселенцями з Харкова, Маріуполя, Краматорська, Покровського… з міст, де дуже гаряче, зараз вони –  наші основні відвідувачі».

І щоб якось підняти настрій в цей сумний для кожного з нас час, наприкінці кожного тижня «Волонтери зі штопором» запрошують у своє сімейне винне кафе на музичні вечори. «Запрошуємо, це незабутньо. Смачно буде у будь-якому сенсі».


Активно волонтерством займається і Максим Побиванець – сомельє, винний педагог, журналіст, WSET Level 2, WSET Level 3 та Certified Diploma (Court of Master Sommeliers). Треба сказати, що Максим один з небагатьох, хто зміг скласти іспит Court of Master Sommeliers. Сотні найкращих сомельє світу щороку штурмують цю професійну вершину, але мало кому вдається її підкорити.

Максим Побиванець

«Займаюсь волонтерством в Черкасах. Допомагаю фінансово, житлом для переселенців, а також інформаційно для знайомих, яки хочуть дістатися Польщі, Німеччини, Фінляндії… Зараз працюю на дистриб’юторську компанію ТД Поляков».


Свою «військову історію» нам розповіла і Ольга Гірман – «Украинский сомельє-2021».

Ольга Гірман

«Ввечері 23 лютого я поверталась додому з роботи з приємною втомою і новими ідеями. Хто б міг подумати, що 24-го моє життя розділиться на «до» і «після»… Зараз ми на заході нашої країни, намагаємось допомогти всім тим, хто цього потребує. Спочатку я взагалі не думала про роботу, оскільки завданням №1 було вижити і допомогти вижити іншим. Наразі я в пошуку додаткового заробітку, наша професія зараз не актуальна, а сидіти склавши руки – це не про мене. Я не збираюсь залишати країну, тому що маю можливість допомогти тут і зараз. Тому про перспективи і кар’єру я буду думати після нашої перемоги».


Чоловік Ольги, Сергій Гірман, «Українській сомельє-2020», до війни, як і багато інших сомельє, працював у ресторані.

Сергій Гірман

«Ми всі сподівались, що всього цього нікого не буде. Досі багато хто не вірить, що таке можливе у наш час. Наразі люди не думають про професію. Зараз, в першу чергу, сомельє хочуть, щоб це все закінчилось. Хтось почав вивчати нову професію, почали вдосконалювати та вивчати нові мови, бо зараз не дуже віриться у те, що ресторанний бізнес працюватиме як раніше. На це має піти дуже багато часу. Ресторани будуть працювати на колишньому рівні там, де руйнування не торкнулось міста».


«На жаль, коли ми думали, що часи Covid-19 були найскладнішими для нашої сфери діяльності та для нашої професії – ми помилялись і ніколи не могли собі уявити, що може бути щось гірше, – каже Єгор Бєлов – «Український сомельє-2018», bartender у Intercontinental Kiev. – Під час пандемії ми могли спокійно і ґрунтовно поринути у вивчення будь-якого матеріалу, пов’язаного з винним світом! Могли спілкуватися он-лайн з виноробами та власниками винних господарств, дегустувати їхні вина, перебуваючи вдома, читати різноманітну професійну літературу, творити, надихатися, а також бути у повній безпеці у колі своїх близьких та рідних людей у ​​себе вдома у своєму рідному місті Києві та коханій країні Україні! Але в ніч на 24 лютого 2022 року наше життя повністю перевернулося і змінилося назавжди через напад військ рф на нашу країну!»

Егор Белов

Слова Єгора до сліз пронизливі, він каже про те, про що ми й самі розуміємо: найцінніше, що в нас є, міститься в маленькому рюкзаку, і головне завдання, яке стояло перед кожним з нас – залишитись в живих і опинитися в безпеці.

«Найскладнішими були перші 10 днів, коли навколо було чутно вибухи, польоти ракет, літаків, коли люди не знали, що робити, куди бігти, а в душі та серці були страх-паніка. Далі я почав розуміти, що це надовго, насправді треба щось робити і не сидіти осторонь. І в цій ситуації було вже не важливо, хто ти за фахом і скільки в тебе грошей, треба було об’єднатися і боротись всіма силами за свободу нашої країни!»

Єгор Бєлов

Наразі Єгор Бєлов допомагає збирати речі та гроші волонтерам, знайти та організувати безпечні маршрути для виїзду на захід України та за кордон всім, хто цього потребує. Він зв’язується з людьми з винної сфери, які живуть у Європі, для надання допомоги та подальшого облаштування наших громадян у їхніх країнах та містах. «Ніхто не відмовляв, усі дуже допомагали, хто чим міг. За це їм велика подяка та низький уклін! Коли напружені бої та військові дії переключились з Києва та Київської області на інші міста нашої країни (весь цей час і досі ми з сім’єю знаходимося за 30 км від Києва), тільки тоді почав з’являтися час, який можна присвятити самоосвіті. Спати рано лягати не виходило, внутрішнє хвилювання, переживання, страхи і звуки ракет не залишали голову, вечорами доводилося відволікатись і вчитися, звичайно це було все, що пов’язано з нашою професією. Що б не відбувалось в нашій країні, зараз життя продовжується, і треба думати про завтрашній день, тим більше у нинішніх реаліях далеко не зрозуміло, в якій країні чи місці ми можемо опинитися вже завтра. Я читаю багато винної літератури, дивлюся винні освітні канали. Продовжую вивчати виноробство таких непопулярних для нас країн, як Бельгія, Данія, Швеція, Норвегія, Фінляндія, Естонія, Мексика, Болівія, Японія, Китай, Туніс, Індонезія, Індія, В’єтнам, М’янма, Камбоджа ін. Ви не повірите: там теж роблять вино, а в умовах глобальної зміни клімату та стійкого виноробства, яке, до речі, лежить у технологіях, ще доводиться пристрасно вивчати давно забуті місцеві сорти винограду, нові кроси та гібриди! Багато вин стануть недоступними, тому професіонали та любителі вина шукатимуть їм заміну: спекуляції неминучі. Вина від компаній, які задаються соціальними питаннями, будуть все більше потрібні по всьому світу. Люди хочуть пити хороші вина за розумну ціну від чесних виробників, які дбають про екологію, умови праці, права жінок і расову рівноправність. Ось так і доводиться знаходити сили, бажання та натхнення, щоб далі продовжувати жити та творити! Ми живемо в такий складний час, де все нестабільно та швидко змінюється, світ вже ніколи не буде колишнім, тому необхідно максимально швидко адаптуватись, бути в курсі того, що відбувається, ловити свою можливість та постаратися бути щасливим! P.S. А ще я намагався віддавати шану сортам винограду, які святкували свої дні народження: 13 березня – Рислінг, 14 квітня – Таннат, 17 квітня – Мальбек».

_________________

Так, життя триває, і треба ставити перед собою цілі і рухатися далі. Як це роблять наші українські сомельє. Хтось з них посилено вчиться, готуючись до змін, хтось – поступово повертається до роботи, хтось знайшов притулок в іншій країні, але щодня у снах бачить літак, що прямує додому… Але як би не було – ми обов’язково переможемо, життя налагодиться, і у наших келихах знову заграє сонце. «Що це за вино?», – спитаємо ми у сомельє в ресторані. «Українське», – почуємо відповідь.

Фото: facebook.com, britishbook.ua

Без перебільшення можна сказати, що професія сомельє покликана робити світ кращим. Є фраза, що будь-який поганий день можна виправити однією гарною людиною, напевно йдеться саме про сомельє 🙂 Без сумнівів, хороший сомельє може виправити і поганий день, і поганий настрій, і взагалі – зробити життя трошечки кращим. Але у наше життя увірвалась війна, і це […]

Fèis Ìle повертається! Захід пройде з 27 травня по 4 червня

Після двох років проведення у віртуальному форматі фестиваль односолодового віскі на острові Айла, який є центром віскі-туризму, анонсує «живе свято віскі». 


Кожного року в останній тиждень травня острів Айла приймає гостей з усього світу, щоб уславити культурну спадщину острова – всесвітньо відомий односолодовий віскі Айла, який виготовляється на острові.

Два останніх роки Fèis Ìle проводили в режимі онлайн,  цього ж року організатори вирішили, що «живому святу віскі» бути! Протягом десяти днів гості Fèis Ìle братимуть участь у дегустаціях, риболовлі, уроках гальської мови. На фестивалі односолодового віскі Айла буде багато музики, танців та смачної місцевої їжі.

Fèis Ìle

Віскі острова Айла є одним з п’яти видів віскі регіонів Шотландії. Місцевий віскі має свій характерний смак, іноді його описують як «лікарський» аромат. Крім того, він має нотки йоду, водоростей і солі. Але здебільшого це властиво винокурням Laphroaig, Lagavulin і Ardbeg, що розташовані уздовж південно-східного узбережжя острова. Решта винокурень Айла виготовляють віскі найрізноманітніших стилів, наприклад, Bowmore виробляє віскі з дозріванням в діжках з-під хересу.

Взяти участь у відомому на весь світ фестивалі односолодового віскі бажає Олексій Островський, керівник напряму віскі в Whisky Corner. Олексій вже розповів про свою участь на The Whisky Fair – одному з найбільших фестивалів віскі у світі, що проходив 23-24 квітня у німецькому Лімбурзі, на якому український віскі був представлений двома спеціальними релізами – GunpowderUA та ResistanceUA. Що саме Олексій Островський презентує на Fèis Ìle – поки що інтрига, але не маємо сумніву, що український продукт зможе підкорити серця шотландців та гостей фестивалю.

Фото: lovefromscotland.co.uk, dlmag.com

Після двох років проведення у віртуальному форматі фестиваль односолодового віскі на острові Айла, який є центром віскі-туризму, анонсує «живе свято віскі».  Кожного року в останній тиждень травня острів Айла приймає гостей з усього світу, щоб уславити культурну спадщину острова – всесвітньо відомий односолодовий віскі Айла, який виготовляється на острові. Два останніх роки Fèis Ìle проводили […]

Віртуальна дегустація віскі від OurWhisky

28 квітня сучасний абонементний клуб віскі проведе віртуальну дегустацію ірландського купажу JJ Corry’s The Hanson та Coachbuilt, шотландського купажу від чемпіона Формули-1 Дженсона Баттона та експерта з віскі Джорджа Куцакіса.


«У повітрі пахне весною, а це означає, що настав час нових вражень, час для дегустації віскі, – кажуть творці віскі-клубу OurWhisky. – Незалежно від того, чи є ви новачком у віскі або продовжуєте свій шлях відкриттів, приготуйтеся відкрити новий світ смаку».

28 квітня OurWhisky проведе віртуальну дегустацію двох сортів віскі: ірландського купажу JJ Corry’s The Hanson та Coachbuilt, шотландського купажу від чемпіона Формули-1 Дженсона Баттона (Jenson Button) та експерта з віскі Джорджа Коута (George Kout).

OurWhisky

Дженсон Баттон і Джордж Коут

Всі, хто зареєструвалися раніше, вже отримали зразки OurWhisky і готові відкрити для себе два перші сорти віскі. «Ну а хто не встиг стати членом Клубу – ласкаво просимо! Це можна зробити прямо зараз». Щомісяця передплатники OurWhisky отримують до себе додому два зразки віскі преміум-класу по 50 мл + та мають змогу відвідати інтерактивну дегустацію у прямому ефірі, яку проводять самі виробники віскі, що дегустується. Крім того, учасники можуть отримати пільговий доступ до ексклюзивних заходів: як віртуальних, так і особистих, а також турів від партнерів OurWhisky по всьому світу.

OurWhisky

Луїза МакГуейн

У дегустації 28 квітня участь візьмуть: засновник OurWhisky Беккі Паскін (Becky Paskin), Луїза МакГуейн (Louise McGuane), засновник JJ Corry, а також обидва засновники Coachbuilt – Дженсон Баттон та Джордж Коут.

Під час дегустації учасники зможуть ставити запитання експертам та обмінюватися враженнями щодо зразків.

Приєднатись до дегустації можна тут.

Оформити підписку OurWhisky.

Фото: whiskyadvocate.com, facebook.com

28 квітня сучасний абонементний клуб віскі проведе віртуальну дегустацію ірландського купажу JJ Corry’s The Hanson та Coachbuilt, шотландського купажу від чемпіона Формули-1 Дженсона Баттона та експерта з віскі Джорджа Куцакіса. «У повітрі пахне весною, а це означає, що настав час нових вражень, час для дегустації віскі, – кажуть творці віскі-клубу OurWhisky. – Незалежно від того, […]

Gin Secco – елегантна альтернатива джину з тоніком від компанії Langguth

Новинка від компанії F.W. Langguth Erben.


Gin Secco – це абсолютно нова категорія, інновація на ринку – мікс джину та просеко. Джіджі Ланггут (Gigi Langguth), дипломований дизайнер, креативний розробник продуктів й космополіт, створила елегантну версію знаменитого longdrink.

Бармени в Шанхаї, Лос-Анджелесі та Нью-Йорку вже в захваті від творіння Джіджі та з великим успіхом подають його своїм клієнтам.

Gin Secco

Елегантний дизайн срібної пляшки Gin Secco створив Патрік Ланггут (Patrik Langguth)чоловік Джіджі. «Це зовсім нова категорія продукту», – кажуть виробники.

Gin Secco від компанії Langguth – це чудова ідея подарунку тому, хто поважає джин і цінує красу. Напій смакує із соком лайма та лимона, а також з тоніком.

Алкоголь 14%.

Джерело: gigiginsecco.com, langguth.de
Фото: gigiginsecco.com

Новинка від компанії F.W. Langguth Erben. Gin Secco – це абсолютно нова категорія, інновація на ринку – мікс джину та просеко. Джіджі Ланггут (Gigi Langguth), дипломований дизайнер, креативний розробник продуктів й космополіт, створила елегантну версію знаменитого longdrink. Бармени в Шанхаї, Лос-Анджелесі та Нью-Йорку вже в захваті від творіння Джіджі та з великим успіхом подають його […]

Шедеври коктейльного фудпейрингу

Хав’єр де лас Муелас (Javier de las Muelas), власник популярної міжнародної мережі коктейль-барів Dry Martini та автор справжніх світових хітів та витворів мистецтва серед коктейлів, поділився з D+ своїми шедеврами коктейльного фудпейрингу.


У пошуку нових смаків

«Я завжди знаходжуся в пошуку, намагаюся бути в курсі трендів та рекомендацій з усього світу, працюю зі своєю командою над новими ідеями в Академії Dry Martini. Мені подобається постійно творити, досліджувати й наново винаходити нові рецепти. Через це ідея влаштувати «шлюби» зі страв та коктейлів вперше виникла у мене багато років тому. Для мене фудпейринг – це винятковий досвід, те, чого я навчився й засвоїв протягом свого життя», – коментує сеньйор Хав’єр.

За останні кілька років команда Хав’єра де лас Муеласа поставила собі за мету представити свої коктейлі у розкішних готелях по всьому світу. «Якщо бари – ідеальні місця для зустрічей, то готелі – абсолютна парадигма цього стану, – продовжує Хав’єр. – Я хочу створювати умови, в яких люди можуть знімати незабутні коктейльні фільми свого життя. Представляю вам декілька з них».

Без перебільшення, коли читаєш перелік інгредієнтів, що входять до складу коктейлів Хав’єра, та бачиш ефектний візуальний контент, хочеться обов’язково скуштувати, проекспериментувати та поділитися з читачами.



Ceviche & Carnyvore Ceviche

Javier de las Muelas

Ceviche

Інгредієнти: 400 г морського окуня, 80 г червоної цибулі, 40 г зеленого перцю, 80 г соку лайма та лимона, 40 г манго, 40 г авокадо, 12 г пасти перуанського, жовтого перцю амарілло, (Aji Amarillo), сіль, перець, масло, 8 листочків кінзи.

Спосіб приготування

Окуня очистити від кісток та шкіри, нарізати невеликими шматочками та замаринувати з соком лимона та лайма, сіллю, перцем, олією та пастою Aji Amarillo. Для гарніра нарізати авокадо та манго тонкими смужками, зелений перець та червону цибулю, додати зелень кінзи. Подавати на неглибокій суповій тарілці.

Carnyvore

Інгредієнти: 1 квітка Venus pitcher plant, 7 сичуанських бутонів, 20 мл полуничного пюре, 20 мл соку лайма, 20 мл соку маракуї, 20 мл соку папаї, 10 мл горілки Grey Goose з перцем чилі, 40 мл перуанського pisco. Гарніш: коричневий цукор

Спосіб приготування

В електричному міксері без льоду (дуже важливо!) збиваємо сичуанські бутони, полуничне пюре, сік лайма, маракуї та папаї, горілку Grey Goose, перуанський pisco. Змішуємо всі інгредієнти близько хвилини, заливаємо у пляшку і ставимо в морозильну камеру, доки суміш не досягне температури 1 °С або 2 °С. Перед подачею добре струшуємо пляшку і акуратно вливаємо напій у Venus pitcher plant – чудову квітку-хижака, попередньо помістивши в келих для мартіні з коричневим цукром, що допомагає їй триматися вертикально.


Steak Tartare & Madras Martini Frappe

Javier de las Muelas

Steak Tartare

Інгредієнти: 500 г яловичого філе, 10 тонких тостів, 3,5 г соусу Табаско, 16 г соусу Lea & Perrins, 6,5 г джину, 22 г каперсів, ½ цибулі шалот, 150 мл оливкової, олії extra virgin, 16 г гірчиці, 1 яєчний жовток, 1 анчоус, ксантанова камедь, сіль, перець.

Спосіб приготування

Змішати блендером каперси з джином, анчоусами та гірчицею. Додати оливкову олію та ксантанову камедь, суміш добре перемішати. Дрібно нарізати яловичину, додати сіль, перець, соуси Tabasco, Lea & Perrins, нарізаний шалот, сирий яєчний жовток і попередньо приготовлений соус. Використовуючи дві столові ложки, сформуйте кнелі і викладіть на тости з невеликою кількістю олії та солі.

Madras Martini Frappe

Інгредієнти: 10 мл вермуту Martini Extra Dry, 20 г суміші перців: чорного, рожевого, духмяного та сичуанського, 35 мл джину Bombay Sapphire.

Спосіб приготування

Приготувати коктейль, не додаючи перцю. Перелити коктейль в скляну тару зі щільною кришкою, додати суміш перців і залишити маринуватися протягом 5 днів. Після процідити коктейль і залишити в морозильній камері при -20 ºС протягом двох діб. Далі струсити коктейль у пляшці. Подавати, коли напій досягне текстури фраппе.


Lola Flores & Dry Martini Frappe

Javier de las Muelas

Lola Flores

Інгредієнти: 1 фінік, 1 цільнозерновий тост, 1 анчоус.

Спосіб приготування

З фініків видалити кісточки, тонко розкатати, поклавши їх між папером для запікання. Злити масло з анчоусів. Подавати тост з анчоусом на тарілці, покритій фініками; гарнір – фінікова гілка, розміром з тост.

Dry Martini Frappe

Інгредієнти: 10 мл вермуту Martini Extra Dry, 35 мл джину Bombay Sapphire.

Спосіб приготування

Змішати вермут і джин у скляній тарі зі щільною кришкою. Залишити в морозилці при -20 ºС протягом двох діб. Після струсити коктейль у пляшці. Подавати, коли напій досягне текстури фраппе.

Хав’єр де лас Муелас (Javier de las Muelas), власник популярної міжнародної мережі коктейль-барів Dry Martini та автор справжніх світових хітів та витворів мистецтва серед коктейлів, поділився з D+ своїми шедеврами коктейльного фудпейрингу. У пошуку нових смаків «Я завжди знаходжуся в пошуку, намагаюся бути в курсі трендів та рекомендацій з усього світу, працюю зі своєю командою […]

BrewDog випускає пиво в підтримку України

Шотландська мережа броварень BrewDog оголосила про запуск нового пива, 100% прибутку від продажу якого буде передано на гуманітарні цілі до України.


Новий продукт має назву «United For Ukraine» («Об’єднані заради України»), це індійський пейл-ель міцністю 5,2%. Виробник описує його смак як «поєднання м’якості з цитрусовими нотками та екзотичними тонами». Пиво випускається у пакунках по 12 бляшанок вартістю 16,95 фунтів стерлінгів.

Керівництво прокоментувало появу нового сорту в своєму портфелі таким чином: «Останнє, що ми можемо зробити – це сидіти, склавши руки, тому ми підтримали ініціативу 15 провідних благодійних організацій Великої Британії».

Крім того, компанія долучилась до санкцій проти країни-агресора: генеральний директор BrewDog Джеймс Уотт (James Watt) заявив у Twitter: «Ми разом з народом України. Ми призупинили поставки в Росію на невизначений термін».

BrewDog – багатонаціональна мережа пивоварень та пабів зі штаб-квартирою в Еллоне, Шотландія, яка була заснована в 2007 році Джеймсом Уоттом і Мартіном Діки, яким разом належить 46% акцій компанії. Компанія володіє більш ніж 100 барами по всьому світу.

Шотландська мережа броварень BrewDog оголосила про запуск нового пива, 100% прибутку від продажу якого буде передано на гуманітарні цілі до України. Новий продукт має назву «United For Ukraine» («Об’єднані заради України»), це індійський пейл-ель міцністю 5,2%. Виробник описує його смак як «поєднання м’якості з цитрусовими нотками та екзотичними тонами». Пиво випускається у пакунках по 12 […]

В Британії зачиняється найстаріший паб

Заклад Ye Olde Fighting Cocks, якому більше 1200 років, не пережив труднощі пандемії.


Питний заклад, який, за твердженнями місцевих істориків, було закладено ще в 793 році поряд з руїнами древньоримського міста задовго до утворення Об’єднаного Королівства, бачив за цей довгий час багато чого. Йому довелося пережити велику кількість війн та завоювань, голод та епідемії, але пандемія ковіду виявилася для пабу смертним вироком.

Минулої п’ятниці власники Ye Olde Fighting Cocks оголосили про його банкрутство: паб додався до низки історичних закладів, що не пережили «тривалий період надзвичайно складних умов торгівлі» та зачинилися під час пандемії.

Керуючий пабом Христо Тофаллі (Christo Tofalli) з сумом оголосив: «Разом зі своєю командою я намагався зробити все, щоб заклад продовжував працювати. Проте останні два роки були безпрецедентними для індустрії гостинності, і, хоча всі ми докладали великих зусиль, щоб забезпечити роботу пабу,  нажаль, ми програли».

Бізнес-група Mitchells and Butlers, якій належить нерухомість Ye Olde Fighting Cocks і яка також володіє низкою пабів у Великій Британії, вже зробила заяву, що в майбутньому планує поновити роботу закладу, однак не поточнила, коли точно це станеться.

 

Заклад Ye Olde Fighting Cocks, якому більше 1200 років, не пережив труднощі пандемії.

5 винних трендів ресторанного бізнесу 2022

У 2022 році сомельє та менеджери ресторанів мають намір проявляти творчий підхід у веденні бізнесу.


Поступово сфера гостинності приходить у норму після локдаунів, люди знову їдять поза домом, але багато ресторанів все ще відчувають нестачу відвідувачів та готові креативити. Отже!

• Послуга Wine-to-Go стає дедалі популярнішою. Згідно з аналітичними даними за час пандемії 30-40% доходів ресторанів надходило від продажу вина, це стало важливим джерелом прибутку. Вина у бляшанках стали зручним варіантом для ресторанів, таку тару можна використовувати разом із меню на винос.

У США сегмент вин у бляшанках різко виріс: за даними міжнародної маркетингової компанії Nielsen, яка представлена у понад 100 країнах світу, зараз у Сполучених Штатах доступно 386 варіантів такого продукту. Він залишається ідеальним вибором для замовлень to go, а завдяки міленіалам обсяг продажів буде тільки збільшуватися.

• Оптимальна вартість вина. Збиратися за столом у ресторані з друзями та сім’єю в минулі роки було нормальною практикою і навіть традицією, але відтепер відвідувачі та ресторани по-новому дивляться один на одного. Відвідувачі стають більш свідомими щодо витрат і будуть шукати вигідні пропозиції, доступні та якісні вина.

Під час пандемії став помітним різкий контраст між роздрібними та ресторанними цінами на вино, і це змусило відвідувачів засумніватися в доцільності ціни, яку вони платять за вино в ресторані. Оптимізація винної карти та ретельне поєднання з меню означатиме переосмислення того, які вина пропонувати відвідувачу.

• Невеликі винні карти. Деякі ресторани світу з великими винними льохами під час пандемії розпродали значну кількість обладнання задля того, щоб сплатити оренду та зарплатню співробітникам. Створення величезних винних карт забирає час та гроші. В 2022 році спостерігатиметься тенденція на невеликі винні карти. Такі карти дозволяють персоналу надавати відвідувачам більш широку інформацію про вина та виноробні.

• Кращі для здоров’я. Категорія вин Better for You, як, наприклад, вина з низьким вмістом калорій, точно не зникнуть з винних карт. Пандемія змусила ретельно ставитися до власного здоров’я та самопочуття, і, зокрема, покоління Z і Millenials цьому явний приклад – їм важливо, що вони споживають і що п’ють. Прогнозується, що продажі слабоалкогольного вина продовжать зростати. Очікується, що тенденція до виробництва органічних, біодинамічних та екологічно чистих вин також посилиться.

• Акцент на локальних винах. COVID вплинув на виробництво та канали дистрибуції вина: ресторани, які працюють у виноробних регіонах або поблизу них, будуть активно продавати місцеві напої. Через збільшення податків та витрат на імпорт, з якими стикаються багато виробників вина, у ресторанів з’являється можливість представити місцеві вина відвідувачам. Розвиток внутрішнього винного туризму, бажання споживачів підтримати місцеві виноробні – це тенденції, які й надалі будуть домінувати.

За матеріалами sommelierschoiceawards.com підготувала О. Піневич-Тодорюк
Фото: sommelierschoiceawards.com

У 2022 році сомельє та менеджери ресторанів мають намір проявляти творчий підхід у веденні бізнесу. Поступово сфера гостинності приходить у норму після локдаунів, люди знову їдять поза домом, але багато ресторанів все ще відчувають нестачу відвідувачів та готові креативити. Отже! • Послуга Wine-to-Go стає дедалі популярнішою. Згідно з аналітичними даними за час пандемії 30-40% доходів ресторанів надходило від […]

Найкращі бари світу за версією The World’s 50 Best Bars

Щорічний міжнародний рейтинг визначив 50 найкращих барів світу-2021. Рейтинг склали на підставі голосування 600 експертів.


Лідерами по кількості переможців стали Китай та Сингапур, від них у рейтинг потрапило по шість барів. Китай: Epic (Шанхай), Union Trading Company (Шанхай), Sober Company (Шанхай), Darkside (Гонконг), Quinary (Гонконг), Coa (Гонконг). Шістьма найкращими барами Сингапуру стали: Tippling Club (Сингапур), Mo Bar (Сингапур), Jigger & Pony (Сингапур), No Sleep Club (Сингапур), Manhattan (Сингапур), Atlas (Сингапур).

The World's 50 Best Bars

По чотири заклади було обрано від Мексики, Іспанії, Австралії та США. У четвірку найкращих мексиканських барів увійшли: Licorería Limantour (Мехіко), Hanky ​​Panky (Мехіко), Baltra Bar (Мехіко), Handshake Speakeasy (Мехіко). Кращими «іспанцями» стали Paradiso (Барселона), Two Schmucks (Барселона), Sips (Барселона), Salmon Guru (Мадрид). Переможцями від Австралії назвали Maybe Sammy (Сідней), Cantina OK! (Сідней), Re (Сідней), Above Board (Мельбурн). Кращими барами США оголосили Katana Kitten (Нью Йорк), Attaboy (Нью Йорк), Dante (Нью Йорк), Cafe La Trova (Майамі).

Великобританія, Аргентина та Італія мають по три «най-най» по версії The World’s 50 Best Bars. Від Великобританії обрали Connaught Bar (Лондон), Tayēr + Elementary (Лондон), Kwant (Лондон). Кращими закладами Аргентини назвали Florería Atlántico (Буенос Айрес), Tres Monos (Буенос Айрес), Presidente (Буенос Айрес). Переможцями від Італії стали Drink Kong (Рим), 1930 (Мілан), Camparino in Galleria (Мілан).

The World's 50 Best Bars

П’ять країн потрапили в міжнародний рейтинг з двоми найкращими барами: це Греція, Японія, Швеція, Арабські Емірати та Росія. Від Греції відзначені The Clumsies (Афіни) та Baba au Rum (Афіни). Від Японії – The SG Club (Токіо) та Bar Benfiddich (Токіо). Кращими закладами Швеції стали Lucy’s Flower Shop (Стокгольм) та Tjoget (Стокгольм); Арабських Еміратів – Galaxy Bar (Дубай) та Zuma (Дубай); Росії – El Copitas (Санкт-Петербург) та Insider Bar (Москва).

По одному бару обрали у Франції – Little Red Door (Париж), Південній Кореї – Charles H (Сеул), Індії – Sidecar (Нью-Делі).

The World's 50 Best Bars


Перше місце в рейтингу The World’s 50 Best Bars належить лондонському Connaught Bar. Цей готельний бар посідає першу сходинку другий рік поспіль. Власниками бару є три вихідці з Італії: Агостіно Перроне (Agostino Perrone), Джорджіо Барджіані (Giorgio Bargiani) та Маура Міліа (Maura Milia). Бар славиться своїми коктейлями та оригінальним блискучим дизайном у стилі Девіда Коллінза (David Collins), відомого ірландського архітектора, який спеціалізувався на дизайні інтер’єрів барів та ресторанів Лондона.

The World's 50 Best Bars



Друге місце у рейтингу також посідає «лондонець», це бар Tayēr + Elementary. Його власники Алекс Кратена (Alex Kratena) та Моніка Берг (Monica Berg) кажуть, що Tayēr + Elementary – це вершина їхньої роботи, «вінець праці бартендерів». Бар складається з двох частин, розділених перегородкою. Бармени часто експериментують з інгредієнтами коктейлів, але подають їх завжди без гарніру. «Тут розмовляє смак рідини», – кажуть Алекс і Моніка.

The World's 50 Best Bars



На третьому місці – бар Paradiso, розташований у Барселоні. У закладі подають незвичайні фірмові коктейлі, наприклад, Supercool Martini, для якого використовують «переохолоджену» воду для створення айсберга в склянці, або Space Colada та Volcano Negroni, які подають поруч із міні-вулканом із сухим льодом, що вивергається над склянкою.

The World's 50 Best Bars



На четвертій сходинці престижного світового рейтингу розташувався афінський бар The Clumsies. Це місце люблять за те, що воно зручне як для ранкової кави та сніданку, так і для того, щоб випити одні з найнеймовірніших коктейлів в Афінах, а також потанцювати о другій годині ночі, якщо у когось є таке бажання 🙂 . І все це завдяки безмежній гостинності та винахідливості Василіса Киріціса (Vasilis Kyritsis) та Нікоса Вакулиса (Nikos Bakoulis). Після карантину власники оновили меню і на противагу гнітючій пандемії, що дарувала аж ніяк не позитивні емоції, розділили напої по категоріях – «щастя», «збудження», «ніжність». Особливе місце займає The Caregiver – оригінальний коктейль на основі горілки та фісташкового молока з гарніром з маринованої моркви.

The World's 50 Best Bars



Замикає п’ятірку лідерів Florería Atlántico – бар з Аргентини (Буенос Айрес). У цій підвальній таверні, прикрашеній морськими чудовиськами, що розписані вручну Тато Джованноні (Tato Giovannoni), зародилися тисячі аргентинських коктейльних історій. Спочатку заклад зосереджував увагу на напоях мігрантів Старого Світу, від голландського Genever до італійського Аmаrо, сьогоднішня коктейльна карта віддає данину корінним громадам Аргентини, і з огляду на це власники тісно співпрацюють з регіональними фермерами, щоб купувати у них крафтові місцеві напої.

The World's 50 Best Bars



Фото: ua.inshaker.com, facebook.com, robbreport.com, 15min.lt/nuotrauka, worlds50bestbars.com

Щорічний міжнародний рейтинг визначив 50 найкращих барів світу-2021. Рейтинг склали на підставі голосування 600 експертів. Лідерами по кількості переможців стали Китай та Сингапур, від них у рейтинг потрапило по шість барів. Китай: Epic (Шанхай), Union Trading Company (Шанхай), Sober Company (Шанхай), Darkside (Гонконг), Quinary (Гонконг), Coa (Гонконг). Шістьма найкращими барами Сингапуру стали: Tippling Club (Сингапур), Mo […]