Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Angélus

Château Angélus залишає класифікацію St Emilion

14.01.2022, Новини

Angélus оголосило, що відмовляється від свого статусу Premier Grand Cru Classé A у 2022 році.


Château Angélus було одним із чотирьох шато у класифікації Premier Grand Cru Classé A з 2012 року. До цього, з 1996 року, воно мало класифікацію Premier Grand Cru Classé B.

Раніше (півроку тому) про свій вихід із системи класифікації повідомили Châteaux Cheval Blanc та Château Ausone. Але якщо рішення Cheval Blanc та Ausone стало очевидним на ранок після закриття прийому заявок на продовження статусу на наступні 10 років – вони їх не подали, власники Château Angélus, навпаки, заявку на збереження статусу подали, але тепер відкликали її.

Мотиви відмови від статусу у трьох шато різні. Cheval Blanc і Ausone заявляють, що причина їх рішення криється в незгоді з критеріями оцінки, маєтки не хотіли залишати ренкінги, але критерії оцінки, на їхню думку, надто сильно відхилялися від фундаментальних аспектів терруару, вина та історії. «Інші другорядні елементи мали занадто велике значення при остаточній оцінці», – заявили П’єр Люртон (Pierre Lurton) і П’єр-Олів’є Клуе (Pierre-Olivier Clouet) з Cheval Blanc.

Château Angélus

Щодо Château Angélus, то його власники зняли свою кандидатуру після того, як минулого місяця суд Бордо оштрафував співвласника шато Юбера де Буара (Hubert de Boüard), визнавши його винним у незаконному конфлікті інтересів під час складання класифікації Сент-Емільйон у 2012 році. Згідно з повідомленням французької газети L’Express Style de Vie, коли Буар обіймав керівну посаду в INAO (Національний інститут походження та якості) та керівну посаду в ODG (Організація з управління та охорони апеласьону), він мав можливість вплинути на визнання статусу шато.

Юбер де Буар не оскаржуватиме вирок про визнання його винним у «неправомірному впливі» під час перебування на посадах.

На офіційному сайті Château Angélus дочка Буара – Стефані де Буар-Рівуаль (Stephanie de Boüard-Rivoal), представник 8-го покоління сім’ї, яка взяла на себе управління шато у 2012 році і є президентом Angelus, висловила жаль з приводу «чинної системи, яка не підходить під завдання області та апеласьону». Вона заявила, що, незважаючи ні на що, шато зосередиться на своєму основному завданні – турботі про терруар для виробництва великих вин.

«Ми маємо різні причини з Cheval Blanc та Ausone, але, можливо, їхній вихід полегшив нам прийняття власного рішення, яке ми обмірковували більше двох років, – каже Стефані де Буар-Рівуаль. – І зараз ми хочемо зосередити нашу енергію на виробництві найкращого вина, на яке ми здатні, а не на боротьбі. Ми чітко знаємо, чого вартує L’Angélus, і насправді для нас нічого не зміниться. Angelus продовжить просувати Сент-Емільйон та Гран Крю Бордо на всіх континентах та у всіх широтах».

В даний час єдиним шато Premier Grand Cru Classé A залишається Château Pavie.

Підготувала О.Бантишева за матеріалами angelus.com, janeanson.com, thedrinksbusiness.com, decanter.com
Фото: janeanson.com, thedrinksbusiness.com

X
Украина