Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Dillon

Château Dillon

29.03.2024, Винні дороги

Tel.: +33556953994
Email: contact@chateaudillon.com
Web: https://chateaudillon.com/
Address: Rue Arlot de Saint-Saud, 33290 Blanquefort, France


Це більше, ніж виноробний маєток, це база для навчання студентів та стажерів Agricultural College De Blanquefort.

Château Dillon було збудовано на початку XVII століття і називалося Château Terrefort, за назвою колишнього маєтку, яке стояло на цьому місці. Найпершим відомим власником шато вважається Анрі де Лоссад (Henri de Laussade), чия вдова в 1596 купила у орача лози. Історія розповідає, що, ймовірно, це були лози білих сортів винограду, найбільш поширених на той час у регіоні Медок. Різні власники змінювали одне одного до 1754 року. У 1754 маєток придбав Роберт Діллон (Robert Dillon), який приїхав з Бордо і вирішив оселитися в цих місцях.

Château Dillon

У 1829 новим власником став Франсуа Сеньйоре (François Seignouret). Він також був родом з Бордо, але поїхав до Північної Америки і заробив статки в Луїзіані, конструюючи меблі для великих будинків. Прагнучи підтримувати зв’язок з країною, звідки він родом, Франсуа часто повертався до Бордо і робив численні операції з нерухомістю, які привели його в цей маєток. У 1830 році він заснував фірму з експорту вина і перетворив свої столярні майстерні у Новому Орлеані на винні льохи. Так Франсуа Сеньйоре створив бренд Château Dillon.

Château Dillon

Франсуа Сеньйоре застосовував на своєму винограднику нові методи вирощування, впроваджені в практику в середині XIX століття: посадку рядами, що дозволяє орати волами, нові методи обрізки та ін. Після смерті Франсуа його вдова взяла управління господарством площею 7 га на себе. До 1890 маєток налічував 125 га, 52 з яких були відведені під виноградник. Далі маєтком володіли нащадки Франсуа Сеньйоре. З 1923 року частина землі була здана в оренду Школі сільського господарства, виноградарства та садівництва Бланкефора. Навчальний заклад із сільського господарства та виноробства було створено за бажанням багатого власника міста Едуарда-Марі Авриля (Édouard-Marie Avril).

У 1932 році Château Dillon було класифіковано як Cru Bourgeois, з 2020 року маєток класифікується як Cru Bourgeois Supérieur терміном на 5 років для вин 2017–2022 років.

Château Dillon

В Château Dillon знаходиться бондарна школа (l’École de Tonnellerie de Bordeaux Gironde) та майстерня, в якій навчаються бондарі з усієї Франції.

У Château Dillon виробляються білі, рожеві та червоні вина.

Джерело: chateaudillon.com
Фото: chateaudillon.com, bordeauxclasswine.com

Drinks+ рекомендує
X
Украина