Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Château Figeac

Château Figeac

01.09.2023, Винні дороги

Tel.: +33 5 57 24 72 26
Email: chateau-figeac@chateau-figeac.com
Web: www.chateau-figeac.com
Address: 33330 Saint-Emilion, France


Історія маєтку походить від II століття нашої ери. В епоху Відродження тут було збудовано триповерхову будівлю особняка та одну з веж, які збереглися й донині. До XVIII століття маєток належав одній сім’ї. У ХІХ столітті Château Figeac неодноразово змінювало власників, які ділили володіння на ділянки та розпродували їх.

Château Figeac

Сьогодні Château Figeac займає 54 га, з них 41 га виноградники, це найбільше виноробне господарство у серці території Сент-Емільйона, внесеної до списку Світової спадщини ЮНЕСКО.

Hortense Idoine Manoncourt

Гортензія Ідоїн Манонкур (Hortense Idoine Manoncourt)

У маєтку нетипові ґрунти для даної місцевості, це шар гравію, що лежить на шарі глини (тоді як в інших маєтках Сент-Емільйона все навпаки). Основний сорт Cabernet Sauvignon, також вирощують Merlot та Cabernet Franc.

Blandine De Brier Manoncourt

Бландін де Бр’єр Манонкур (Blandine De Brier Manoncourt)

У 1892 році Château придбала родина Манонкур. У 1943 році Тьєррі Манонкур (Thierry Manoncourt) зібрав свій перший врожай, поклавши початок відновленню господарства.

Château Figeac

Тьєррі був одним із засновників Бордоського союзу Grand Crus Union. У 1955 році Сhateau увійшло до Premier Grand Cru Classe B. Тьєррі Манонкур помер у 2010 році у віці 92 років, сьогодні Château Figeac керують дочки Тьєррі Манонкура – Бландін де Бр’єр Манонкур (Blandine De Brier Manoncourt) та Гортензія Ідоїн Манонкур (Hortense Idoine Manoncourt).

Château Figeac

2015 року господарство приєдналося до екологічного стандарту ISO 14001.

Усього на виноробні встановлено 12 резервуарів об`ємом від 160 л до 15 гектолітрів, починаючи з 1960-х років вино витримують виключно у нових барелях.

Château Figeac

Фото: facebook.com/ChateauFigeac, chateau-figeac.com/le-vin, wineanorak.com, youtube.com

Drinks+ рекомендує
X
Украина