Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Cotnar

Cotnar представляет…

28.07.2021, Вино

Вина новой линейки Cotnar стали для D+ открытием этого лета. О том, как создавали и какой сами видят Grande Reserve, нам рассказали СЕО Cotnar Максим Волошин и бренд-амбассадор Cotnar Богдан Янчук-Зухер.


Максим Волошин: «Мы создали вино, которым гордимся»

Вина линейки Grande Reserve от Cotnar не похожи ни на один ранее производимый нами продукт. С той частью виноградников, которая предполагалась как основная для вин будущей линейки, наши виноградари работали особенно скрупулезно. Полностью ручная работа, никакой техники, тщательно отобранная ягода, особый подход винодела, который дни и ночи проводил рядом с тем, что должно было стать Grande Reserve. Совокупность всех этих факторов, расчет и стратегия позволили создать вино, которым мы гордимся.

Концепт этикетки возник в моей голове, когда я был на винограднике, а талантливейший дизайнер Беатрис Лань (агентство Submarine Creative Agency), с которой мы начали сотрудничать чуть более года назад, художественно реализовала мои мысли и чувства. Мы хотим донести до вайнловеров, что история и традиции закарпатского виноделия достойны отдельного внимания. Поэтому на этикетке – чистое этно. Девушка с кувшином в традиционной закарпатской одежде, живописная природа – все, что воплощает обычаи и уникальность Закарпатья.

Мы хотим, чтобы украинцы ценили национальный продукт. Пора вспомнить о том, что в Украине есть места, где виноградарство и виноделие – часть ДНК людей, которые проживают там. Совсем скоро вина Grandе Reserve можно будет найти на страницах фирменного интернет-магазина – заходите и покупайте 🙂 . В дальнейшем – исключительно в специализированных магазинах и HoReСa. Мы решили продавать вино по дружественной для покупателя цене – в пределах 250 гривен. Качество вина однозначно выше цены. Идеально – купить и пить. Конечно, можно закинуть по бутылочке в винный шкаф или под кровать и через некоторое время посмотреть, а вдруг там «брильянт» 🙂 . А если серьезно, мы будем очень благодарны за обратную связь по нашему новому вину серии Grandе Reserve. Мы открыты к диалогу, успехов вам и вкусных вин.

Богдан Янчук-Зухер

Богдан Янчук-Зухер: «Вино, яке асоціюється з юністю і мереживними сукнями»…

Нова лімітована серія витриманих вин Grande Reserve 2019 включає моносортові червоні вина «Бастардо», «Мерло», «Сапераві» та бленд «І крапка». Лінійка білих вин Grande Reserve 2020 створена з сортів Шардоне і закарпатської перлини – сорту Леанка. Зазначу, що вік лоз 15-17 років, тому підходили дуже ретельно до відбору ягід і контролю на всіх етапах. Це перший такий експеримент, і всі працівники з нетерпінням чекали на результат. І скажу відверто, ми задоволені. Як казав головний винороб Гейзо Вереш, це вино йому вартувало місяців недоспаних ночей, ніби дивився за малою дитиною. Саме вино (окрім білих) витримувалось в контрольованих умовах у французьких баріках два роки, що вплинуло на кінцеву ароматику та смакові характеристики.

Grande Reserve «Бастардо» 2019. В ароматі сливове варення, трішки шовковиці, джемові нотки. Вино бархатисте, збалансоване. Кислотність врівноважена з тілом вина, таніни приємні, зрілі. Чудово пасуватиме до стейку. До речі, це вино отримало срібну медаль на конкурсі «Краще Українське вино 2021», який проходив у рамках First Ukrainian Wine Festival.

Grande Reserve «Мерло» 2019. Чудовий аромат з тонами ожини, червоних стиглих ягід і навіть трішки лакриці. Легке, збалансоване, яскраве – взяти і пити. Особисто я, коли п’ю це вино, відразу посміхаюсь, от чесно 🙂 . Пасує до м’ясних паштетів, до бограча – просто шикарно.

Grande Reserve «Сапераві» 2019. В ароматі чорний перець, чорна смородина, спеції, стигла вишня. В післясмаку – вишня, смородиновий джем. Таніни напрочуд елегантні та гарно інтегровані. Пасуватиме вино до м’ясної нарізки, сирів, шашлику і щирої бесіди у великій, дружній компанії.

«Експеримент так експеримент!» – сказав головний винороб Гейзо Варош і начаклував бленд Grande Reserve «І крапка» 2019. В ароматі червоні та чорні ягоди, нотки спецій та чорного перцю. Вино гармонійне, з тонами стиглих чорних ягід. Спочатку спробуйте вгадати сортовий склад… і тут невеличка підказка: це 40% Мерло, 40% Сапераві та 20% Каберне. Смакуватиме з витриманими сирами, а також стравами з телятини.

Познайомимось з білими винами. Grande Reserve «Шардоне» 2020. В ароматі зелене яблуко, ноти тропічних фруктів і меду, польові квіти. В смаку відмінно інтегрована яскрава кислотність, мінеральність, тривалий медовий, легкий посмак. До цього вина прекрасно пасуватимуть м’які, делікатні сири.

Grande Reserve «Леанка» 2020. Це вино асоціюється з юністю й мереживними сукнями. Таке воно тендітне і безтурботне. Колір світло-солом’яний, в ароматі літні польові білі квіти. Має високу і відмінно інтегровану кислотність. Гарна пара для страв з риби під вершковим соусом, сирів типу камамбер, брі.

Купуйте, дегустуйте, насолоджуйтесь – і разом просуваймо українське вино!

X
Украина