Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Дороги вина та смаку України

Дороги вина та смаку України

20.04.2021, Статті

В Україні з’явилась національна еногастрономічна туристична мережа «Дороги вина та смаку України».


Проєкт ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» закінчується, але започатковані ним супутні проєкти будуть розвиватися та сприяти підтримці МСП для сільських територій, для виробників вин, традиційних продуктів та напоїв з потенціалом географічних зазначень. Адже еногастрономічний туризм може стати дієвим інструментом для залучення зовнішніх та внутрішніх туристичних потоків до таких країн, як Україна, Молдова, Польща, Грузія. І сьогодні розробляється низка проєктів на просування цього напрямку. В тому числі згадаємо і міжнародну Премію нового, просвітницького формату Wine Travel Awards, започатковану Комунікативною медіагрупою Drinks+.

А останнім часом найголовнішою подією України в царині еногастрономічного туризму стала ініціатива, в яку трансформувався Проєкт ЄС «Підтримка розвитку системи ГЗ в Україні»: громадські спілки «Дороги вина та смаку Української Бесарабії» та «Дороги смаку Прикарпаття» разом заснували громадську спілку «Національна еногастрономічна туристична мережа «Дороги вина та смаку України».

Ця організація буде об’єднанням широкого кола зацікавлених сторін (представників туристичного, агро-виробничого та інших дотичних до туризму секторів, наукових та освітніх організацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, профільних громадських організацій, окремих експертів у сфері туризму, агровиробництва, харчових технологій, географії, маркетингу, регіонального розвитку, лідерів думок та інших зацікавлених сторін), спільна діяльність яких спрямована на розбудову ено- та гастрономічного туризму в Україні шляхом створення системи організованих гастрономічних маршрутів на локальному, регіональному та національному рівнях.

Головною метою спілки є здійснення та захист прав і свобод, задоволення суспільних, економічних, соціальних, культурних, екологічних та інших інтересів учасників, зокрема, в галузі адміністрування проєкту, створення та розбудови національної еногастрономічної туристичної мережі «Дороги вина та смаку України» на засадах кластеризації, сталого розвитку та Європейського Зеленого курсу.

Дороги вина та смаку України

Установчі збори Спілки пройшли 15 квітня 2021 року.

Головою наглядової ради та Президентом Національної еногастрономічної мережі «Дороги вина та смаку України» обрано національного експерта Проєкту ГЗ з питань гастрономічного туризму та гарантованих традиційних особливостей Олену Мотузенко, а Генеральним директором – національного експерта ГЗ з питань створення та розбудови «Доріг вина та смаку України» Валерію Бондаренко.

Президент «Дороги вина та смаку Української Бесарабії» Ірина Польшакова зазначила: «За два роки роботи з Проєктом ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні» ми об’єдналися, навчилися працювати разом та досягли чималих практичних результатів. Завдяки постійній підтримці національних експертів Проєкту ГЗ ми на собі відчули ефективність системного крос-маркетингу та постійного навчання, і свідомі того, наскільки це важливо для формування інших доріг вина та смаку в Україні та створення системи спільного просування на всеукраїнському рівні. Тож, готові ділитися досвідом та рухатися далі в рамках національної еногастрономічної мережі «Дороги вина та смаку України».

Фото: uprom.info, varosh.com.ua

Drinks+ рекомендує
X
Украина