Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Франція – органічні виноградники найбільші у світі

02.12.2022, Новини

За п’ять років площа органічних виноградників у Франції подвоїлась.


Франція має найбільшу площу органічних виноградників у світі, понад 90 000 га виноградників уже сертифіковані, а ще 69 570 га перебувають у процесі переходу з минулого року.

Загальна площа 159 868 га переводить Францію на перше місце в міжнародному рейтингу, хоча Іспанія та Італія вже мають понад 100 000 га сертифікованих виноградників, але темпи їх переведення набагато повільніші, ніж у Франції.

«Динамічний коефіцієнт конверсії у Франції дозволив подвоїти площі органічних виноградників за п’ять років із подальшим збільшенням конверсії на 20% лише у 2021 році», — коментує голова SudVinBio Ніколя Рішарм (Nicolas Richarme), виступаючи на нещодавній презентації виставки Millésime Bio, яка відбудеться на початку наступного року в Монпельє.

Він також привітав низький рівень виходу виробників з органічної схеми, який залишався на рівні близько 4% протягом останніх п’яти років.

Однак у секторі існує певна невизначеність щодо того, чи зможе ринок поглинути всі нещодавно сертифіковані обсяги органічного вина. Рішарм стверджував, що «працює рука об руку з маркетинговими компаніями, яким потрібні були ці обсяги, щоб вийти на значні ринки», додавши, що тепер вони можуть зробити це завдяки вибору вин, які відповідають їхнім очікуванням, і пропонують «надійні проекти» для майбутніх урожаїв.

Джерело: app.vinex.market

X
Украина