Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Henkell Freixenet

Henkell Freixenet: celebrate life!

22.12.2021, Маркетинг

Якщо розглядати світ алкоголю як космос, то компанія Henkell Freixenet буде виглядати як окремий Всесвіт.


Розвиваючись згідно з усіма законами еволюції, вона починалася з успішних сімейних компаній, які згодом злилися в єдину глобальну корпорацію у складі світового гіганта Geschwister Oetker Beteiligungen KG, історія якого налічує майже 200 років. А об’єднання Henkell Freixenet перетворилося на одного із найбільших виробників нашої планети. Бренди з об’ємного портфеля Henkell Freixenet вже стали традиційною частиною урочистих моментів та спогадів для багатьох поколінь поціновувачів висококласного алкоголю. Вина та спиртні напої, виготовлені під керівництвом Henkell Freixenet, перетворюють на свято будь-який будній день!

Henkell Freixenet

Витоки великої корпорації

У наші дні кожен десятий келих ігристого вина у світі виробляється одним із брендів міжнародної корпорації Henkell Freixenet, історія якої розпочалася з невеликої винної крамниці. В 1832 Адам Хенкель відкрив магазин у німецькому місті Майнц, де продавав вина, які виробляв на своїй невеликій виноробні. Вони мали відмінний смак, а справи йшли настільки добре, що через 25 років Адам створив велике виробництво ігристих вин. Він був одним із перших у Німеччині, хто освоїв цю технологію. Вихід ринку першого якісного ігристого вина компанії Henkell Trocken ознаменував собою прорив для марки. А завдяки геніальному лідерству Отто Хенкеля (онук Адама, який прийняв свого часу підприємство) компанія Henkell Sparkling Wines вийшла на міжнародний ринок і досить швидко підкорила його.

Henkell Trocken досі має величезний успіх по всьому світу. За результатами соціологічних опитувань з дослідження ринку GfK, Henkell – одна з трьох найвідоміших у світі німецьких марок ігристого. В Австрії, наприклад, щороку, починаючи з 2005-го, марка визнавалася журналом Reader’s Digest «брендом, якому найбільше довіряють споживачі». Вже кілька десятиліть Henkell лідирує і в Канаді. Незважаючи на пандемію, продажі цього ігристого в 2020-2021 роках зростали в Австралії, Канаді, а також на більш специфічних ринках, таких як Китай і Японія.

Henkell Freixenet

 

Світова синергія

Але повернемося до більш ранньої, але не менш показової історії компанії та бренду. Успіх вин Henkell у всьому світі відкрив можливості розширення. У 1975 році компанія придбала Sektkellerei Carstens KG, за яким пішли подальші придбання та корпоративні злиття. 1987 року колишні конкуренти Henkell & Co. та Söhnlein Rheingold KG об’єдналися у компанію Henkell & Söhnlein Sektkellereien KG. Саме вона зробила перший крок до створення міжнародної корпорації, коли 1988 року придбала австрійський лейбл Scharlachberg. У наступні роки підприємство постійно розширювалося, приймаючи на свою орбіту виробників тихих та ігристих вин та міцних алкогольних напоїв з Угорщини, Франції, Чехії, Словаччини, Польщі, Румунії, Іспанії, Італії, Австралії та США. До складу корпорації увійшли й багато німецьких виноробень.

Найбільша подія відбулася у березні 2018 року, коли Henkell & Co. Sektkellerei придбала 50,67% іспанської виноробної компанії Freixenet та отримала нову назву Henkell Freixenet. Так об’єдналися гіганти: німецький лідер ринку ігристих вин Henkell та іспанський король кави – Freixenet.

Завдяки успішній співпраці з дочірніми підприємствами сьогодні компанія представлена ​​у більш ніж 30 країнах світу, в тому числі і в Україні. Офіційний представник Henkell Freixenet Ukraine успішно презентує українським поціновувачам благородні вина та спиртні напої.

Ігристі – на висоті

Henkell Freixenet є провідним виробником ігристих вин – в асортименті компанії Sekt, Cava, Prosecco, Champagne та Crémant. Доктор Андреас Брокемпер (Andreas Brokemper), генеральний директор Henkell Freixenet, у своєму недавньому інтерв’ю Meininger’s Wine Business International сказав: «Ми є лідером світового ринку ігристих вин. Завдяки альянсу з Freixenet продажі зросли на п’ять відсотків навіть під час пандемії. Mionetto також є надзвичайно сильним брендом, його обсяг продажів становить близько 40 мільйонів пляшок. Сьогодні з Freixenet Mionetto USA ми є одним з провідних імпортерів ігристих вин у США, а з брендами Mionetto, Freixenet, Segura Viudas та Gloria Ferrer стали лідером на ринку сava та другим за рrosecco».

Henkell Freixenet

Винороби та маркетологи Henkell Freixenet постійно моніторять глобальні тренди та адаптують, оновлюють відповідно до вимог попиту свої бренди. І навіть у цьому непростому для презентацій році, на Всесвітній виставці TFWA в Каннах, що відкрилася після карантинних обмежень, компанія Henkell Freixenet виступила з оновленим портфоліо своїх найкращих виробників ігристого – Mionetto, Freixenet, Henkell і Segura Viudas.

Henkell Freixenet планує розвивати преміальне позиціонування Mionetto на ринку туристичної роздрібної торгівлі за допомогою колекції Prestige: Prosecco з області DOC у Тревізо у версіях Extra Dry та Brut, а також органічного варіанта та нового Prosecco Rosе DOC. Останнім часом ринок виявляє все більший інтерес до малих та спеціальних форматів, таких як пляшки обсягом 200 мл, 3×200 мл або 5×200 мл, які Henkell запатентував ще 1935 року. Це спонукало компанію випустити у форматі рiccolo та minis Henkell Trocken, Freixenet Cordon Negro Brut, Mionetto Prosecco Orange та інші ігристі вина. Також цього року Henkell Freixenet продемонструвала свою розширену пропозицію у галузі сталого розвитку: широкий асортимент сертифікованих органічних та веганських ігристих вин різних світових брендів та категорій продуктів.

Рислінг №1

Ніхто не стане сперечатися, популярність ігристих у світі зростає рік у рік. Але й шанувальникам тихих вин Henkell Freixenet знає, що запропонувати. Яскравою зіркою на «тихому» небосхилі сяє преміальний бренд Schloss Johannisberg. Небагато винних ентузіастів, ймовірно, усвідомлюють, що з кожним ковтком рислінгу Schloss Johannisberg вони насолоджуються спадщиною майже 1200-річної історії. Перший задокументований урожай цього вина у Рейнгау датований 817 роком! Рислінг Schloss Johannisberg ознаменував початок нової ери виноградарства у Рейнгау і не лише. Задовго до того, як друковані етикетки стали звичайним явищем, Schloss Johannisberg вже була власна система розрізнення пляшок за допомогою кольорових печаток.

Henkell Freixenet

Schloss Johannisberg також стала першою виноробнею, яка використовувала переваги spätlese (шпетлезе) – пізнього збирання врожаю. Тут же вперше створили й eisweinкрижане вино. Винятковий клімат та особливі ґрунти цієї місцевості дозволяють виробляти рислінги, які відомі у всьому світі своїм вишуканим смаком, ароматом та загалом – преміальною якістю.

Принципи Henkell Freixenet

Сьогодні міжнародна група компаній Henkell Freixenet продовжує свій тріумфальний рух на лідерських швидкостях. І напередодні нового 2022 правила її виноробів звучать на воістину високій ноті:

  • Ми дотримуємося найвищих стандартів якості та майстерності у поєднанні з ринковою бізнес-компетенцією та високим реноме кожної торгової марки.
  • Ми є інноваційними лідерами, орієнтованими на клієнта. Ми прагнемо нових ідей, нових рішень, нових способів роботи і пошуку можливостей.
  • Усі наші думки та дії починаються зі споживача. Наші бренди, продукти та процеси повинні відповідати мінливим потребам людей.
  • Ми створюємо наші продукти, щоб усі шанувальники наших брендів могли гідно відсвяткувати великі та маленькі події свого життя!

X
Украина