Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Prince Trubetskoi Winery

Єдине історичне шато в Україні змінює назву

30.03.2023, Новини

Третя війна в історії Виноробного господарства князя П.М. Трубецького стала поштовхом до змін.


Prince Trubetskoi Winery – єдине історичне шато в Україні. Господарство розташоване у селі Веселе Херсонської області, його вік – понад 120 років. Без перебільшення можна сказати, що це жива історія, до якої міг доторкнутися кожен українець.

Вина «Трубецького» неодноразово здобували найвищі нагороди на авторитетних винних конкурсах. Наприклад, у 2021 році українським вином, яке отримало на Le Mondial des Vins Blancs Strasbourg срібну медаль, стало Riesling Rhine Limited ordinary white dry 2016 від Prince Trubetskoi Winery. Доречи, Riesling Rhine, ще у 1900 році отримало Гран-прі Паризької виставки. Другий рік поспіль Prince Trubetskoi Winery стає номинантом Wine Travel Awards.

Prince Trubetskoi Winery

Але ні більш ніж столітня історія, ні відновлені дореволюційні підвали з розкішною унікальною винною колекцією, що могла б стати справжньою спадщиною людства, не зупинили загарбників від варварських дій. З перших годин війни історична будівля шато була окупована та пограбована, частину рідкісних пляшок розбито, склади розбомблені. Зараз виноробня знаходиться під щоденними обстрілами. Її відновлення займе багато часу та зусиль. Від усієї цінної колекція залишилося лише 52 пляшки.

«Третя війна в історії шато Трубецького стала поштовхом до змін, – кажуть у господарстві. – Ми вирішили перейменувати нашу виноробню на Stoic Winery, щоб віддати належну шану філософії стоїцизму та показати, що жодні випробування не зможуть нас зупинити в нашому бажанні робити краще вино. Відтепер кожна крапля вина, яку ми вироблятимемо, буде трансляцією нашої наполегливості та відданості своїй справі».

Переіменування – є першим кроком до мети та нової історії, саме так вважають винороби історичного шато. Назва Stoic обрана не випадково, адже стоїцизм – це філософія самоопанування, наполегливості, прийняття ситуації та прагнення до кращого, незважаючи на події. «Ми вистоїмо та станемо ще краще».

Винороби підкреслюють, шо поважають історію та діяльність засновника виноробного господарства – російського князя Трубецького, але вважають, що «наша ідентичність та майбутнє не повинні бути пов’язані з російським князем».

Prince Trubetskoi Winery

На дегустацію українских він, що відбувалася на ProWein цого року, колишня Prince Trubetskoi Winery повезла саме ті вцілілі 52 пляшки вина. «Це все, що у нас є, але ця виставка наш маленький крок на шляху до відновлення, – прокоментували винороби. – Серед цих пляшок є ті, які вціліли після підриву нашого склада в Гостомелі. На цьому складі постраждали десятки тисяч пляшок, а вони – вистояли. На виставку ми також взяли чіткі плани, потреби, цілі та… нову назву!»

Prince Trubetskoi Winery

Неможна не сказати про те, що на виставці у Дюссельдорфі були іноземці, які плакали від фото шато до і після… «а наші українські колеги були в захваті, що ми не здаємося, хоча й втратили все… і будівлю, і вино».

Prince Trubetskoi Winery

Отже – Stoic Winery! Своїм стратегічним завданням незламне історичне шато вважає відновлення виробництва високоякісних вин з урахуванням усіх сучасних надбань світового виноробства. «Першочерговою задачею, звісно, є відновити виробництво і продажі вин. Це вкрай важливий фактор для відновлення». А ще – відновити лабораторію, 200 гектарів виноградників, готельно-туристичний комплекс та продовжувати історію цієї території.

Звичайно, все це відбудеться, коли до господарства буде доступ і там буде гарантовано безпечно. Але це обов’язково буде! Залишилось зачекати зовсім трошки.

Щоб забезпечити відновлення та подальший розвиток виробництва, винороби Stoic Winery повні ентузіазму та енергії, адже відтепер у самій їх назві закладена мужність та стійкий підхід до усіх життєвих випробувань.

Фото надано прес-службою Stoic Winery

X
Украина