Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Isabel Mijares

Іспанська королева вина Ізабель Міхарес

22.11.2021, Премія

Найавторитетніший спеціаліст з виноробства в Іспанії Ізабель Міхарес стала номінантом Wine Travel Awards  у номінації Ambassador, категорія Ambassador of the Year. Її спонсором виступає Vinos de La Luz, а спонсорами номінації є «Національна асоціація внутрішнього та в’їзного туризму» ANTRIM, Invest Moldova Agency та USAID.


Марія Ізабель Міхарес була першою жінкою-виноробом в своїй країні і стала іспанським виноробом номер один. А статус амбасадора іспанського вина їй надав сам король Іспанії. Крім того, зараз Ізабель Міхарес (так її називає весь іспано- та франкомовний західний світ) навіть порівнюють з королевою Великобританії, довгі роки авторитетно і успішно правлячою своєю країною.


Життя, присвячене вину

Ізабель Міхарес, якій вже виповнилося 80 років, присвятила своє життя вину. Вона була генеральним секретарем Міжнародної спілки виноробів, президентом найменування місця походження Вальдепеньяс (Valdepeñas), а також керувала проектами в Організації Об’єднаних Націй, консультувала уряди з питань практики виноградарства, та подорожувала різними країнами Латинської Америки та Європи.

За більш ніж п’ятдесят років роботи у галузі виноробства Ізабель Міхарес сприяла розвитку та просуванню на світовій арені близько 800 виноробень у Іспанії, Франції та Латинській Америці. Багато з них сьогодні стали всесвітньо відомі.

Ізабель Міхарес


Вчитися у найкращих!

Ізабель Міхарес за першою освітою – хімік. А в 1967 році вона виграла стипендію від французького уряду для вивчення енології та дегустації вин у Бордо, і закінчила освіту з відзнакою. Під час навчання Ізабель співпрацювала з Емілем Пейно, батьком сучасної енології, в галузі управління виноробнями, встановлення нових підприємств, витримки вин та особливо в галузі сучасного виробництва. Під його керівництвом сеньйора Міхарес зробила свої перші вина для великих виноробень.

«Для мене він був дуже близьким. Мені пощастило вивчати виноробство під його патронатом. Еміль відкрив для мене світ того чарівного вина, про яке ми всі мріяли, коли почали вивчати енологію», – згадує Ізабель.

Повернувшись до Іспанії, Ізабель Міхарес стала першим виноробом, який керував виноробнею Palacio de Arganza у Віллафранка-дель-Б’єрсо.


Ділитися знаннями про вино

«Дона Марія Ізабель» – так її називають у Мексиці, де в Національному університеті є кафедра, яку вона очолює і яка носить її ім’я. Але викладає Ізабель не тільки там, вона читає лекції, мандруючи по всьому світу, є членом кількох іспанських та латиноамериканських академій.

Серед освітніх заслуг Ізабели Міхарес, – переклад з французької на іспанську книги доктора Еміля Пейно «Смак вина». Це видання, насправді, є практично науковим трактатом з енології, до якого звертаються всі винороби та багато бізнесменів у винній сфері – практично, як до Біблії. Не менш популярною в іспаномовному світі стала і перекладена нею з французької книга «Винний ніс», іншого видатного діяча – Ленуара. Зараз важко знайти в Іспанії та Латинській Америці виноробню, де на робочому столі енолога не було б цих книг.

Ізабель Міхарес

Ізабель Міхарес має і свої книги з виноробства. Наразі вона рецензує свою письмову працю «Вино від виноградної лози до келиха», щоб додати деякі відкриття, які з’явилися після 1995 року, коли вийшло перше видання. Доречі, ця книга буде перекладена кількома мовами, зокрема українською. Сподіваємося, цей реліз стане подією року!

Крім того, Ізабель Міхарес має безліч публікацій, статей, дегустаційних нотаток у спеціалізованих журналах, а також є головним редактором аналога French Guide MichelinWine Guide La Guia Repsol (раніше Guía Campsa).  Цей іспанський путівник з вин став одним із найважливіших досягнень Ізабель Міхарес останнього часу. Він продавався, подібно до гіда Мішлен, на заправних станціях найбільшої мережі Іспанії. До нього були включені всі цікаві виноробні країни. «Це дуже точний гід, але особливо важливо для Іспанії, це максимально повне видання, що включає навіть поради, з ким вам слід поговорити, щоб дістатися виноробні і спробувати її вина. Було продано мільйони екземплярів гіда», – ділиться успіхом авторка.


Плани на майбутнє

Ізабель Міхарес – найавторитетніший спеціаліст з виноробства в Іспанії. Вона була першою жінкою, яка отримала звання «енолог» на Піренейському півострові. Маючи ступінь хімічних наук Мадридського університету та докторський ступінь з енології в Університеті Бордо, вона керувала виноробнями, консультувала бренди по всьому світу та створила власний винний гід. Це дуже вражає та надихає.

Ізабель Міхарес

У 80 років вона все ще й не думає залишати справу свого життя. Сьогодні Ізабель Міхарес, як і раніше активна, подорожує, бере участь у конкурсах, консультує виноробні і, перш за все, представляє свою країну на багатьох форумах, культурних та професійних заходах, пов’язаних зі світом вина.

А, крім того, вона була і залишається суддею – причому одним із найавторитетніших та найпостійніших – більшості основних винних конкурсів у цій частині світу.

«Мені стали надавати повагу та почесті. А я вам зізнаюся, що отримувала все це, роблячи те, що найбільше люблю. Це диво і дар долі: здобути визнання за те, що сам обрав справою свого життя», – впевнена Ізабель Міхарес.


• Сторінки номінантів будуть відкриті 10 грудня.

X
Украина