Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Wines of Ukraine

«Компліменти та контракти»: Wines of Ukraine діляться враженнями про London Wine Fair 2024

03.06.2024, Вино Автор: Вікторія Макарова

Міжнародна виставка London Wine Fair 2024, що проходила в лондонському Olimpia 20-22 травня, зібрала понад 9200 відвідувачів, з яких 31% складали представники он-трейду та 22% — представники оф-трейду.


Незважаючи на те, що кількість відвідувачів трохи зменшилася порівняно з 2023 роком, якість, безумовно, зросла, що підтвердили як організатори, так і учасники виставки. Загалом у цьогорічній LWF взяли участь більше ніж 400 виробників з усього світу. Крім великих міжнародних компаній, таких як Hatch Mansfield, Felix Solis, ABS і Mentzendorff, на виставці були національні павільйони, що презентували виробників з ключових виноробних регіонів Нового і Старого світу. Серед них вперше була присутня Японія з національним павільйоном, присвяченим саке. 

Wines of Ukraine

Wines of Ukraine також взяли участь у London Wine Fair — втретє поспіль із національним стендом, що презентував 15 виробників вина та міцного алкоголю з різних регіонів України, у тому числі дві британські компанії, що належать українцям. Український стенд відвідало дуже багато гостей, серед них — журналісти, блогери, міжнародні баєри, сомельє та представники HoReCa, а також інфлюенсери та винні знаменитості. Всі гості були вражені широким асортиментом вин, від сухих тихих до ігристих і природно-солодких, а також — оригінальними українськими міцними напоями.

Wines of Ukraine

Анатолій Павловський, бренд-амбасадор UA Wines UK, що презентував українські вина на національному стенді, ділиться своїми враженнями від івенту:

«Згідно нашої статистики, за три дні ми мали нагоду поспілкуватись приблизно з 800-900 відвудувачами. Організатори повідомили, що виставку відвідало більше ніж 9 тисяч людей — тобто можна сказати, що кожен десятий учасник виставки предметно зацікавився українським вином». На думку Анатолія, цього року на українському стенді було менше баєрів великих торгівельних мереж, які шукають більш дешеві, масові вина, проте зацікавленість від сегменту HoReCa і винних бутіків, а також — спеціалізованих мереж, значно зросла, особливо зважаючи на те, що багато з вин, представлених на стенді, вже доступні для замовлення у Великій Британії. «Як завжди, Одеський Чорний та Тельті Курук були фаворитами серед відвідувачів і отримали багато компліментів. Проте не менше схвальних відгуків отримали інші наші локальні сорти — Сухолиманський та Цитронний Магарача. Цікавість до незвичайних, автентичних сортів та автохтонів на міжнародних ринках зростає щороку», — коментує Павловський.

22 травня в освітній зоні на LWF відбулись майстер-клас і дегустація Discover the Taste of Ukraine («Відкрий смак України»), які проводили Річард Бампфілд, Master of Wine з Великої Британії, та Світлана Цибак, представниця Wines of Ukraine, співвласниця компанії-імпортера UA Wines UK та СЕО виноробні Beykush. Майстер-клас і дегустація пройшли дуже успішно. Доповідачі представили 6 українських виноробень та 6 вин з різних регіонів та унікальних терруарів: 

  • Carpathian Sekt Rose Brut Blaufrankisch від Château Chizay (Закарпаття)
  • Duo Select від Bolgrad (Одещина)
  • Telti-Kuruk від Beykush (Миколаївщина)
  • Odesa Black Premium від Villa Tinta (Oдещина)
  • Haut de Gamme від Kolonist (Oдещина)
  • Cabernet Sauvignon Iukuridze Family Wine Heritage від SHABO (Oдещина).

«Освітня зона, де проходив майстер-клас та дегустація, була заповнена, гості були приємно вражені якістю та різноманіттям наших вин і ставили багато запитань. Кожна подія такого масштабу є чудовою нагодою комунікувати з міжнародними винними професіоналами й надалі поширювати інформацію про українське виноробство у світі. Сподіваємось, що всі компліменти, які отримали наші вина, конвертуються у нові експортні контракти», — розповідає Світлана Цибак. 

Wines of Ukraine

«Для мене було честю виступати разом зі Світланою на London Wine Fair, a також — познайомитися з багатьма виробниками на стенді Wines of Ukraine, який, на щастя, був дуже популярним протягом усіх 3 днів виставки. Цілком логічно, що ми можемо підтримувати економіку України, купуючи українські вина. Не маю жодного сумніву, що ці вина варті того, щоб бути представленими у багатьох винних картах в першу чергу завдяки своїй якості, а не лише як жест солідарності. Дякуючи зусиллям Світлани та її чудових колег вина багатьох провідних українських виробників вже доступні у Великій Британії та на багатьох експортних ринках», – коментує Річард Бемпфілд, MW (Richard Bampfield). 

Wines of Ukraine

Завдяки зусиллям команди Wines of Ukraine, а також щоденній праці, таланту та пристрасті українських виноробів, українські вина отримали міжнародне визнання, і професійний інтерес до них та обізнаність постійно зростають. 

Wines of Ukraine

Участь Wines of Ukraine у ​​London Wine Fair відбулася за підтримки програми міжнародної співпраці ReACT4UA (Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі), що фінансується урядом Німеччини. Стратегічним виконавцем програми є німецька федеральна компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH. Програма спрямована на підтримку економічної стабільності, відновлення та зростання України, створення кращих умов для розвитку українських малих і середніх підприємств (МСП), особливо з огляду на вступ до ЄС.

X
Украина