Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Villa Tinta

Villa Tinta – 25 кРОКІВ на шляху досконалості

16.02.2024, Вино Автор: Наталія Захарчук

Villa Tinta – провідна виноробня Одещини, заснована чверть століття тому Валерієм Антоновичем Тінтуловим, – пройшла великий шлях від сімейного бізнесу до відомого виробника в Україні, а також отримаао визнання на міжнародній арені.


Виноробне господарство, відоме під назвою «Винхол Оксамитне», було засноване в 1998 році в селі Оксамитне Болградського району Одеської області, на землях, де колись розташовувалося історичне виноробне шато графа Давидова.

Загальна площа виноградників становить майже 1000 га, з яких 550 га власні. Спочатку  на виноробні виробляли вина, що розливалися під марками інших брендів, а з 2017 року підприємство вивело на ринок власну колекцію вин: Villa Tinta, Tintarella, Tinta. Виноробня  і зараз разом з випуском власних марок, займається вирощуванням і продажем виноматеріалу компаніям-партнерам.

Villa Tinta розташована у долині озера Ялпуг. Цей унікальний теруар, є невід’ємною частиною успіху виноробні. Його благодатні ґрунти та помірний клімат ідеально підходять для вирощування винограду та виробництва вина.

У 2018 році Валерій Антонович Тінтулов разом з іншими виноробами долини озера Ялпуг долучився до створення одних з перших в Україні географічних зазначень PDO Yalpug для вин з сортів Одеський Чорний та Сухолиманський та однойменного PGI для вина з європейських сортів винограду.

Сьогодні виноробне підприємство  Villa Tinta очолюють сини Валерія Антоновича, який пішов з життя у 2020 році. Юрій та Костянтин гідно продовжують справу батька, ціллю життя якого було створення бренду українських вин високої якості, а також бажання розповісти історію свого краю болгарських переселенців через унікальний локальний продукт. Саме тому Villa Tinta від самого початку бере участь у проєкті «Дорога вина та смаку Української Бессарабії», і її двері завжди гостинно відкриті для гостей, що приходять з добрими намірами. Адже бували й інші…

У 2021 році власники Villa Tinta стикнулися з рейдерським захопленням свого підприємства. Невідомі особи захопили офіс та виноробню, що призвело до повної зупинки виробництва. Однак сім’я Тінтулових та колектив Villa Tinta виявили мужність та відновили свою діяльність, продовжуючи радувати шанувальників своїми винами, зберігаючи та розвиваючи успішну традицію виробництва вина, попри серйозні виклики і перешкоди.

Зараз, під час повномасштабної війни, постійної загрози ворожих обстрілів  Villa Tinta продовжує працювати – вирощувати виноград та виробляти чудові вина, працювати над їхнім удосконаленням та просуванням.

Незважаючи на триваючу війну, українські винороби приймають відвідувачів і презентують світові українську виноробну культуру на міжнародних майданчиках, зокрема на Wine Travel Awards, до дружнього ком’юніті якого Villa Tinta приєдналася  2023 році.

Лише за 2023 рік вина Villa Tinta взяли участь у понад 15 різних винних івентах, з них чотири міжнародні: ProWine, Vyno Dienos (Литва), London Wine Fair та Фестиваль молодого вина в Молдові. Крім того, Villa Tinta в пулі кращих представляла виноробство України в рамках торгової місії в Швеції. І, звичайно ж, на часі згадати принаймні останні досягнення Villa Tinta на авторитетних міжнародних конкурсах: 91 бал на IWSC; Gilbert and Gaillard wine competition – 6 медалей за 6 зразків(!), серед яких подвійне золото за «Каберне Вілла Тінта», золото за «Мерло» та «Одеський Чорний» і «Сухолиманське», срібло за «Шардоне».

На конкурсі Ukraine Wine&Spirits Awards 2023: у п’ятірку вин з найвищою нагородою увійшло Villa Tinta Ukrainian Liberty Wine Blend White, золото також одержали – VillaTinta Ukrainian Liberty Wine Blend Rose та ігристе Tintarella Muscato; срібло – Villa Tinta Ukrainian Liberty Wine Blend Red, а бронзу і високі бали – Tintarella брют, «Одеський Чорний», «Каберне», «Мерло», «Сухолиманське» та інші. Як стверджують власники – брати Тінтулови, цього сезону очікують червоні вина відмінної якості – з гарним потенціалом на майбутнє.

Вже незабаром у продажу з′явиться нове, яскраве ігристе вино Tintarella Brut Rose, яке днями презентувала Villa Tinta. Гарне, чисте рожеве вино виготовлене з сортів Піно Нуар та Сухолиманський. В ароматі відчувається поєднання ніжних нот червоних ягід, свіжість яблук та трохи квіткових тонів. Вино відрізняється приємним смаком з нотками полуниці і вершків. Tintarella Brut Rose створене, щоб дарувати радість і насолоду життям, має всі шанси стати на п′єдестал переможців поруч з іншими чудовими винами Villa Tinta.

Villa Tinta стала символом стійкості, якості та збереження традицій. Її історія є свідченням того, що навіть найважчі випробування не можуть зупинити відданих і закоханих у свою справу людей в їхньому прагненні до створення вин виняткової якості.

X
Украина