Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Kyiv Food and Wine Festival повертається на ВДНГ

01.05.2024, Новини

18-19 травня на столичний ВДНГ повертається легендарний фестиваль сиру та вина Kyiv Food and Wine Festival, міжнародним інформаційним партнером якого є Drinks+ та Wine Travel Awards. Це ключова подія виноробного та гастрономічного сектору України, де смак поєднується зі знаннями. У 2024 році фестиваль святкує своє десятиріччя, а травневий фестиваль стане 20-м у історії проведення. На ювілейній події будуть представлені провідні українські виноробні та крафтові сировари з усіх куточків України.


Сергій Клімов, засновник та організатор Kyiv Food and Wine Festival, амбасадор українських вин, автор книги «Нерозказана історія українського виноробства» (видавництво Ukraïner), пишається тим, який шлях пройшов фестиваль та українське виноробство за 10 років: «У далекому 2014 році Kyiv Food and Wine Festival став початковою точкою популяризації якісних українських вин. На тому фестивалі, який проходив ще у місці під назвою G13, де сьогодні побудований житловий комплекс, було представлено 5 українських виноробень. Виноробня Beykush, яка сьогодні асоціюється з новою хвилею українського виноробства, тоді вперше представила киянам свої вина на широкий загал, а виноробня Князя Трубецького, яка у 2022 році була пограбована та зруйнована росіянами сьогодні носить нову назву Stoic Winery.  За ці 10 років кардинально змінилося відношення до українських вин серед українців у позитивну сторону, з’явилися десятки нових виноробень, радикально трансформувалося законодавство, почали розвиватися нові виноробні регіони, зірками стали місцеві сорти винограду, як Одеський Чорний, Сухолиманський Білий, Цитронний Магарача (і це лише початок), українські вина експортуються за кордон, відроджуються старі традиції, видаються книги про історію українського виноробства, виходять фільми».

Ювілейний 20-й фестиваль збирає близько 30 провідних українських виноробів нової хвилі, які особисто презентують вина нового сезону. Відвідувачі заходу матимуть ексклюзивна можливість скуштувати найновіші розливи усіх учасників та познайомитись з виноробами особисто. Вина Поділля, Наддніпрянщини, Галичини, Бессарабії, Закарпаття та інших регіонів дивуватимуть, адже з кожним роком лози стають доросліше, сорти винограду різноманітніші, а вина ще цікавіші. Більшу частину вин можна буде продегустувати безкоштовно та обрати те, що вам до смаку.

Великий маркет сиру, де більше 10 кращих крафтових сироварів презентують свої сири – різноманітні смаки та асортимент. Дегустація сирів також безкоштовна на більшості стендів учасників. Сирний партнер Kyiv Food and Wine Festival «Школа сироваріння Тетяни Дядечко».

Гості в числі перших матимуть змогу оцінити на фестивалі кращі українські вина та сири й поставити їм свою оцінку. На вході будуть видаватися спеціальні жетони, один з яких потрібно віддати виноробу, а інший – сировару, продукція яких сподобалася найбільше. Наприкінці фестивалю будуть підведені підсумки, визначено фаворитів та оголошено ТОП-3 виноробні та їхні три найпопулярніших вина, а також ТОП-3 сироварні і три їхні найсмачніші сири.

Окрім вже звичної школи вина, де проходять лекції та дегустації від провідних експертів винної індустрії та презентації новинок від українських виноробів, буде діяти ще й школа сиру, де впродовж двох днів гостей будуть навчати сирній культурі та її поєднанню з гастрономією кращі сировари країни. Відвідування школи вина та сирної школи входять у вартість квитка.

Впродовж двох днів будуть проходити і сирні майстер класи від «Школи сироваріння Тетяни Дядечко», де усі бажаючі зможуть долучитися до створення фестивального сиру та опанувати це ремесло самостійно. Взяти участь може будь який гість фестивалю безкоштовно.

Також на гостей фестивалю чекає фудкорт з різноманітними стравами – реберця, свіжа піца, крафтове мʼясо, українські страви в новому виконанні.

На 20-му фестивалі буде два типи квитків – з келихом та без. Якщо ви маєте свій келих та хочете прийти з ним тоді купуйте квиток без келиху. Ті, хто хочуть поповнити колекцію матимуть таку змогу, придбавши квиток з келихом з новим логотипом.

Традиційно фестиваль підтримує ЗСУ. Частина коштів від вхідних квитків та додаткових активностей в рамках події відправиться у благодійний фонд «Лелека», який опікується тактичною медициною та тим, що рятує життя нашим захисникам та захисницям. Минулої осені фестиваль Brave Wine (в 2022-2023 роках Kyiv Food and Wine Festival проводив менший фестиваль в укритті під назвою Brave Wine) передав у благодійний фонд Лелека 151 200 гривень, на які були придбані 5 повністю укомплектованих наплічників для бойових медиків.

Переглянути детальну програму та купити квитки на фестиваль можна на сайті фестивалю. Приходьте з сім’єю та друзями і відкривайте світ українських вин, крафтових сирів та гастрономії на Kyiv Food and Wine Festival, 18-19 травня, ВДНГ, павільйон 4.

Щоб отримувати оперативну інформацію про учасників та розклад, підписуйтесь на соціальні мережі фестивалю: Facebook, Instagram

X
Украина