Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківНаталія Бурлаченко, колумніст Drinks+, поділилася враженнями про найбільший фестиваль крафтового пива, який відбувся 13-15 серпня у столиці Туманного Альбіону.
London Craft Beer Fest – знакова подія для Британії: мешканці Туманного Альбіону насамперед відомі своєю любов’ю до пива, міцних напоїв і вже потім – до вина. Крім того, цей фестиваль виявився першим великим масовим заходом, який влада Об’єднаного Королівства дозволила провести після суворих карантинних обмежень.
Незважаючи на послаблення, організатори вжили безпрецедентних заходів безпеки, а головною умовою відвідування фестивалю стала обов’язкова наявність «свіжого» негативного тесту на Covid-19. До речі, зробити його в Британії можна досить легко – ця безкоштовна послуга пропонується на всіх залізничних вокзалах та в багатьох людних місцях. Крім того, організатори розділили потоки відвідувачів: кожний з трьох фестивальних днів був поділений на денну та вечірню частини.
Двоповерхова виставкова зала експоцентру Tobacco Dock, яка стала місцем проведення івента, зустрічала гостей приємним ароматом смажених сосисок та м’яса – чудовий пейрінг з головним напоєм фестивалю, дегустаційний келих якого, до речі, чекав кожного гостя на вході! Згідно з даними організаторів, у London Craft Beer Fest взяли участь близько 100 виробників пива – і це не лише місцеві пивоварні, а й учасники з інших країн. Наприклад, я познайомилася з командою з Чехії, яка привезла свій чудовий бренд Budvar, що входить в групу Budwiser.
Продегустувавши 4 зразки цього бренду – Budvar Lager 5%, Budvar Dark Lager 4,7 %, Budvar Krausened 4% та безалкогольний Budvar Nealko – можу сказати, що всі вони виявилися приємно м’якими, з солодкуватим присмаком та помірною гірчинкою в післясмаку. Budvar Nealko здивував насиченістю смаку, легкістю і в той же час – справжнім смаком світлого пива.
Ще один стенд, який привернув мою увагу, презентував нетиповий для фестивалю продукт: в бляшанках рожевого, жовтого та лаймового кольорів з написом Sunday Vodka Seltzner 4% ABV був напій на основі горілки, содової та справжнього фрешу з кавуна, лайма та ананаса з імбиром.
За словами швейцарських виробників цього напою, в ньому 0% цукру та 0% глютену, а до складу входять лише натуральні інгредієнти. Що ж, виробники тримають руку на пульсі, адже тренд на здоровий спосіб життя змушує споживачів шукати напої з натуральними складниками, а також з низьким або нульовим вмістом цукру та глютену.
Вдалося мені поспілкуватися і з представниками Amerіca’s Brewer Association (Американської Асоціації Броварів), на стенді яких було представлено велику кількість брендів. Читачі Drinks+ знайомі з цією організацією: на сайті drinks.ua регулярно з’являються матеріали амбасадора Американського крафтового пива Асоціації броварів в Європі Лотте Пеплоу. The Brewers Association представляє більш ніж 70% індустрії пивоваріння, а її члени виготовляють більш ніж 99% пива, звареного в США.
На моє прохання пригостити мене чимось особливим мені запропонували Bell’s 35th Anniversary Expedition Stout Reserve. Це стаут з найдовшим терміном варіння у США. Вперше був виготовлений у 1989 році способом тривалого варіння – напій вийшов досить витривалим для довгих подорожей. Цим спеціально звареним стаутом броварня Bell’s вирішила відсвяткувати 35-річчя свого заснування власником Лері Беллсом. Мене вразив приторно-солодкуватий аромат, який сильно нагадує витриманий Towny Port, має аромат інтенсивного смаження та значне відчуття хмелю, а міцність 11,5 % дозволяє Bell’s 35th Anniversary Expedition Stout Reserve балансувати між десертними та діжестивними напоями. Безумовно, це стаут для повільного вживання маленькими ковтками.
Взагалі London Craft Beer Festival – це таке свято пива, де завжди можна зробити багато відкриттів, познайомитись з яскравими виробниками та відвідати цікаві івенти, які проводяться в рамках фесту. Тож, аби не пропустити нічого цікавого, наступного разу я придбаю (і раджу всім любителям крафтового пива!) квиток на всі три дні заходу. London Craft Beer Festival, до зустрічі!
Наталія Бурлаченко, бренд-амбаcадор Vinos de La Luz, сомельє, колумніст Drinks+
06.01.2025
13.12.2024
05.07.2024