Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Неймовірні враження, що дарують Asti Spumante і Moscato d’Asti

24.03.2023, Премія

Познайомтеся з історією, традиціями, мистецтвом і чудовою кухнею в оточенні неймовірної природи П’ємонту. Представляємо  туристичні маршрути і цікавих персоналій, готелі і ресторани, які стали номінантами Wine Travel Awards, і допоможуть вам отримати найяскравіші враження від цієї подорожі.


Італійський регіон П’ємонт – земля старовинних сіл і містечок, з безліччю замків і старовинних резиденцій, де у виритих у землі льохах і тунелях досі витримують чудові вина, що цінують у всьому світі. Адже саме тут понад сто п’ятдесят років тому народилося перше італійське ігристе – Asti Spumante. Серед головних визначних пам’яток провінції Астіі, яка у 2014 році стала першим із головних виноробних регіонів Італії, оголошених ЮНЕСКО об’єктом Всесвітньої спадщини, і 50-м італійським об’єктом, є Canelli’s Cantine Storiche в, дивовижні підземні хранилища вина, що звиваються десятками кілометрів під містом. На туристів також чекають захоплюючі дух панорами пагорбів, вкритих рядами виноградних лоз, середньовічні вежі та фортеці, розкидані по всій сільській місцевості, а також квітуча природа, що захоплює і вражає. І, нарешті, знаменита вишукана кухня регіону, в якій ремісничі холодні закуски та сири ідеально поєднуються з Asti Spumante або Moscato d’Asti 

Представляємо вам найкращих провідників у цьому захоплюючому еногастраномічному світі.

TrEno LMR – унікальний туристичний маршрут залізницею. Подорож на історичному потязі – це дивовижний досвід, а коли цей потяг курсує вздовж знаменитого регіону італійського виноробства – це справжній скарб. Таким є TrEno, що пролягає через виноградники Ланге, Монферрато та Роеро, розташовані в Нижньому П’ємонті. Дивовижні ландшафти, яких немає більше ніде в світі, історичні пам’ятки та давні традиції виноробства цього регіону, а також чудова кухня та всесвітньо відомі вина – все це сприяє незабутнім враженням, які цінують туристи з усього світу. Кажуть, що хороший еногастрономічний досвід – найкращий спосіб познайомитися з краєм та його традиціями. Туристам рекомендується забронювати повний досвід вино-обід, даючи їм можливість поїсти в найбільш автентичних і вишуканих ресторанах – Ristorante Grappolo d’Oro, Osteria dei Meravigliati, Ristorante ‘n Ca’ ‘d Basan.

Moscato Wine Route – це 19 км кільцевої винної траси Манго – Камо – Манго. На цьому веломаршруті туристи можуть зануритися у виноградники, відвідати Museo a Cielo Aperto (музей під відкритим небом), познайомитися з виробниками, продегустувати вина та послухати їхню історію. Тут навіть найвибагливіші будуть у захваті від раю ароматних пянких нот, понад 14 вин DOCG і 18 DOC, такими енологічними шедеврами, як Barolo, Barbaresco, Barbera, Roero, Roero Arneis, Alta Langa, Ruchè, Nizza, Moscato і Asti Spumante, Dolcetto, Nebbiolo, Freisa, Brachetto, Malvasia, Cortese тощо.

Canelli and the Underground Cathedrals, які з 2014 року внесені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, є справжнім архітектурним шедевром Канеллі, що справедливо вважається столицею італійського Spumante. Чотири відомі виноробні, Contratto, Bosca, Coppo та Gancia, розповідають історію цього виноробного регіону і продовжують її створювати. Це унікальний досвід. Краса, магія, емоції та натхнення – те, що ви знайдете подорожуючи старовинними підземеллями у супроводі келиха традиційного Spumante – інтенсивного, елегантного і неповторного.

Ristorante Madonna della Neve. Цим рестораном, який із простого сільського трактиру перетворився на важливе місце для місцевої гастрономії, сім’я Сіріо керує з 1957 року.  Простота, гостинність і сердечність, які завжди вирізняли цю сімейну справу, залишаються незмінними протягом десятиліть. 

Господарі пропонують своїм гостям насолодитися стравами з місцевих продуктів та познайомитися з місцевими винами як від історичних, відомих виноробень, так і від малих виноградарів, які, однак, виробляють вина безсумнівної досконалості.

Це ідеальне місце для тих, хто хоче відпочити в теплій, домашній атмосфері і трохи позбутися повсякденної рутини.

Relais Villa Prato належить родині винокурів Бертас. На території цього закладу знаходиться Le Distillerie Berta – Enrico Simonetta Annacarla Giulia, що виробляє якісну граппу як дистилят, який можна пити в найособливіших випадках.

В комплексі функціонує унікальний Wellness & SPA – 1000 квадратних метрів ніш і тунелів, що петляють під землею. Ресторани, де їжа та вино грають ароматами та текстурами П’ємонту, надають своїм гостям найкращий сервіс. А у підвалах Relais Villa Prato зберігається більше 1000 вин з Іспанії, Аргентини, Франції, Австрії та Німеччини. Але найбільший вибір, звичайно, італійських вин. 

Accademia Maestri Pasticceri Italiani, заснована в червні 1993 року, представляє максимальний синтез професіоналізму в галузі національної випічки на академічному рівні, і спеціалізується на традиційних італійських десертах. Італійська кухня цінується у всьому світі, а її прихильники прекрасно знають, що десерти та випічка ідеально поєднуються зі зірковим ігристим вином провінції Асті – Moscato d’Asti.

Casa Martini – Martini & Rossi знаходиться в Пессіоне-де-К’єрі, неподалік від центру міста Турин, в історичних приміщеннях Martini & Rossi. Понад 150 років у гостинних стінах Casa Martini, історичного виробничого майданчика MARTINI, народжувалися найкращі традиції. Сьогодні двері садиби відкриті для приватних прийомів і конференцій, а також для екскурсій. Під час відвідування Casa Martini у вас буде можливість дослідити захоплюючий світ MARTINI на різноманітних локаціях: Martini Terrace, Saloon Bar, Botanical Laboratory, Bar Academy, Old Laboratory, Mondo Martini Gallery, Museum of Winemaking і Martini Shop.

Casa Martini – це місце для душі, а також справжній дім, адже тут комфортні номери і якісний сервіс. Це ідеальне місце як для проведення івентів, так і для відпочинку.

Giorgio Facchinetti – амбасадор Consortuim Asti Spumante і Moscato d’Asti DOCG є сучасним привабливим обличчям відомого бренду. Джорджіо Факкінетті завдяки своїй пристрасті та харизмі вражає своїх клієнтів зірковим італійським ігристим вином. Талановитий бармен Asti пропонує нові та сучасні напої, які підкреслюють універсальність і природні характеристики Asti Spumante і Moscato d’Asti. 

Джорджіо Факкінетті проводить курси в обладнаній аудиторії, а також розробив онлайн-курс Flair Barmending, де навчає учнів і послідовників, які переймають знання про професію бармена та мистецтво презентації Asti.

Daniele Eberle серед виноробів П’ємонту є відомим консультантом, агрономом і енологом Asti DOCG, а також завдяки своїй освітній діяльності. Даніеле Еберле ділиться своїми ноу-хау, розробляє ланцюги поставок для виробників вина, співпрацює з виноробнями і консорціумами для захисту назв і територій. Він консультує виноробів, починаючи з пошуку ділянок для виноградників, вибору сортів винограду, застосування профілактичних заходів для вирощування здорових рослин, побудови сталого виробництва тощо. Даніеле веде блог, де висвітлює власні прогресивні ідеї, дає поради, розповідає про нові освітні програми, а також ділиться досвідом щодо успішно реалізованих проєктів.

Tinto&Fede Decanter Radio Program – одна з найпопулярніших програм Radio2. Federico Quaranta та Nicola Prudente, відомий як Tinto, голоси Decanter, створили понад 1500 епізодів, присвячених вину та їжі, і вони гарантують, що їм ще є про що розповісти. Випадково потрапивши у світ їжі та вина, Fede & Tinto лише за кілька років стали лідерами громадської думки, зумівши перетворити новини високої кухні, вишуканої їжі та вина на практичний і популярний контент. У 2008 році вони потрапили до Книги рекордів Гіннеса, коли підняли тост з келихом Asti DOCG висотою 2,50 м на Piazza del Duomo в Сполето перед тисячами людей. Fede & Tinto також мають  нагороди за своє радіо-шоу як найкраще італійське та міжнародне ЗМІ, що пропагує італійську культуру їжі та вина.

Cinzia Benzi App Bollicine del Mondo – перший мобільний додаток, присвячений всесвіту ігристих вин, випущений в січні 2023 року. У Bollicine Del Mondo можна знайти 500 виноробень, 21 гастрономічний і винний маршрут, 14 винних ентузіастів з 27 країн на 6 континентах – це стане у нагоді тим, хто подорожує і цікавиться вином.

Серцем і душею Bollicine del Mondo є Чінція Бенці, експерт із вина та гастрономії та письменниця, одна з найвідоміших італійських Women of Wine. Вона підтримала ідею Паоло Марчі, кулінара та винного критика, засновника та куратора Identità Golose, першого італійського конгресу авторської кухні та кондитерських виробів, і залучила свого друга Андреа Гріньяффіні, експерта з їжі та вина. Разом із Клаудіо Чероні, засновником Identità Golose, президентом бюро MAGENTA, вони зробили можливим цей революційний проєкт.

X
Украина