Внимание!

На сайте используются cookie файлы

The site uses cookie files

Данный сайт имеет возрастное ограничение!

This site has age restrictions!

Я подтверждаю, что мне, увы, уже давно исполнилось 18 лет
I confirm that I have 18 years!

Gastronomy and Wine Portal

Austrian Digital Wine Atlas

Нові можливості Austrian Digital Wine Atlas

19.07.2024, Новини

У 2021 році Австрійська рада з винного маркетингу (Austrian Wine Marketing Board) представила унікальний онлайн-сервіс – austrianvineyards.com, де відображається докладна інформація про всі виноробні регіони та виноградники Австрії. Наразі Austrian Digital Wine Atlas поповнюється новими можливостями.


Винні експерти розуміють, який вплив має ґрунт на лози і, як наслідок, на якість вина. Ґрунт впливає на дозрівання винограду, постачання поживних речовин та співвідношення цукру і кислотності. Тепер (вперше у світі) усі геологічні характеристики кожного австрійського винограднику (Rieden) можна прочитати у Austrian Digital Wine Atlas.

Цифровий атлас austrianvineyards.com надає інформацію про ґрунт 5000 австрійських виноградників, від типу субстрату (сланець, лес, глина тощо) та типу ґрунту (коричнева або чорноземна земля) до текстури ґрунту (піщана або суглиниста). А завдяки інформації про зміст вапна та гумусу, проникність та властивості води відвідувачі ресурсу зможуть глибше вивчити геологію кожного виноградника.

Austrian Digital Wine Atlas

«Вплив ґрунту на вино давно є предметом інтенсивних дискусій серед любителів вина. Зараз ми є першою виноробною країною, де створено електронний атлас із зазначенням типів ґрунту та геологічними характеристиками кожного з наших виноградників. Завдяки цій визначній події ми беремо на себе новаторську роль у міжнародному виноградарстві», – з гордістю каже Кріс Йорк (Chris Yorke), генеральний директор Австрійської ради з маркетингу вина (Austrian Wine).

Карта геологічних характеристик – це спільний проєкт Austrian Wine та  Інституту географії та регіональних досліджень Віденського університету.

Джерело: austrianwine.com
Фото: austrianwine.com

X
Украина