Увага! На сайті використовуються cookie файли.
The site uses cookie files
Даний сайт має вікове обмеження.
This site has age restrictions!
Я підтверджую, що мені, на жаль, давно виповнилося 18 роківСпрямований на визнання, оцінку та допомогу у просуванні брендів спиртних напоїв – London Spirits Competition оголосив переможців. Drinks+ та Wine Travel Awards – інформаційні партнери цього заходу.
Організатори повідомляють, що цього року за бажані бронзові, срібні та золоті медалі змагалася рекордна кількість учасників – близько 2000 брендів спиртних напоїв прибули на конкурс із понад 80 країн. Наразі London Spirits Competition є одним із найважливіших у світі змагань з алкогольних напоїв, у якому беруть участь бренди з усього світу. Спиртні напої оцінюються за трьома основними критеріями: якість, вартість та упаковка. Щоб стати медалістом, спиртні напої мають показати високий рейтинг за всіма трьома чинниками.
Конкурс пишається своїм суддівським складом, кожного року приділяючи особливу, ключову увагу суддям, їхнім іменам та послужному списку. До зіркового складу цього року увійшли незалежний консультант з брендів та байєр спиртних напоїв Іван Діксон (Ivan Dixon), байєр спиртних напоїв та пива Harvey Nichols Браян Родрігес (Bryan Rodriguez), власник бару та галузевий консультант Сальваторе Калабрезе (Salvatore Calabrese), директор з міксології бару Donovan Федеріко Паван (Federico Pavan), Дайана Аладзіч (Diana Aladzic) з Soho House, менеджер барів Electrics House Емілія Релтон (Emilia Wrelton), головний бармен Duke’s Hotel Енріко Чайппіні (Enrico Chaippini), Міхал Фінк (Michal Fink) – менеджер бару в One Hundred Shoreditch, голова бару Brasserie Zedel Мінас Котулас (Minas Kotoulas), і це далеко не повний список професіоналів, які є суддями London Spirits Competition.
Країною лідером 2023 року за кількістю заявок стала Австралія – 367 заявок, за нею йде Великобританія з 303 продуктами та США – 138 зразків. Категорією, в якій було представлено найбільшу кількість зразків стала Gins – 695 продуктів, потім йдуть Rum та Whisky. Фахівці стверджують, що стійке зростання участі рому свідчить про те, що у 2023 році очікується зростання попиту та продажу цього напою.
«З кожним роком London Spirits Competition стає все більш відомим, в результаті чого ми отримуємо все більше заявок, – коментує Сід Патель (Sid Patel), CEO Beverage Trade Network. – Маю сказати, що я приємно вражений збільшенням кількості заявок цього року, оскільки пандемія призвела до того, що багато компаній з виробництва напоїв призупинили NPD (New Product Development) і натомість зосередилися на своїй основній діяльності. Думаю, така кількість заявок – свідчення хорошої репутації конкурсу, оскільки в галузі поширюється інформація, що ми пропонуємо дещо, що трохи відрізняється від інших заходів».
Для багатьох суддів визначними категоріями цього року стали слабоалкогольні та безалкогольні напої. Маттео Торресін (Matteo Torresin), головний бармен Artists’s у готелі Dorchester підкреслив, що йому особливо сподобалася безалкогольна версія солодкого вермуту, який, на думку фахівця, стане ідеальним для безалкогольного Negroni. Торресін повідомив, що останнім часом він спостерігає в Dorchester підвищений попит на слабоалкогольні та безалкогольні ігристі вина. Цю тенденцію також помітила та озвучила Джузі Кастальдо (Giusy Castaldo), бармен Kwant. «Гості все частіше замовляють безалкогольні напої, але ще більшою популярністю користуються напої з низьким вмістом алкоголю – люди все ще хочуть випити, але не хочуть п’яніти, таким чином, напої з низьким вмістом алкоголю відповідають усім їхнім вимогам». За словами Джузі, вона була вражена низкою нових слабоалкогольних і безалкогольних продуктів, які спробувала в процесі суддівства.
Деякі судді, як наприклад Тайрік Піттс (Tyriq Pitts) з бару Coral отелю Bloomsbury та Міхал Фінк (Mihal Fink), менеджер бару в One Hundred Shoreditch відзначили зростаючу популярність москаля.
З повним списком переможців можна ознайомитись тут.
Джерело: londonspiritscompetition.com
Фото: londonspiritscompetition.com